dik ale tieto 20000 sme uz skusali je to moc velke nevosli by do kastlika ja som tu uz vyrabal makety bateriek pre lubona na predstavu ako to tam bude poukladane . tieto 16000 by vosli 6 len ide o tie V ako by to bolo pozapajane. kastlik mam tak asi ze 14,5cm vyska sirka 10,5 a dlhe tak 40 42cm .. kde by sa to dalo ako tak poukladat . mozno by vosli aj tieto lebo uz tam mam iny vypinac biku nebol by az tak zaopusteny dole v kastliku tam to zaberalo moc meista toto je ovela mensi ale tiez tam trci aspon 3 cm do kastlika.. ale dik nejako rychla reakcia .)
Zdravím, tie LiHv sa nabíjajú na 4,35V na článok takže ak by sa nabíjali a balancovali len na 4,2V síce by tam bola rezerva, ale zase by nešlo získať plnú kapacitu. Navyše neviem či sú naozaj dobré, je to dosť nové, určite by to chcelo prečítať fóra aké sú s tým reálne skúsenosti.
Maximálny počet článkov ktorý je vhodný na túto stavbu je 20s, takže v prípade 4s batérií je to 5ks. Možná je aj kombinácia 2x 4s a 2x 6s čo tiež dáva 20s, alebo potom ešte verzia s nižším napätím 3x6s = 18s.
Aktuálne sú skladom jediné použiteľné batérie 4s/20Ah, tých by bolo treba 5ks takže za cca 500€. Teda ak to tam vojde. Vyzerá to ale že asi budeme musieť počkať na tovar…
ahoj,dik za info, neskusis sa poobzerat a docitat nieco o nich? lebo tie 4s/20 asi nevlezu.ide oto aby sa to tebe dobre zapajalo cize rozne kombinacie 4s+6s aby neboli haluze zbytocne. mne sa naopak pozdava ta cena tych bateriek a aj kapacita to ze to sa da nabijat o nieco viac sak aj tak sa nenabija na uplne maximum a ani nevybija a ta kapacita v kazdej baterke neni realna cize mne by nezalezalo ani tak troska menej ked to ma spolu dost velku kapacitu .. keby sa dali pouzit a bolo by ti to lepsie na zapajanie tak neni ocom . ja by som casom chcel mat takto dva packy nech mozem popripade menit a ten uz moze byt z inych kupenych . tieto maju dobru cenu a hlavne ich maju na sklade nehovorim o super kapacite..
No ak chceš kupovať hneď tak moc možností asi nie je… Je vo hviezdach kedy budú ostatné zase skladom… Jediné čo ma ešte trochu trápi je že aký výkon budeš chcieť mať, lebo to adaptto je silné a tie baterky pokiaľ budú tých 16Ah tak by som to odhadoval na 3-4kW max. trvalý výkon. Pokiaľ by boli tie 20Ah alebo by sa spojili paralelne 16+16Ah (prípadne 16+8Ah) tak by to bolo lepšie dimenzované na veľké prúdy. Ale tiež je pravda že motor je len na 2 alebo 3kW (už si nepamätám) takže 5 doňho v kuse ísť nemôže. Samozrejme špičku to znesie aj viac.
akoze aky vykon chcem mat? .)) tak motor je 3kW max .sak tak aby to slo 65 70 max . naco viac. mne ide skor oto aby to slo co najdlhsie. ale keby to mohlo ist stymito 16aH lacnejsou verziou tak preco nie. vleze to do kastlika a tebe sa to bude dobre zapajat. to ze su HV tak to je jedno asi podla mna. sak tak treba ake maju a ake vlezu dnu.. ale tie by vosli a boli by relativne lacne a dobra vydrz.
ale ja sa vtom nevyznam mne musis pisat laicky o lektrine a spotrebe ..
OK, tak ak si pripravený objednať tie batérie tak sa môžeme do toho pustiť.
Dojazd závisí od rýchlosti a príšľapu, bez šliapania dvojnásobná rýchlosť znamená približne štvornásobnú spotrebu a tým pádom štvrtinový dojazd. Šliapaním pri nižších rýchlostiach sa dá dojazd výrazne zvýšiť. Z toho vyplýva, že je možné vhodným štýlom jazdy prejsť aj veľmi veľkú vzdialenosť. Jazdou „naplno“ naopak dojazd moc veľký nebude. Pri rýchlej mašine v tom môže byť aj takmer 10-násobný rozdiel.
Este nemam sice love ale uz sa to blizi.ake ked budem pomahat slapat a priemerka 30 40kmh tak nieco to snad odjazdi aj stymito baterkami ne? Sak to by malo celkom dost vydrzat .sak otestujes kolko to vydrzi dojazd .)
Keď pôjdeš okolo 30km/h s príšľapom mal by si sa zmestiť do 10wh/km. Pri 40km/h asi okolo 15wh/km. Batéria bude mať cez 1000wh. Stačí si to vydeliť. Ak pôjdeš 60km/h tak to už bude žrať aj 40wh/km.
dik za vysvetlenie .) no a vporovnani stvojim bikom je tato verzia ako natom ? a podla mna to staci ked tomu pomahas tych 60 70km to je dost ci nie? ale dik konecne viem cca kolko asi by to slo km pri akej rychlosti
Autor
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 181 až 195 (z celkového počtu 336 )