Klotas, mam doma dalsie dve cyclone original RJ, ale na tuto Kelly mam pripravene uchytenie a nechce sa mi prerabat a prepajat. Tiez tato Kelly je vykonnejsia, mensia a lahsia (bola aj 3x drahsia). Tiez by mi bolo treba vymenit plynovku, ktoru mam celoruckovu novu, ale tiez z casovych dovodov zatial lezi v krabici. Verim, ze to ale bude v soft. nastaveni. Uvidime, ked to poskusam. Som ale rad, ze mam dalsie RJ na skusanie a mozno sa k tomu nakoniec dostanem, ak to inak nepojde.
Karle, dik za mail, urcite tomu fanymu napisem. Co sa tyka radenia, tak je to presne tak ako som planoval. Ked idem do tazkeho terenu, hodim tam nejaky lahsi prevod, cize napr. 44-24. Ked idem na maximalku, hodim tam 44-12. Vsetko medzitym je zbytocne. Pri 60V sa motor stal pruznejsim, cize ma vacsi pouzitelny rozsah otacok. Ked hodim lahky prevod, takmer od rychlosti krokom (3-4km/h) taha az do cca 45km/h. To pokryva teren (zrychlenie je velmi razantne a malokedy pridam naplno). Pri tazkom prevode 44-12 fungujem od 10 do 73km/h. Cize je to taky priamy motor s moznostou zmeny zakladneho prevodu. Uplne by mi stacili 2-3 prevody, bohuzial mam 10 vzadu na kazete, cize vzdy hadzem aspon o 3 prevody a potom pridavam. Prehadzujem pri ubratom plyne, resp. najcastejsie pretocim pedalmi kym prehodim a potom pridam. Mam v plane toto leto hlavne jazdit a nie opravovat 🙂
Táto odpoveď bola upravená pred 9 years, 4 months používateľom pivnicek.
Tak si dam zase pauzu od bajkovania. Znova mi odisla volnobezka na motore. Tentoraz heavy duty verzia. Mam dojem, ze je uplne jedno, ci obycajna, ci heavy duty. Kvalita zhruba rovnaka. Problem je asi aj v mojom stale pomerne pruznom uchyteni motora. Budem musiet navrhnut verziu 4 uchytenia. Mozno to ale necham az na jesen, uvidim…
bozee ty tomu davas ale na piiip .) ides asi nadoraz .a prave pretoto som si vybral hub vzadu v kolese . lebo tolko suciastok co to ma v sebe koliesok a retazi a neviem co este a uchytenie celeho toho no proste nato som nemal nervy.drzim palce nech rychlo opravis ale uz navrhni nieco co sa nebude dat ohnut a ani nic podobne a hlavne napresno
dnes sme troska pracovali na kabloch lebo nechcel som ziadne kable povonku a vsetky trebalo predlzit aby som to schoval vsetko mam tam mega rezervu aby som si tam mohol tu kabelaz pouoratovat potom. este zacneme robit na kabelazi na baterkach a nabijacie DB konektory a snad na vyplatu nejake komponenty pokupim a uz sa to blizi ale stale daleko .) . inak ta RJ od lyena : 18 FET 4110 Mark II Overclocker Ready LYEN Edition Controller a to on tam pomenil suciastky tie MOSFET tranzistory a zosilil tie spoje na doske proste robene ze vraj na san franciscke kopce. tak snad nieco vydrzi hh ked ne pojde spet na opravu .)
Klotas: to bude moc pekny, i kdyz mne by se s tim krytovanim nechtelo asi zdrzovat 🙂
Jaky tam mas motor a jakou baterku? Asi jsi to psal, ale ja to necetl.
