E-bajk do terénu s výkonom 6000W

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 646 až 660 (z celkového počtu 716 )
  • Autor
    pivnicek
    Účastník (Participant)

Este ma napada, pokial sa nemylim, tak motor cyclone 3000W je na 60V max. Teda neviem, ci vydrzi 84V.

pivnicek
    Účastník (Participant)

A dalsia vec. Kolieska v prevodovke su plastove. U mna sa stalo, ze zuby koliesok sa mi poohybali. Nevydrzali tu zataz. Teda som si musel vyrobit nove ocelove ozubene kolieska. Este stale nechces radsej bafang? 😀

Hrebik
    Účastník (Participant)

Ok. Cyclone už mám objednaný:( Nabíječku nechám udělat na 48v a baterky přeskládám na 48v 46ah 12s3p a aspoň si prodloužit kapacitu anebo dam jen 12s2p 32ah abych měl lehčí bike. Objednal sem si ten přepínač výkonu k řidiči jednotce, tak snad to něco vydrží. Pro ženu postavím bafang. Dík pivnicek za zkusenosti.

pivnicek
    Účastník (Participant)

Nabijacku na 48V? To ako budes nabijat naraz v seriovoparalelnom zapojeni 44,4V Lipol? Urcite odporucam nabijat riadene (regulacia mikroprocesorom pri nabijani) a po vzore skusenych modelarov s balancovanim clankov. Co viem, tak vacsina nabijaciek so vstavanym balancerom su na 6S (aj realna dostupnost baterii). Teda preto je ideal na tento motor ist na 66,6V nominal (to by hadam mal zvladnut, kedze je na 60V) a 3x6S 20Ah. Vacsie sa bohuzial nerobia (aj ked ja som mal Tatoo 22Ah, ale boli straaaasne drahe). Mozes sice paralelne zapajat (mam to tak aj ja), ale neodporuca sa to. Ja mam kombinaciu starych a novych baterii, tak s tym musim nejako sachovat, ale ty stavias od nova, tak je dobre sa vyhybat nekorektnym veciam. Nezabudni, ze aj 3x6S 20Ah budu vazit cca 6kg len baterky samotne.

pivnicek
    Účastník (Participant)

Apropo, 48V z Lipoliek nevyskladas, kedze jeden clanok ma 3,7V nominal.

roman
    Účastník (Participant)

pivnicek :

sledujem Tvoje pokusy o bicykel s vykonom motorky od zaciatku, potichu sa usmievam, lebo mi bolo jasne kam to smeruje.potrhane reťaze, poohybane komponenty a pod. ale mas moj obdiv, dlho ti to vydržalo, iste si sa vela naučil, čo je hodne cenne..
    ja som trocha viac čerpal z chyb iných, dnes mam bafa 750w, prevodník ak dam 38t a kazetu max 36t, iba obcas musím ťahať v kopci a po lese jazdím tridsiatkou ako na motorke, po rovine, dolu kopcom aj 60km/hod.aj taky malý výkon-750w ak ho clovek rozumne využije vie poskytnúť velmi vela radosti a relativne malo starosti.a to je na svete jeho silnejsi brat, na ktoreho všetci sypú chvalu.
    vela sťastia a malo porúch želám, R.

LuboN
    Účastník (Participant)

Pivnicek má recht v tom že 12s nie je nominálnych 48V. Je to skôr 44V s tým že konečné nabíjacie napätie je 50,4V. Nabíjať by to samozrejme šlo aj 48V nabíjačkou, ale ak by si to včas neodpojil a nabíjalo by to cez 50,4V tak očakávaj BOOM.
    Vyššie napätie v prípade stredového motora nie je o rýchlosti, ale o otáčkach motora, a všetci vieme že elektrický motor má vyššiu účinnosť vo vysokých otáčkach. Takže je výhodné mať vyššie napätie (samozrejme s ohľadom na možnosti motora a RJ, všetko má svoje zdravé limity), pretože pri vhodnom prevode bude pri vyšších otáčkach možné preniesť cez prevody vyšší výkon a motor pôjde vo vysokej účinnosti v širšom rozpätí otáčok.

