Domov › Diskusné Fóra › Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov › Hotové elektrobicykle prerábky a koncepty › Pomoc s e-bikom F11
- Toto téma obsahuje 8 odpovedí, 3 hlasy, a bola naposledny upravená pred 8 years, 4 months od
nick81.
-
AutorPríspevky
-
13 augusta, 2014 o 10:22 pm #2998
abphoto
Účastník (Participant)Zdravim nadsencov e-biku!
obraciam sa na vas s prosbou, mam e-bike lectron f11 z motorom vzadu 8fun, limitovany na 250w, baterka je lifepo4 36/11ah:
– da sa nejak upravit vykon aby to slo lepsie v kopcoch?
– najazdil som cca 150km po ceste, bol som raz asi hodinu po terene a po navrate z cesty zacal motor sporadicky sem tam vynechavat, musim zapnut vypnut ovladacku a ide normalne.
– sporadicky zacne rezonovat motor a trase sa cely bicykel, jak hrable po betone…
dakujem
-
Táto téma bola upravená pred 10 years, 8 months používateľom
teslabike.
-
Táto téma bola upravená pred 9 years, 11 months používateľom
teslabike.
Attachments:
You must be logged in to view attached files.14 augusta, 2014 o 5:42 am #3018teslabike
KeymasterJediné čo môžeš urobiť pre zvýšenie výkonu je vypnúť obmedzovač (ak ho vlastne riadiaca jeddnotka má)
tu je aký taký návod ako to spraviť v prípade že to umožnuje rj
http://teslabike.online/forums/topic/oprava-a-servis-elektrobicyklov/page/4/Hm motor vyneháva ?
Napadajú ma zúbky z prevodovky
Batéria je nabitá ? lebo ju može odpajať..
Na jednom elektrobicykli čo som opravoval som objavil problém že ak sa vybila batéria (znížilo napätie) a vypla ju riadiaca jednotka po zvýšení napätia riadiaca jednotka znovu zapla chod a po pridaní motor robil to čo popisuješ, robilo to sporadicky pri vymlátenej batérii akoby „nevedel najsť zub“ keď sa bicykel korektne vypal zapal alebo s páčkou som pridaval to nerobilo iba pri vymlátenej batérii ako keby prešmykla prevodovka a rapčala
Pri zrýchlovaní a spomalovaní to nerobila aj keď to bolo z nuly.
Vtedy som to neriešil nijako lebo asi by som to ani nevyriešil ,, rada bola nevybíjať bicykel uplne potom to nerobí…Pozri sa tiež či kabel do motoru nieje niekde poškodený a skontrolu konektory, može to tiež robiť ak je zlý kontakt na jednom z hall káblov , alebo teplo osmahlo vynutie a je na nejakej faze prerazené … v dlhých kopcoch
14 augusta, 2014 o 6:59 am #3019abphoto
Účastník (Participant)presne toto sa stalo baterka sa vybila uplne a RJ ju odpojila, po nabiti to blbne ako keby motor vynechaval co mam spravit?
lebo teraz to robi aj pri uplkne nabitej baterii15 augusta, 2014 o 9:48 am #3032teslabike
KeymasterSkus reklamovať (asi motor dostal po zuboch)
15 augusta, 2014 o 9:10 pm #3044abphoto
Účastník (Participant)neviem isto dnes som jazdil a nespravilo to ani raz…
16 augusta, 2014 o 9:49 am #3053teslabike
Keymasterono to bude robiť náhodne ,ale dufajme že to tak ostatne a motor pojde korektne
Pri kopcoch skús monitorovať aj teplotu hub motora moc teplý obal veští vrelé jadro ..to neni pre prevodovku to pravé orechové..nič toJazdi a úživaj 🙂 ..ak prídu chyby nejako ich vyriešime
24 augusta, 2014 o 9:27 pm #3218abphoto
Účastník (Participant)cely jeden cyklus nabitia vybita vsetko ok, jazdene rovina aj kopce, baterka sa vybila, uz pri 2 ciarka z 5tych… Rj odpojila motor. po nabiti ten isty problem, minimalne 10x som to musel vypnut zapnut kym to zacalo jazdit tak ako ma… bude problem v RJ? Motor sa neprehriava v kpcoch, teda odhadom ma maximalne 50°c…
26 augusta, 2014 o 5:52 am #3229teslabike
Keymasterhm tie hrable sa ozývajú v motory ?
hm vieš ono ten zvuk vydáva tá prevodovka ,ale chyba môže byť aj v riadiacej jednotke
skus test medzi baterku a riadiacu jednotku daj vypínač (alebo konektor) pridaš plyn motor zabera , plyn držíš a odpoj batériu (neboj nič sa nestane) lebo prakticky simuluješ vybitú baterku znovu zapoj pridaj plyn ..myslím že to pôjde tak že sem tam budú „hrable“ a sem tam normálne …
moja teoria je že motor ma načaté zuby (niekde v planétke)
ak je riadiaca jednotka odpojená nejakým výpadkom , po nábehu nabehne na nejaký algoritmus ktorý nieje rozbehový… ale hned nasolí „plný štvorec“(štvorcami sú modulované fázy) a v tomto momente preklzne prevodovka
vo svojom načatom mieste-
túto teoriu vyvracá jedine fakt že ak z elektrobicyklom ideš do silného kopcu by táto prevodovka mala zlyhať no však nezlyhá , deje sa to jedine pri výpadku dodávanej energie (aspon tak som to pochopil)
k teplote motora zatial tolko že teplota obalu je klamliva vo vnútri motora je určite viac stupňov môže byť 70-90.
Poradiť ako to vyriešiť ti asi nedokážem , najlepšie bude isť reklamovať..ak sa dá7 decembra, 2016 o 7:21 am #8587nick81
Účastník (Participant)Ako si dopadol s bikom? Obmedzovac ked vypnem, tak idem aj tak max. 27. Motor zatial po roku ok, ale velmi do kopcov nechodim.
-
Táto téma bola upravená pred 10 years, 8 months používateľom
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Komentáre