e-bike pre manzelku

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    rch
    Účastník (Participant)

Dobry den vsetkm,
    som tu novy a som nadseny vasou strankou, aj velmi ustretovou komunitou.
    Chcel by som vas poprosit o radu, chcem kupit manzelke e-bike, pretoze so mnou nechce jazdit (nestiha).
    Jazdim v podstate vylucne v karpatoch – cerova draha, biely kriz, kozi chrbat, pezinska baba …, jazdim pomaly, uz mam svoje roky.
    Minule som v jednom dost tazkom useku stretol dievcinu na KTM e-biku a musim povedat, podla jej usmevu, asi ten bike fungoval 🙂
    Rozmyslam nad JARIFA IMPULSE 27 PREMIUM 2014 kvoli baterke alebo spominany KTM Macina Lycan 27.5
    Uvital by som vase skusenosti, ako tieto bycilke funguju, ci tie kopce zvladaju, do prestavby by som sa moc nepustal, nejde nam o co najsilnejsi stroj, skor na pohodove bycilkovanie po lese.
    Velka vdaka

teslabike
    Keymaster

Obidva bicykle vyzerajú dobre , myslím že ani nieje čo už riešiť bicykel so stredovým motorom , na ktorom sa jej bude dobre betálovať , predtým nech si skúsi jazdu pokial možno aj nejaký kopec

Pýtajte sa na ah kapacitu batérie dojazd je zavádzajúci nakolko sa pri týchto bicykloch pedáluje (nepridáva ako na na motorke)

Stredový motor
    a dobrá batéria 48V 10Ah by bola gut ..

Osobnú skúsenost nemám treba to tak aj brať

zmobilu
    Účastník (Participant)

Zdravim.
    Ja by som manzelke asi vyskladal ebike.
    Kupit stredovy motor 250w by malo s kludom stacit 13ah baterku a mozete si dat i 60km – 80km kludne i v karpatoch. Kuknite temu Stredovy motor Evbike.
    Ja jazdim z Bratislavy z Race do Zahorskej Bystrice alebo opacne a baterku dam dole len z polovice 😉 ak ma manzelka dobry bike staci ho prerobit a oproti original ebikom ma takto upraveny bike i extra vyhodu v podobe akceleracnej packy. Ak by ste nikoho nezohnali kludne pomozem…
    Ale ano, original bike moze mat cosi do seba, pocul som ze bosch motory v takychto strojoch su perfektne vyladene a netreba akceleracne packy. No zapytaju si za to…

Anonymný
    Neaktívny

Bol som na pretekoch do vrchu a za spominanym bicyklom som zaostal 45 sec. Ja som bol treti dvaja predomnou mali tie ktm, len cena mojho je neporovnatelne nizsia.

Anonymný
    Neaktívny

Mam podobny ako pise zmobilu.

rch
    Účastník (Participant)

Dobry den vsetkym,
    dakujem za vase reakcie, asi som mal aj napisat, ze riesime aj bycikel ako taky, kedze stary uz pomaly dosluzil.
    Preto sme zvazovali kupu hotoveho e-bicylka.
    Podstatne je ze to v tych kopcoch naozaj pomaha, co ste mi teda potvrdili.
    Prezrel som si vsetky temy, ako ste mi poradili, a ked ratam aj s novym bicylkom, tak ten BBS01 motor+12ah baterka, by vyslo cca 1500 € (resp 2000-2500 ak ratam lepsi celoodpruzeny bike), co je naozaj riadna uspora. No mam z toho aj trochu strach, pri mojom stasti …
    Pozeral som aj lacnejsie hotove bicylke, napr hibike, tam ta cena by bole len o nieco vyssia, ide mi aj o klud na dusi, ze mam kam ist ked bude problem.
    Vdaka vsetkym za rady

zmobilu
    Účastník (Participant)

Ak mozem poradit ja som nakupoval tu: http://www.skladacikola.com/0,172,terenni-elektrokola.html
    Teda ja som tu kupoval motor a baterku, kdeze som bike mal.
    Ale odporucam kontaktovat pana Zdenka Dokoupila z http://rebelbike.com/
    Myslim ze ma v ponuke uz hotove bicykle so stredovym motorom.
    Tak drzim palce pri vybere.

zmobilu
    Účastník (Participant)

