BBS 02 na CTM Terrano 2.0

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    punkreas
    Účastník (Participant)

ahojte, v piatok mi prisiel kit bafang bbs 02 so 48V/8,8Ah bateriou. Hned som sa pustil do prerabky, vsetko islo dobre, akurat pri osadzani baterie nastal problem, na mojom biku je su zavity na uchytenie flase velmi nizko, takze to tam nepasovalo. Tak som musel do drziaka baterie navrtat dieru a teraz uz to sedi na jednotku. Takze ak ma niekto podobny bike nemusi sa nicoho bat, da sa to namontovat, tu je moj bike:
    ctm terrano
    Dnes som na nom absolvoval druhu jazdu a je to super, presiel som asi 35km a teren bol dost kopcovity, na jednom asi 500metrovom 12% stupani som si podradil a nechal som to len na motor nech ma vynesie. Zvladol to bez problemov 🙂 . Ked som prisiel domov tak mi ostali este 3 palicky na baterke ale odhadujem kapacitu tak na 45%-40%. Takze spokojnost, clovek sa dostane na miesta kam by sa inokedy neodvazil a o tom, ze sa namakate aj na ebiku niet pochyb. Tu je na ukazku profil mojej cesty:
    Ak mate akekolvek otazky alebo vahate nad rekonstrukciou biku tak nevahajte, stoji to za tie peniaze a hlavne za tie zazitky ked do kopca bez pedalovania predbiehate ludi, ktori su na konci so silami 😀

Robikl
    Účastník (Participant)

Paráda. Hezky si to užij. Kamarád má podobný stroj s BBS 02. Půjčil mi to a je to hezké svezení. Tedy až na to, že řetěz mění každých 1000km. Ale holt všechno má svoje. Na rovince mu to jen na páčku jede 40km/h, což je slušné. Ale ta páčka není proporční, což mě překvapilo. Zmáčkne to a motor se snaží naplno. Je tam nějaká možnost připojit normální proporční plyn a ovládat to tím?

teslabike
    Keymaster

Keby kupujem tak to je presne to čo kúpil punkreas len by som skúsil najsť stredovú baterku viac ako 10Ah..

Inak držím palce do sezóny 2016

punkreas
    Účastník (Participant)

Mne tá plynová páčka funguje proporcionálne, pri jemnom stlačení motor točí len veľmi jemne. Využívam to na prehadzovanie. Takže tvoj známy má asi vadný ten ovládač alebo je tam len niečo zle nastavené, možno niekto kto sa do ebikov vyzná viac by vedel poradiť.

Čo sa týka rýchlosti tak áno, max. po rovine to ide 40km/h viac to nedá aj keď motor by to zvládol ale prevody na to nie sú stavané. Ale to nevadí, využívam ho hlavne do kopcov a keď sa chcem vyblázniť na rýchlosť tak sa spustím z nejakého riadneho kopca 🙂

bob
    Účastník (Participant)

Robikl
    asi kolega úpoužívá šmejd řetěz ne?
    Singl řetěz na motoru má najeto 3800km bez známky vytahani, řetěz na převodech má 2440
    a stále není zralý na výměnu.

Robikl
    Účastník (Participant)

Bobe, jenže vem si, že ten řetěz dlouhý čas přenáší třeba 4x vyšší sílu, než by vydržel běžný cyklista. 750W motor + 250W člověk = 1000W celkem. To je dost. To už se projevit musí. A pak je tam ten problém s křížením řetězu, když jedeš na nejlehčí převod do kopce. Ale přeju ti aby ti řetěz vydržel. A ikdyby nevydržel, tak je to daň za jiné výhody, které středový přináší.

bob
    Účastník (Participant)

Mám 1680W a kvalitní řetěz. 🙂

punkreas
    Účastník (Participant)

No takže po cca 300km môžem zhodnotiť klady aj zápory mojej prerábky:

Po cca 100km sa mi uvoľnila ľavá kluka a momentálne je stav taký, že sa mi uvoľňuje dosť často, napr. Včera po cca 40km. Ale už som si zvykol a nosím so sebou kľúč na doťahovanie.
    Takisto sa mi uvoľnil aj celý stred. Takže kvalita výroby stojí maximálne za hovno a pred každým výjazdom musím všetko kontrolovať a doťahovať.

