Lachim66: Aha, tak v tom případě to bude dobrá volba. Mě zmátl ten popis, který odpovídá tomu jejich silnějšímu přednímu motoru. Ale je pravda, že na obrázku je spíše podobný tomu zadnímu s kazetou, takže to může být on. Tak s tím myslím budeš spokojen. Jen bacha na nastavení jednotky magic, at tam nepustíš o moc více jak 15A. Ten motor je dělanej na nějaký výkon a není vyloučeno ho zničit, když tam někdo pustí 25A a dusí to v prudkém kopci. Jinak uvidíš, jak ti bude logika ovládání jednotky magic vyhovovat. Mě to zcela nevyhovovalo, takže jsem to používal bez páčky a tempomatu jen na PAS. Nicméně PAS je tam udělaný tak, že za jízdy nemůžeš měnit jak moc ti to pomáhá, takže buĎ to pomáhá dost a nejde s tím jet pomalu, nebo musíš vypnout PAS a pak nemáš žádnou pomoc. Jednoduše nejde s tím jet pomaleji. Jako by člověk se přizpůsoboval stroji a ne naopak, jak by to mělo být. Pravda je, že člověk si nakonec zvykne na všechno.
wamp: fesacky vyzera. Prid sa ukazat ak ho budes mat.
Lachim66: ja mam jeden bike prerobeny materialom z E-Pohonu.cz.
motor http://www.e-pohon.cz/e-pohon/eshop/4-1-Komponenty-na-e-bike/1-2-Elektromotory/5/182-BLDC-motor-250W-predni-kolo
RJ je Magic50 a aku LiFePO 36V 11Ah
Vysledny efekt nieje zly ,ale musim povedat /a nie len ja ale moja manzelka/ tvrdi ze ten motor taha omnoho /citelne/ slabsie ako 250W 8FUN. Napatie na oboch je 36V ba dokonca ten 8FUN ma aku len okolo 9Ah
Tebou objednany motor je uz ale cierny a bez popisu na nom ale mozno je len d druhej strany fotka. Kazdopadne ak to nemas s cim porovnavat budes nadmieru spokojny. Vyvaruj sa zvezeniu na niecom lepsiom, silnejsom. 🙂
pivnicek
chcel som dať nejaky stredový bafang, ale môj bicykel ma iné hlavové zloženie a nik mi tam nevie namontovať 750w. motory do kolies nechcem, tak som sa rozhodol pre tento…len neviem či ho kúpim ešte tohto roku, lebo všetke haibike 29″ s motorom sú vypredané.
keby sa však našiel niekto, kto by mi prerobil ten môj, bol by som radšej
Prerobit si ho musis sam, lebo ak Ti nieco odide, nebudes si ho vediet opravit. Kazdy chce mat Rovno hotove, vratane mna. Ale pri tych cenach je to veeeelmi predrazene riesenie. Ak si naozaj nechces zaspinit ruky, tak je ten hairbike asi optimal. Len sa musis zmierit s tym, ze Ta obcas obehne tipek s bajkom za nizsiu cenu kdekolvek… Ten ram je inak dost slaby. Za tie prachy by som si zadovazil DH a cyclone 1680W alebo 1800-3000W a k tomu LiPol. Ale to je vlastne moj bajk 🙂
Wamp, ten RX je v pohode, má dve píly, lepšie brzdy ako môj, lepšiu vidlu. Tá cena je primerane navysena voči RC.
Zabudni na skladačky do XC terénu. Torque sensor je to čo potrebujú bajkery. Motorkári nech ostanú pri plynovej packe ☺
Mas pravdu Dusan, bikeri torque sensor a motorkari plynovku. Ono ale s plynovkou si vies tiez regulovat popri sliapani. Dnes som to skusil a dalo sa to. Kdezto naopak to asi nejde. Ono je to trosku iny level sa vozit a uzivat si ako slapat a makat. Oboje je fajn. Mna dnes napadlo take prirovnanie, ze:
Bicyklovanie je ako bezkovanie a e-bikeovanie je ako zjazdove lyzovanie bez cakania na vlek.
Táto odpoveď bola upravená pred 9 years, 5 months používateľom pivnicek.
warp, k tomu krasnemu pedelecu. Neviem kolko to stoji, je to krasny bajk, naozaj podareny dizajn, ale napr. zdvihy ma len 150mm (zase sa domna pustia vsetci ze naco viac), mam 200mm a je to faaakt supeer. Baterka len 48V, mam 60V, dost vyrazny posun, motor 850W, postacuje, ale nic extra, kapacita baterii 880Wh, ja mam napr teraz 1200Wh. Cize sam vidis, ze ziadny extra bajk to nieje. Slusny je, ale neviem, ci stoji za tie prachy, ktore za neho pytaju. Za par rokov toto budu ponukat za 1/3 cenu. Jedina a velmi vyrazna pozitivna vec je, ze bude zrejme spolahlivy.
No, to je jeden z ďalších omylov,
Posudzovať kvalitu bajku podľa zdvihu, mne to pripadá už trochu detské. Podobne ako posudzovať kvalitu ebiku podľa výkonu.
Ten bajk, čo rieši Wamp má len 100mm zdvih, vpredu aj vzadu, je primárne určený na XC a maratóny, plášte sú 29″.
Osobne nevidím význam, pokiaľ človek vyslovene nejazdí Enduro, Free ride, pripadne All mountain, ísť do zdvihu väčšieho, naviac 29″ plášte výborne odvaluju.
Za 1/3 to asi nebudú ponúkať, keďže už v priebehu tohto týždňa išiel o 100Eur hore, kvôli doláru. A cena si myslím je ferova, ako za doma poskladanu skriňu, šijací stroj a podobne…
podla mna neni nad to iba tocit plynom a popri tom pomahat nohami . protivietor jednoznacne prehral suboj a jemne kopce tiez prehraju si myslim … cize spokojnost a to je to hlavne byt spokojny stym co mame. kazdy sme strojcom svojho stastia cize ked niekto chce pekne nastriekany ebike za take iste peniaze ako ked si to spravis sam je to volba. a to je dobra poznamka pivnicka ze ked si niekto bude teda prerabat tak musi byt pritom aby vedel co a ako. ja o svojom budem vedet vsetko lebo som zacal od velkeho papiera cez maketu az po final hmatatelnu vec.zvolil som si sam pouzity material viem presne od A po Z o mojom biku lebo musim vedet …
Zda sa ze coraz vacsia zhoda je medzi nami. Prisli sme nato ze kazdy clovek je iny a ine sa mu paci a inou cestou ide. Urcite sa najde viacero ludi s rovnakym nazorom ako napriklad ja sdielam nazor na e-bike s klotasom a pivnickom …atd no nehovorim ze ten haibike je skaredy. Ale z viacero dovodov ja osobne by som ho nekupil aj keby stal 600€ preco lebo by som musel vyhodit viacero povodnych dielov a nahradzovat ich. No ao by potom uz zase nepasovalo stredove zlozenie, ulozenie vidlice, material kostry urcite nie /za 3000€ by som urcite chcel karbon OCLV od TREKU – jednoznacna volba/ atd….proste 100 ludi 100chuti.
Turistike a, sportu a e-bike zdar
Autor
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 106 až 120 (z celkového počtu 122 )