Prestavba Bike 1WD zadny hub motor na 2WD

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    EL NINO
    Účastník (Participant)

Zdravim vsetkych teslabikerov,potreboval by som poradit: mam easy bike mi5 – kolesa26 „-s hub motorom bafang swx 02-36V 250W s Bateriou 36V-13 Ah, a rozmyslam o prestavbe bike na 2 WD -ma s tym niekto skusenosty? .Cital som o 2WD vselico -plusy aj minusy,mne skor ide o trakciu oboch kolies v terene plus mensia prudova a tepelna zataz kazdeho motora – lebo napajanie by bolo zatial z jedinej baterie-mozno v buducnosti dalsia mensia bateria pre predny hub motor. Predny hub motor by bol rovnaky alebo aj mensi s rovnakymy otackamy ako zadny Bafang swx 02 250w.a lacny kontroler..tym by aj cena prestavby nebola velka..

LuboN
    Účastník (Participant)

No neviem či tu niekto niečo také vôbec kedy staval… Každopádne sprevodovaný hub motor nie je moc na akčnejšiu terénnu jazdu, hrozí poškodenie jeho prevodov pri nadskakovaní kolesa. Ak jazdíš pohodovo – taká turistika – a nestačí Ti trakcia kolesa – určite motor trápiš a na také trate vôbec nie je vhodný. Je otázne ako by motor zvládala odpružená vidlica – jednoznačne na to nie je stavaná… Moja osobná rada – lepšie by bolo prejsť na stredový bafang ako dorábať motor do predného kolesa. To je do náročnejšieho terénu jednoznačne lepšia voľba.
    Tak neviem či by nebolo najlepšie bike predať a kúpiť/zhotoviť taký ktorý by spĺňal požiadavky. Bike so sprevodovaným motorom v zadnom kolese proste nie je do terénu, to je maximálne tak na nejaké zvážnice. A to aj napriek akýmkoľvek tvrdeniam predajcov 🙂
    S prerábkami bajkov pomocou bafang stredových motorov mám nejaké skúsenosti, pár som montoval a kamaráti tiež nejaké majú tak ak by si chcel ohľadom toho vedieť niečo viac môžem poradiť…

EL NINO
    Účastník (Participant)

LuboN dakujem ti za odpoved, aj za pomoc, koncepcia 2wd je moja -predstava a aj zvedavost ,,viem ze je to , malo pouzivana moznost tunovania bike, ,, a informacie z prvej ruky skoro ziadne…

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.