Ďakujem Bob, Ego kit používa 48V ale ako sme sa tu bavili, je to nevýhodné z hľadiska bateriek. Čítal som niečo ako chlapík používal Ping Lifepo. Dva roky a dosť. Z jeho videí sa mi zdalo, že jazdil okolo domu.
Zhrnutie, batérie sú spotrebný materiál.
Bohužel je to spotřebák a zrovna ne nejlevnější, proto jsem se dal na cestu modelářských lipolek.
12Ah/36V mně nyní vyjde na 5000Kč vydrží li 2 roky bude to měně bolet jak 12000Kč za kvalitní bat. s totožnou životností.
Rozmyslal som o stavbe pedelca:
1. Cyclone 24V/360W kit s internym kontrolerom a PAS senzor
2. Nepouzit dodanu volnobezku ale retaz pripojit priamo na povodny stred bicykla, najvacsi pastorok (44 zubov)
3. LiPo baterie 7S, pripadne by som mohol experimentovat aj s vyssim napatim
4. Na uchytenie motora nepouzit BB ale uchytit o ram bicykla
Viem, ze dlzka vacsich cyclone motorov je 16,5cm ale nepodarilo sa mi zistit aka je dlzka tychto najmensich motorov. Pokial by bola pod 14 cm, mohol by byt motor umiestneny aj v polomere pohybu kluk.
Hmm, tie najmenšie verzie motorov majú 15.7cm,čiže to tam nevojde. To znamená, že je asi jedno akú verziu tam dám. Dočítal som sa, že ten Cyclone PAS sensor má dosť veľké oneskorenie, že vraj až sekundu. Neviem či je nejaká alternatíva. Tiež neviem či je to spôsobené Cyclone kontrolerom alebo senzorom, keďže senzor pracuje len s interným alebo Cyclone RJ.
Tiež sa mi zdá, že po pripojení asistenta už nepracuje plynová páčka, teda neviem či sa dá nastaviť veľkosť pomoci motora.
Pokud zapojíš PAS nezapojíš již nic jiného. Z motoru jde jen jeden tuším že 7 pin kon. a pak už jen silové kabely.
Jinak 360W/24V není nic moc, hlavně se přehřívá iterní řj. a často se to vypíná. Je to vhodné tak na městské kolo, terén ani náhodou.
Bob, môžeš mi prosím ťa odmerať rozteč motora, po dĺžke, od stredu rámu bicykla, na ľavo a na pravo? Súčet by mal byť 16.5cm.
Chcel by som použiť môj súčasný stred, kľuky a pastorky. Najväčší pastorok vymením za nejaký oceľový a RJ Kelly znížim maximálne otáčky na nejaké ľudský zvladatelne. Motor, použijem pravdepodobne 36V, keďže ani tá menšia verzia sa nevojde medzi kľuky. RJ asi Kelly, keďže ten PAS nie je žiadna výhra.
Ahoj Bob, predpokladám, že používaš prehadzovacku aj presmykovac. Neviem si dosť jasne predstaviť ako sa tam vojde ešte plynová páčka. Mohol by si urobiť nejaké fotky riadidiel?