Domov › Diskusné Fóra › Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov › Hotové elektrobicykle prerábky a koncepty › E-bajk do terénu s výkonom 6000W
Označené ako: 6000W, down hill, Mid drive 750W, stredový motor, terén
- Toto téma obsahuje 715 odpovedí, 24 hlasov, a bola naposledny upravená pred 6 years, 9 months od
pivnicek.
-
AutorPríspevky
-
11 júna, 2015 o 8:04 pm #6332
karel
Účastník (Participant)70 pekny!! 🙂
Zvysil jsi napeti baterie?12 júna, 2015 o 8:27 pm #6342pivnicek
Účastník (Participant)Nie, to je dolu kopcom 😀 ALe na buduci tyzden idem na 60V. Dam vediet co to spravi…
16 júna, 2015 o 10:12 am #6379pivnicek
Účastník (Participant)Prave som objavil konecne motor, ktory zodpoveda mojim predstavam. Ten moj 1920-3000W je fajn, ale ma nevyhodu velkej sirky a teda je nutne vysuvat lavy pedal. Ale tento upraveny 1800-3000W novy motor je uzsi, pri rovnakom vykone:
Da sa kupit aj samostatne, ja to asi skor, ci neskor urobim:
http://www.cyclone-tw.com/order-motors.htm
stoji 265,- dolacov
Skoda, ze nebol k dispozicii skor, ked som kupoval cely kit. Zda sa mi, ze budem moct dokonca pouzit originalne stredove zlozenie 83mm s originalnymi klukami z bajku, co by bolo supeeer.
Attachments:
You must be logged in to view attached files.16 júna, 2015 o 12:22 pm #6384bob
Účastník (Participant)Podle obrázků nevypadá že je užší a levá klika je stále stejně vysunutá:-)
19 júna, 2015 o 6:51 pm #6457pivnicek
Účastník (Participant)Je uzsi o 2.5cm a kluka vyzera byt priamo na oske, cize odpada predlzovaci adapter. Klopny moment na stredove zlozenie je zhruba polovicny a to je velmi vyznamne. To ze je motor uzsi, som zbadal hned na prvej foto, rozmer som vyhladal az potom Ty to nevidis Bobe? Asi to bude tym, ze mam ten motor napozerany 🙂
-
Táto odpoveď bola upravená pred 9 years, 9 months používateľom
pivnicek.
19 júna, 2015 o 6:58 pm #6460pivnicek
Účastník (Participant)Inak dnes cely den som stravil s bajkom na Kralovej Holi. V podstate som ju vysiel 1,5x. Prislapoval som len slabo, na zahriatie, lebo hore bolo 2°. Motor sa takmer vôbec nehrial, mal som lahky prevod a optimalne otacky. Spotreba bateriek cca 1000Wh (aj s cestou domov do kopca od autobusu). Trasa 12km hore, priemerne stupanie 8% a 1000m vyskovych. Uz mam nahodenych 60V nominal, cize okolo 72V nabite. Motor ma citelnejsievacsi rozsah otacok a silnejsi zatah. Nemal som kde vyskusat max. ale bude to urcite viac ako doteraz. Celkovo 20Ah 60V. Celkovo cca 40km.
19 júna, 2015 o 7:05 pm #6462bob
Účastník (Participant)19 júna, 2015 o 7:09 pm #6465LuboN
Účastník (Participant)Povedal by som že sa uberáš správnym smerom, veľký výkon potrebuje otáčky a tie si dosiahol zvýšením napätia. Tú istú rýchlosť dosiahneš teraz na ľahšom prevode a to znamená vyššiu účinnosť, menej tepla a väčšiu akceleráciu. Nakoľko moc nešliapeš tak tie vysoké otáčky nerobia problém. Prúd môže ísť dolu a výkon zostane zachovaný.
