Domov › Diskusné Fóra › Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov › Batérie a nabíjačky › Napätie na LiFePo4 po nabití klesá
Označené ako: LiFePo4
- Toto téma obsahuje 47 odpovedí, 8 hlasov, a bola naposledny upravená pred 6 years, 6 months od
bangi.
-
AutorPríspevky
-
21 februára, 2018 o 7:41 am #11220
bublifuk21
Účastník (Participant)Bangi, mohol by si dat link, kde sa ti podarilo zohnat tu baterku aj motor?Znie to veľmi zaujímavo, hlavne ako sa ti podarilo to DPH :-). Lebo ja som nedávno niečo objednával z Číny, bohužiaľ to išlo letecky DHL a neviem, či ste už absolvovali tortúru elektronického colného vyhlásenia, ale je to iný brutal. Teraz som už síce múdri, ale zabil som s tým 4 dni a x telefonátov. Nakoniec aj tak všetko treba doniesť v papierovej forme na colnicu. To len tak btw. Do budúcna by som chcel žene postaviť tiež bike, preto sa pýtam na tú baterku a motor. Díkes.
21 februára, 2018 o 8:35 am #11221bob
Účastník (Participant)I zde se dá nakoupit bez cla (zatím) ale ceny jsou vyšší než v číně, ovšem nižší než u nás:-)
21 februára, 2018 o 4:31 pm #11222bangi
Účastník (Participant)Nazdar.
Z Ciny sa da nakupovat cez Ebay,Aliexpress a ine e-shopy.Baterku a motor som kupoval cez Alibaba.com.Je to sice portal pre obchodnikov,ale ked sa jedna pre nich o zaujimavu sumu tak to predaju ak chcu aj pre koncoveho zakaznika.Jednoducho sa tam zaregistruj ako koncovy zakaznik,no a potom uz si mozes vyberat z ponuky,oslov obchodnika pod danym tovarom a mozes komunikovat co chces a za kolko.Tu adresu skadial som kupil baterku ti nedam preto lebo nedodali mi ju na 100% aka mala byt,tak im nebudem robit reklamu:-).Pozor kazdy riskuje sam za seba pripadnu reklamaciu atd.Ceny vsak su najnizsie.Dbaj na to aby si vedel ake clanky presne chces,presnu konfiguraciu a nezabudni im zdoraznit vybalancovanie baterie!A este jedno spytaj sa na dodanie bez cla a DPH.Mna to stalo 150 euro(UPS) za 15 dni, ale je to uz v cene s baterkou,takze no problem.Ponuk tam mas habadej tak si vyberaj.
Co sa tyka mojej baterky tak som urobil dva kratke vylety s bajkom.Vcera 30 km,spotreba 3.26 Ah a dnes 13 km spotreba 3.72 Ah.Baterka sa kazdym dnom zlepsuje tym ze sa vybija a nabija a tym sa tie clanky balancuju.Som spokojny s vydrzou,vyzera ze kludne budem moct robit aj 200 km tury:-).Skoda ze je este zima chcel by som ju riadne vystavit aspon na 60-80% aby prisla ako sa vravi ku sebe:-).Vcera mi ju dobijalo 1:20 hod,dnes len 50 minut,stale je ponechana na nabijacke,robi jej to dobre,voltaz stupa vzhuru k vyskam:-).
Majte sa dobre,Ciao:-)
21 februára, 2018 o 6:43 pm #11223bob
Účastník (Participant)Zapoměl jsem dát odkaz 🙂
http://eclipsebikes.com/index.php?cPath=30&osCsid=767ed9597ca26196156923afe2146e16
-
Táto odpoveď bola upravená pred 7 years, 1 months používateľom
bob.
22 februára, 2018 o 8:42 am #11225bublifuk21
Účastník (Participant)Aha, takze cez Alibabu. To je ok, uz som niečo cez to riešil, ale zväčša doprava jedného kusu vyšla taká, že sa to neoplatilo riskovať, resp. dopravu nacenili na 100 e +. Len trošku nerozumiem tomu, že ako sa ti podarilo to, že to nezadržali colníci. Či to bola vec náhody? Nech som sa dohodol ako som chcel s predávajúcim, nech nikde na balíku nie je cena, či to išlo kuriérom, alebo poštou, alebo nejakou doručovateľskou službou, vždy mi to tie potvory zadržali a musel som deklarovať sumu… atď, clo DPH…
22 februára, 2018 o 10:48 am #11226bangi
Ano doteraz to tak bolo,ze muselo to ist cez colnicu,aj ide pokial obchodnik neuzavrie zmluvu s prepravcom(UPS,DHL,Fedex) a ine.Cinania velmi rychlo zistili ze im nepojdu obchody ked zakaznici budu vsetko natvrdo platit,tak to vymysleli takto,ze vsetka ta deklaracia tovaru je na dopravcovi,ja s tym nic uz nemam.Mne to dopravili cez Anglicko,Nemecko kde som sledoval balik cez(UPS)tracking aplikaciu.Ale to nie je pri kazdom tovare!To musi mat obchodnik vybavene a napisane pri ponuke tovaru!Inac budes normalne platit aj DPH aj clo aj s prepavy balika,nie iba za tovar!Za baterku som defacto zaplatil 269 euro a za prepravu tych 150 euro.Cinanka mi pisala ze oni pouzivaju Expres a fakt to prislo za 15 dni.Motor som si doniesol v kufri zo zahranicia kde som ho dal poslat z Ciny,tak som nic neplatil.Na to sa musis pytat ci ma ten dotycny obchodnik vybavene to Non EU payment.Aj keby som si z toho mal zaplatit DPH a clo tak ma to vyjde spolu na 500 euro.Skus taku baterku kupit u nas kolko bude stat.Mam ju v rame,dali mi s nou aj tasku kde je ulozena a pripevnena suchym zipsom po celom obvode.Ani sa nehne,sedi perfektne.Inac popozeraj aj na stranky z Anglicka,oddtial som tiez vedel kupit Bafang za 450,pravda bez dopravy ci by bolo asi 50Euro a to by si nic neplatil ziadne clo ani DPH,aj reklamacia sa da vybavit.Len hladaj a najdes.