Pivnicek: motor ma asi velky vykon a je fakt pruzny. Ten muj cyclone 1680 se pri jizde bez razeni na tezky prevod za chvilu prehral. Muselo se proste radit. Jak pises, stacily by tri prevody a ne 10 🙂 Radeji jsem ho prodal. Jezdilo mi to ale bez poruchy, jen obcas spadl retez mezi ram a prevodniky, coz byl opruz vyprostit ho a nasadit zpet. At to mas rychle opravene!
Karle, tiez uvazujem v kutiku duse nad priamym motorom. Chcel by som sa previest na niecom silnejsom. Zatial som sa viezol len na cajicku 1000W. Tipek mi tvrdil, ze to ide 50km/h a ze to dviha na zadne. No to je fakt, ze dvihalo, lebo mal tazku baterku nad zadnym kolesom a razvor kratucky 🙂 50tka sa ale nekonala, tak 35 po rovinke, s prislapom okolo 43 zhruba. Koncepcia lahkeho, silneho stredového sa mi paci viac, aspon zatial, kym ma neomrzi riesit opravy. Ale je to stale lepsie a lepsie. Ved uz som jazdil poriadne dlho na tom. Dnes som na rovinke zobral 2 auta naraz 😛
To je skoda Pivnicek
Je tu leto a ty nemas na com jazdit. Inak sa cudujem ze ta 1000W nesla . Moj Bafang 750w ide bez pedalovania v bezvetri cca 45km/h a ked na to slapnem aj ja tak aj 58km/h 🙂
No to je jasne, ze Tvoj 750W bafang da dole 1000W priamy motor. Ten ma proste svoju maximalku a nevies zdaleka vyuzit jeho vykon vo vyssich otackach. Bafang si sprevodujes ako chces a vyuzijes vykon motora v jeho spickovej hodnote.
Vždy ked začne novy mesiac skript zablokuje nahravánie obrazkov musím to vždy odblokovat ručne, lamal som si 3 dni nad tým hlavu no potom som to vzdal …
Je to odblokované veselo nahravajte …na další mesiac nesmiem zabudnút ..
Zaklinovanie a zaistenie je samozrejme Bobe. Nakladas mi jak malému chlapcovi 🙂 Mne to asi odchadza kvôli nedostatocnej tuhosti. Motor sa mierne odkloni pri 5,3kw vykonu… Lozisko je namahane axiálnou silou a to radialne lozisko na to nieje stavane.
presne tak , je to v uchyteni, len si neviem predstavit ako to spravit aby sa to nepohlo ked ram biku ma svoj nejaky ovalny tvar alebo aky. a pripevnit tam motor z extremnou silou a aby nedoslo k pohybu.
Pánové kecy v kleci:-)
Všecno jde jen když se chce, mně se motor ani nehne a v mých konzolách by se nehnulo ani 6kW:-)
V původních se taky kroutil a přesto volnoběžka neodešla:-)
Kolegovi co to měl přikutrované pododbně se to taky ani nehnulo, přesto ta sama co máš na foto se mu rozpadla tím že se prostě odšrouboval přední kryt (kroužek) a vše se vysypalo.
To u dicty to není možné jelikož se ten šroubovací kroužek nacházi u motoru a tam se o něj v případě povolení zastaví ale nevyšroubuje.
Hmm, skoda, ze som potretil gulicky. Mozno to bolo len uvolnene… Tvoj bajk Boboe je urobeny pevne, super robota. Na moj motor ale nemozem aplikovat Tvoje riesenie. A to z dovodu, ze robina motora nesedi s lavou rovinou BB. Kedze ten rozmer mi nikde nevyrobia ohybanim presne, musim vymislat nejaky nastavitelny system na dosiahnutie oboch retazovych kolies v jednej rovine. Dalsi rozdiel je ten, ze ja pouzivam 2x vacsi vykon ako Ty Bobe.
Otazka pani: To ze mi blbne ten motor – ide aj bez plynu nemoze byt nahodou to, ze mam plynovku 48V a fungujem na 60V?
Autor
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 541 až 555 (z celkového počtu 716 )