E-bajk do terénu s výkonom 6000W

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 331 až 345 (z celkového počtu 716 )
  • Autor
    bob
    Účastník (Participant)

Ja jsem ho právě namazal a ani tak to nejde dolů.

pivnicek
    Účastník (Participant)

Moj bol tiez namazany, le absolutne bez sance ani v zveraku. S tym demontaznym prípravkom to slo, ale aj sa trosku zdeformovala ocel.

pivnicek
    Účastník (Participant)

Dnes som objavil zaujimavy vypinac na velke prudy:
    http://www.aliexpress.com/snapshot/6524506788.html?orderId=66072586634390
    Uz je aj objednany…

bob
    Účastník (Participant)
    neverican
    Účastník (Participant)

Na mojej Škode Octavií z roku 1959 je takýto odpojovač batérie od výroby!!! :)) Ale zas napr. bezpečnostné pásy to nemá…

pivnicek
    Účastník (Participant)

Bobe, ked som sa pred dvoma mesiacmi pytal, ze ako riesite zapajanie a odpajanie baterie, tak mi nik toto neporadil. Je to lacne, lahke, male a jednoduche. Okrem toho ten „HELLA“ vypinac je z Ciny za polovicnu cenu aj s postovnym. Takze je to Amerika 🙂

Cormoran
    Účastník (Participant)
    bob
    Účastník (Participant)

Ony totiž žádné odpojovače není potřeba instalovat. Některé řj. mají svůj vypínač a to stačí. Pokud vypneš všechna zařízení tak připojení baterie nejiskří.

pivnicek
    Účastník (Participant)

Ne Bobe. Mam vypnutu RJ, vypnuty cyklocomputer a cisto len pripojim motor a vypnutu RJ. Slahne mi to taky plamen, ze odtavi konektor. Teraz som prirobil odpor 1kOhm palalelne. Ten zapojim najprv, computer mi ukaze cca 22V, potom pripojim na priamo a ukaze 50V. Aj pritom zaiskri, ale nie tak ako ked uplne napriamo. Ten palalelny odpor dodala Keely j svojej RJ. Cyclone RJ ale vôbec nic take nedavala. Ono vy to asi nepoznate, lebo mate vsetci LiFePo, LiOn a podobne baterky, ktore maju okolo 5C prudy. Moja LiPol ma ale 25C, co pri kapacite 22Ah predstavuje 550A. A ona tolko naozaj da, je to zvaracka…

bob
    Účastník (Participant)

Ne pivnicek, tak máš asi něco špatně, jelikož mám taky lipolky 25C a stačí když u cyclona vypnu vypínač na řiditkách který zapíná řj. kelly. Žadné blesky, pálení ani jiskření není.
    Používám tyto konektory
    http://www.linergy-shop.de/product_info.php?info=p172_steckerset-anderson-power-pole-schwarz-rot-45a.html

LuboN
    Účastník (Participant)

Na vstupe riadiacej jednotky sú kondenzátory. Keď sú vybité a pripojí sa batéria, prázdny kondenzátor na malú chvíľu pôsobí ako skrat – preto tá šupa a iskrenie. Kondenzátorom ani riadiacej jednotke to moc dobre nerobí. Je možné, že niektoré jednotky po vypnutí elektroniky vypínačom majú tak malý odber, že tie kondenzátory ostanú nabité a pri ďalšom pripojení to potom samozrejme neiskrí. Ak to nejde vyriešiť inak, je dobré použiť nabíjací rezistor – Pivnicek, ja by som použil menšiu hodnotu ak Ti ten odpor nabije len na 22V, kľudne daj nejakých 220R / 5W, taký by to mohol zvládnuť. Čím bude menší rozdiel napätí pri pripojení natvrdo, tým menej to bude iskriť. Ten silový odpájač nevyrieši tie prúdové nárazy do riadiacej jednotky. Mohol by si ho premostiť tým odporom a dať tam nejaké tlačítko, ktoré by si podržal sekundu-dve a potom zapol ten odpájač.

bob
    Účastník (Participant)

Tak kondík těžko zůstane s napětím 4 měsíce:-)
    Pak nechápu proč mně to žádnou jiskru nehází ač by podle některých mělo.
    Kondenzátor nepůsobí skrat ale nabijí se.
    A co použít něco podobného
    http://www.e-pohon.cz/e-pohon/eshop/4-1-Komponenty-na-e-bike/5-2-Ovladace-senzory-mereni/5/475-Mosfet-spinac-aku-do-48V-50A
    On ten mechanický odpojovač nic neřeší.

LuboN
    Účastník (Participant)

Tak potom je tá riadiaca jednotka nejakej zvláštnej konštrukcie, ja som myslel odpojenie možno niekoľko hodín, alebo deň-dva. Vybitý kondenzátor sa skutočne nabíja, ale vzhľadom na jeho malý ESR je to na zlomok sekundy vlastne skrat. Takže tečú aj stovky ampérov, preto tá iskra a odtavené konektory (väčšiu škodu to nespôsobí len preto, že to nabíjanie trvá veľmi krátky čas).
    Ten mosfetový spínač rieši pripájanie bez iskier a aj ovládanie malým signálom/vypínačom, niečo podobné ale pre väčšie napätie/prúd si plánujem do sezóny postaviť (aj s funkciou postupného nabitia kondenzátorov riadiacej jednotky).

dusan
    Účastník (Participant)

Mne to tiež iskri aj s 500W kontrolerom. Dal som medzi batériu a RJ vodotesny spínač na vyššie prúdy, nech to iskri v spinaci. Spinam iba + pol. Keď sa pokazí spínač vymením, lacná zalezitost. Tie kontakty sú na to skôr stavané ako zdierky batérie.

pivnicek
    Účastník (Participant)

Bobe, mozes mi hovorit co chces, ze to nema iskrit. Mne to fak slahne iskru, darmo mam RJ vypnutu vypinacom na riditkach. Teraz s tym odporom to nieje zasadny problem. Zapajam to ale konektormi. Chcem nejake trvalejsie riesenie vypinacmi a nie konektormi. Preto som kupil z Ciny rele na 100A. Lenze to vazi cez 0,5kg a nechcem si s nim przdnit bajk. 0,5 kg na vypinac sa mi zda proste vela. Preto sa mi zdal ten odpajac bat. lepsie riesenie, kvôli hmotnosti. Ten MOSFET je sice pekny, ale je len na 50A. Ja mam bezne 115A, takze neviem, ci to ten MOSFET zhltne dlhodobo. 50A mi nic neriesi. Mimochodom, konektory pouzivam XT150 na 150A.

• Táto odpoveď bola upravená pred 9 years, 11 months používateľom pivnicek.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 331 až 345 (z celkového počtu 716 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.