Nafúknuté LiPo – čo s tým?

Označené ako: ,

Zobrazuje sa 46 príspevok (z celkového počtu 46)
  • Autor
    LuboN
    Účastník (Participant)

Takže zistil som, že vyfúknuť to nie je problém, a pokiaľ sa tam hneď natlačí lepidlo tak to drží dosť dobre. Druhý článok bol extrémne nafúknutý, a tak sa mi nepodarilo vytlačiť všetko na prvý krát, čo bola príležitosť skúsiť ako lepidlo tesní a drží. Stláčaním to nepovolilo, keď som odtrhol lepidlo stále to nešlo, zrejme zaliezlo až do diery. Až po znovuprepichnutí pôvodnej diery som mohol vytlačiť zvyšok a znovu som to zalepil. Takže zatiaľ to vyzerá dobre, pokiaľ tam nebude kombinácia vysokej teploty a tlaku (a aj vtedy by to možno zapracovalo ako ventil – odfúklo by to a znovu sa zalepilo…) tak by to mohlo držať, chlapík čo to takto robil na ES vraj nemal s vyfúknutými baterkami problém pri ich prevádzke.
    Možno až bude krajšie urobím vonku s týmito dvomi mŕtvymi článkami nejaký deštrukčný test (prípadne aj s videom) v snahe zistiť čo to zalepené miesto vydrží.
    Zatiaľ to vidím tak, že ak je jediná chyba článku jeho mierne nafúknutie, malo by toto pomôcť a článok by mal byť naďalej schopný prevádzky. Plánujem to overiť použitím aj takto opravených článkov ako prídavný batterybox na môj starý e-bike. Ak by k niečomu došlo nanajvýš mi obhorí zadok 🙂

Zobrazuje sa 46 príspevok (z celkového počtu 46)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.