Urcite by som navrhoval LEN bike so stredovym motorom ak ma byt pouzivany na jazdu lesom teda do kopcov.
    Ak neviete najst hotovy ebike so stredovym motorom na slovensku, tak kupte bike samostatne a motor a baterku tiez extra niekde v EU ci v cechach aby ste mal 2-roky zaruku a poskladat to dokopy je na par hodin… Rad pomozem ak chcete. Admin ma kontakt…

• Táto odpoveď bola upravená pred 10 years, 3 months používateľom zmobilu.
    roman
    Účastník (Participant)

ak riesis bajk aj motor, tak hotovy bajk so stredovým motorom hajbajk vraj zacal s yamaha motormi co je lacnejsie ako bosch a vraj o nic horsie.dorobený motor je lacnejsia varianta,ale obcas cosi treba opraviť, vymeniť. kedze je to pre ženu ja by som haibike/yamaha motor.

roman
    Účastník (Participant)

http://www.hybrid.cz › Novinky

rch
    Účastník (Participant)

roman:
    myslite HAIBIKE Sduro HardSeven 27,5″ SL 2015 za 1990,- a vyzera dobre. Nasiel som jedno video kde ho testovali a celkom v pohode… https://www.youtube.com/watch?v=dKIUeBjf8AQ

rch
    Účastník (Participant)

Vazeni priatelia.
    Po dlhom rozhodovani sme sa rozhodli pre Focus Thron Impulse 2014 so 17Ah bateriou. Predajca aj dovolil manzelke bike vyskusat a bolo rohodnute. Zajtra si po neho ideme, tak vam dam vediet ako to jazdi v reale (hned ideme do lesa…)
    Velka vdaka vsetkym za pomoc.

teslabike
    Keymaster

17ah baterka je gut dojazd bude ..tešíme sa na skúsenosti (dufam že budú dobré )

rch
    Účastník (Participant)

Priatelia, bicykel je doma. Prve dojmy su umerne tomu, ze sme prvykrat v zivote sedeli na e-biku, budem sa snazit neprehanat.
    Jednym slovom-skvele.
    Vysli sme si obaja na biely kriz. Predtym manzelka neprisla ani na cerveny kriz, celu cestu tlacila… teraz, bez prestavky az na biely kriz. Akekolvek obavy, ze by 250W motor nestacil do lesa, su neopodstatnene. Ani sa nespotila ani nezadychala. No ale ja mam teraz problem, ze nestiham ja jej…
    Ked sme sa vratili domov, nedalo mi to, sadol som, a spravil som biely kriz este raz. Hore dolu mi to trvalo tak do 20min, a nesetril som ho. Ta sila motora je uzasna, po vlastnych jazdim na biely kriz priemerne 8-10kmh, skor 8… (iba smerom hore). Teraz – 19kmh (zase hovorim len smerom hore).
    Z mojej strany, kupu odporucam.

rch
    Účastník (Participant)

este trochu k bicyklu:
    -Focus Thron Impulse 2014 so 17Ah bateriou
    – motor je 250W, spickovy vykon sa neuvadza, ale vsetky vraj uz maju 500W
    – 70Nm
    – bateria 17Ah – vyzera ze toho znesie dost, pisu, ze vydrzi 1100 nabijacich cyklov, ale pozor, vraj sa to nascitava, cize bavime sa o plnych cykloch. Pre porovnanie, bosch motory maju 11Ah a 500 cyklov
    – spotreba: horeuvedena trasa z domu na biely kriz, pocas kludne jazdy manzelky, 1 dielik z 10tich baterky dolu. Motor bol nastaveny na max vykon celu dobu. Potom moja jazda, zase max, ale na dlhe prevody do rychla, a padla dalsia palicka, ale odhadujem tak 1,5. Lebo este som sa tu trochu motal okolo domu a padla aj 3tia. Celkovo prejdene km 18, cize ked to ratam 50:50 tak 9km stupania je minutych na 3 z 10tich. Vysledok ma prijemne prekvapil.
    (este info, moja vaha 108kg, ale klesa :-))
    – moj odhad, pri pohodovej jazde, prevody take ake maju byt, a max prikon, ten bike musi dat raca-pezinska baba lavou zadnou, skusim a dam vediet.
    ——-
    Pekny zvysok dna.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.