Hrebik
    Účastník (Participant)

nefunguju mi prispevky

Hrebik
    Účastník (Participant)

A mam teda radsi dat 12S napeti nebo 20S? Pro 12S me o 1/3 Stoupnou AH takze bych mel met vetsi dojezd.
    Potrebuju to napeti vedet aby me podle toho udelali tu bulk nabijecku na bmsbattery.
    Jake napeti teda zvolit? pripominam ze mam 4x6s 16AH a 4x 4S 16AH cihlicky. JAk to teda poskladat?

Hrebik
    Účastník (Participant)

bud budu met napeti tech 44 nebo 75V. tech 44(12S) se mi libi proto, ze bych pak mohl vyuzit i na nabijeni baterie z bafangu ktery budu stavit manzelce. Takze je to univerzalnejsi.
    Lubon porad. Nabijecka bude stat cca 130usd aj s dopravou tak to nechcu posrat:)

klotas
    Účastník (Participant)

tiez tu pozorujem Hrebika a pripomina mi mna .) . ja som sa tiez ponahlal uplny amater na elektriku nakupil hrrhrr a som vpodstate -1000e len na baterkach a kontroleri. hrebik doporucujem sa ukludnit a vsetko premyslet a nehat si poradit .chapem ale ze zacina sezona .) ja sa tiez neviem dockat aby som nejako zohnal na tie baterky a sup stym vsetkym za Lubonom .) keby som nebol hrr hrr a nasiel toto skvele forum a paradnych ludi tu skorej usetril by som.

pivnicek
    Účastník (Participant)

Hrebicek, toto je blud „Pro 12S me o 1/3 Stoupnou AH takze bych mel met vetsi dojezd.“ Inym vyskladanim tych istych baterii nevycarujes vacsi dojazd. Dolezite su watthodiny, to je presny udaj o energii uskladnenej v baterkach. Ty nemozes skladat 20S, pretoze to by bolo 74V a neviem ci by to ten motor a riadiaca jednotka zvladli (motor mas max. 60V a RJ si nenapisal aku mas…). Teda volba pre Teba je jasna: 44,4V. Blbe je to, ze ak chces dosiahnut vysoky vykon, pri nizkom napati potrebujes vacsie prudy, cize silnejsie kable, konektory, RJ a BMS. Kolko bude schopne Tvoje nove BMS zvladnut? Ak chces vyuzit vykon toho motora a jazdit povedzme na 3000W, potrebujes 67A (ten motor nema problem ani so 120A). Ja BMS nemam. Berem to tak, ze je to dalsia vaha, co musim na bajku nosit. Pokial si das pozor na vybijanie clankov (kratkodobo min. 3V na clanok), tak nemas problem. Ak chces vytazit z toho co mas maximum a Tvoja RJ zvladne 60V, potom poskladaj 2x6S + 1x4S (947Wh) /ak by si vyskladal 44,4V 16Ah mal by si 710Wh co je menej na dojazd/. Ostane Ti 1x6S a 1x4S pre manzelku, teda jej 37V 16Ah (592Wh), mozes prikupit este 3S 16Ah v idealnom pripade. Je to divocina, ale ked uz toto mas, tak toto je naj volba na vykon a dojazd.

pivnicek
    Účastník (Participant)

Len este dodam, ze pri 16S mas 59,2V a teda na 3000W Ti staci 50A. (pri 44,4V 67A).

pivnicek
    Účastník (Participant)
    Hrebik
    Účastník (Participant)

Diky za radu povnicek. Dam teda 12s a silnejsi kable. Cinani me napsali ohledne nabijecky toto
    12×4,2v = 50,4v charger 10A. Je to napeti pro tech 12s ok?
    Diky

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 646 až 660 (z celkového počtu 716 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.