ďalšia vec čo sa mi nepáči a neviem si ju vysvetliť je megabrutálna námaha pedálovať bez motora. Snažím sa pedálovať ale stále idem tak max 18km/h. Skúšal som nadvihnúť bike a pohnúť kluky rukou a išlo to celkom fajn, je cítiť že je to ťažšie ale nič hrozné. No keď pedálujem je to hrozne, dokonca aj keď je taký mierny svah, tak cítim že bike brzdí, takže som myslel že to bude pneumatikami. Nafúkal som ich na takmer max. A nič sa nezmenilo. Tak som si kúpil Continental Race King 2 racesport, čo sú asi najlepšie pretekárske gumy, nahodil a nič to nepomohlo, je to rovnaké, fakt neviem či to mojich 85kg plus 20kg bike je až príliš veľa a proste sa s tým musím len zmieriť alebo fakt neviem, určite je to len v gumách, pretože ako vravím keď je mierne klesanie tak bike brzdí

Takže tieto nevýhody mi dosť znechutili bikeovanie ale tak na to si asi treba len zvyknúť, výhody sú zase tiež veľmi výrazné, neopísateľná pomoc pri stúpaní, proti vetru je to super.. No všetko má výhody aj nevýhody 🙂

Robikl
    Účastník (Participant)

Točís tam dvě ozubená kola až po druhou volnobezku, tak se nediv. Jak říkáš, tak vše má výhody a nevýhody.

LuboN
    Účastník (Participant)

Punkreas, brzdí ten bike aj keď netočíš kľukami? Napr. pri jazde mierne dole kopcom? Ak áno tak to nesúvisí s motorom, možno je niečo s ložiskami kolies… Prípadne ešte skús zhodiť reťaz z taniera a skús točiť kľukami ako to ide, či tam nie je priveľký odpor…

Robikl
    Účastník (Participant)

Jinak toho uvolňování na začátku bych se nebál. Plno věcí se musí u nového kola po nějaké době dotáhnout a doštelovat. Vlivem sil si to všechno tak nějak sedá. Podstatné je to včas dotáhnout na předepsaný utahovací moment. Fakt je, že na SunStar na skládačce mojí mamky se nic moc dotahovat nemuselo. Ale nějaký malý odpor tam na klikách taky je. Nohou to člověk při jednom otočení nepozná, rukou to pozná. V přímém souboji, kdy točíš vyšší kadenci, se to pozná, že tě to stojí nějaké watty navíc. Nebude jich moc, ale nula to není. Tu námahu navíc bych srovnal asi s podhuštěným pláštěm nebo tak asi. Ale ono na skládačce jsou obecně vyšší odpory, tak to není možné zcela zjednodušovat.

roman
    Účastník (Participant)

na tvoje bolesti je lahka pomoc:

ťažko sa ti šlape…tak trocha fyziky, spočitaj prevodove pomery a ak budú blizko 1:1 bude sati slapať lahko-preložene: kazetu dozadu daj 11-36z a prevodník vpredu zahod a daj 36-38 zubovy, pripadne 44 ak nejazdiš velke kopce.
    kup si este jednu baterku, lebo 8,8Ah je malina, nemožes 25A motor napajať 8,8A baterkou
    to že sa ti vsetko uvolnuje je v poriadku, tak to ma byť, nemas isis kluky na 1000hran, tie su drahe, parkrat to všetko imbusakom podoťahuj a bude dobre.

rozhodujuce su prevodove pomery, motor ma urcite optimum otačok a ty ak mas prevod 46-32,34 tak to optimum sotva dosiahnes v kopcoch, efektivita je nizka.
    inak, gratulujem skvely motor, len to treba doladiť.

roman
    Účastník (Participant)

odpoved na reťaz : C9 a pokoj na dlhe casy

punkreas
    Účastník (Participant)

Ahojte, bike sa mi v maji pokazil – v motori nieco popraskalo, zo zaruky mi ale komplet motor vymenili no odkedy mi prisiel som ho na bike ani nenamontoval. Totizto medzitym ako sa vybavovala reklamacia som si kupil drahsi bike a tak som si na neho zvykol, ze uz ebike ani nechcem a chcem ho predat. Ak ma niekto zaujem tak vieme sa dohodnut.

bob
    Účastník (Participant)

Uveď parametry a cenu 🙂

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.