19 júna, 2015 o 8:59 pm #6472pivnicek
Účastník (Participant)jj, tak je
19 júna, 2015 o 9:03 pm #6474pivnicek
Účastník (Participant)bobe, prikladam fotku z minuleho roku, ked mi dosiel moj 1920-3000W motor. Je vyrazne sirsi (resp. skor dlhsi je presnejsie vyjadrenie, priemer je identicky) uz na pohlad. Vsimni si to cierne cudo – rurku, ktorou sa vysunie uchytenie laveho pedalu. Je to pod kablom, ale pekne vidiet… Ten novy model 1800-3000W tu rurku vobec nema. Len ma trosku dlhsiu hriadel stredoveho zlozenia. To je omnoho lepsie ako to moje stare riesenie.
-
pivnicek.
Attachments:
You must be logged in to view attached files.20 júna, 2015 o 6:56 am #6482bob
Účastník (Participant)Jo rozdíltam je a jak tak porovnávám je to stejné jak u cyclona 1680W, čili mírně vysunuto:-)
29 júna, 2015 o 7:37 pm #6599pivnicek
Účastník (Participant)🙂 Bobe, Ty si klasik. A to je fajn, ze je rovnako ako 1860W motor. To vysunutie je dost neprijemne. A teda ten novy 1800-3000W riesi prave tento najvacsi nedostatok.
Inak prikladam foto z môjho nového rekordu, takmer 73km/h. To bolo po rovine bez prislapu, bezvetrie, 60V nominal. Inak strasne zalezi pri dosahovani max. rychlosti na bajku, ten moj DH ma obrovsky odpor. Tiez to bolo pri normálnom posede, ziadne sklananie. Predpokladam, ze s dobrym vetrom a sklonenim raz dam aj 80tku. Ale to uz nieje vôbec potrebne. Uplne bezne davam po meste dole auta a to aj po dlhsich rovnejsich usekoch, kde sa rychlost nedodrziava. Velmi je to zabavne sledovat vyrazy vodicov, ktori vyhodia blinker, ze ma idu predbehnut, ale po par desiatkach metroch sa radia nazad, kedze sa im vzdalujem 🙂-
Táto odpoveď bola upravená pred 9 years, 8 months používateľom
pivnicek.
Attachments:
You must be logged in to view attached files.29 júna, 2015 o 9:27 pm #6602pivnicek
Účastník (Participant)Inak mam zas problem s Kelly. Neviem preco, ale casto sa mi stava, ze motor sam ide. A dokonca dost silno. Raz sa mi stalo, ze mi skoro bajk usiel z pod ruk. Dufam, ze to bude len v blbom nastaveni. Bohuzial sa mi doma nepodarilo rozbehnut komunikaciu s RJ cez Win 8.1. Asi si budem musiet hodit win 7 🙁 Takze som zatial nemohol robit od poslednej upravy softvéru nic. A tiez mam niekedy problem kelly nastartovat. Ked zblbne, taha samo, tak ju vypnem a potom sa neda nahodit. V priemere tak na 10 zapnuti ide. Inak cervene svieti.
30 júna, 2015 o 8:51 am #6603klotas
Účastník (Participant)skus ju vymenit za Lyenovu RJ . celkom sa mi paci ta sila toho krutiaceho momentu to musi dobre slapat ten bike .) drzim palce nech to opravis nech sa nestane nehoda
30 júna, 2015 o 10:28 am #6604karel
Účastník (Participant)To je dost nebezpečné, hlavně v terénu… Já tam mám navíc odpojovač motoru (už jsem to vzpomínal), když zmáčknu zadní brzdu, tak se hned odpojí motor.
Zkus to poslat s popisem problému výrobci na mail Fany@kelly-controls.com
Je tam borec Fany, je s ním dobrá komunikace. Třeba ti poradí. Měli by mít zájem, aby se někdo s jejich jednotkou nepřizabil 🙂
Jinak jede ti to fakt dost rychle 🙂
Kolikrát musíš řadit, než dosáhneš max. rychlosti? Já s cromotorem ani jednou 🙂
Řadíš při plném plynu nebo vždy trochu ubereš? Řazení jde na vrub celkového zrychlení. To mi u cyclone 1680W vadilo. -
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Komentáre