Co sa tyka balancovania baterie tak uz mi ju nabija na 58,6 a az vtedy nabijacka vypne,ono to este pojde hore lebo clanky sa stale balancuju.Pri vypnuti mi zatial drzala na 56.5V co je super.
Tak sa maj a drzim palce pri nakupovani:-).
Nazdar.
22 februára, 2018 o 5:11 pm #11227bangi
Odkaz pre Bublifuka.
Motor si mozes kupit bez problemov z Amazon.de za 499 euro.Popozeraj u nas kolko stoji.V kosiciach ho predavaju za 650 euro.
Maj sa:-)
22 februára, 2018 o 7:01 pm #11228bob
Účastník (Participant)Zde je ještě levnější
http://eclipsebikes.com/product_info.php?products_id=12
neplatí se ani clo ani DPH.Osobně bych bral raději tento
http://eclipsebikes.com/product_info.php?products_id=45
Je sice kapku hlučný ale je kvalitnější než jakýkoliv bafang.22 februára, 2018 o 8:52 pm #11231bangi
Ano to je ta stranka co som spominal vyssie z Anglicka,na eura to vyjde okolo 450.
Ten druhy motor nepoznam ale urcite je dobry,precitam si o nom nieco.Bob ale tebe verim,ty sa vyznas:-).
Ciao.
23 februára, 2018 o 6:54 am #11232bublifuk21
Účastník (Participant)Bob a ako funguje ten druhy motor? Ako je tam vyrieseny vlastne prevod z motora na retaz? Tym, ze je to volnobezka, je to super. A ake sú k tomu brzdy? Pasovali by tam hocijake iné so spinacom? Tie konektory sú rovnake? Ci? Len ked tak na to kukam, tie kable su velmi kratke, ta riadiaca potom musi byt umiestnena niekde pri motore len.
23 februára, 2018 o 7:03 am #11233bob
Účastník (Participant)Mrkni zde
http://bob54.rajce.idnes.cz/Kompletni_prestavba_elektrokola_2015/
Pár let jsem na tom jezdil dokud jsem nepřešel na vozík
http://bob54.rajce.idnes.cz/Prestavba_inv._elektrovoziku/
Jinak rakušáci ten motor (cyclone) upravili tak že tam dali keramická ložiska a olejovou náplň převodovky, tak že jim to jede téměř potichu.
Ovšem cena je za to nehorázná, za celou sadu 60tisíc.
Brzdy si dáš dle vlasní potřeby, nemusí být spřaženy s motorem, jezdí se na tom podobně jak na motorce.23 februára, 2018 o 7:24 am #11234bob
Účastník (Participant)Pěkné video 🙂
23 februára, 2018 o 8:06 am #11235bublifuk21
Účastník (Participant)Ahaaa, tak to je ale este trochu roboty na bastlenie. V podstate tam treba dorobit ten akoby primarny prevod. ok. Tak to mas ine vozitka, klobuk dolu 🙂
1 marca, 2018 o 7:55 pm #11244bangi
Vazeny pani,tak moja baterka uz prisla ku sebe:-),nabijacka vypina na 60V.
po 24 hodinach po odpojeni ma baterka 56,6 voltov takze uz cakam iba na teple pocasie a vyrazam na jazdu:-).Majte sa pekne.
28 marca, 2018 o 6:36 pm #11408bangi
Tak mam uz nejake jazdy za sebou,najdlhsia bola 76 km,spotreba bola 7500 mAh(Baterka ma kapacitu 20000 mAh).Bolo to aj v dost kopcovitom terene na najnizssi prev.stupen na Shimano Alfine 8.Vyzera to ze baterka ma dobru rezervu aj na raz take dlhe tury a este nieco naviac.Nastavil som si kontroler v motore podla seba som velmi spokojny,uzivam si kazdu jazdu:-).
Majte sa pekne.
-
Táto odpoveď bola upravená pred 7 years, 1 months používateľom
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Komentáre