Kaslem tu na to….majte sa tu, stavajte diela, a vela stastnych km praje.
Z Klotasovych pismenok mam akurat tak pokazeny vecer, a zato mi to nestoji….
Uz to tu ani nejdem citat…..radsej sa pojdem vozit na biku a ten baterkovy co mam necham doma. Je tazky , bzuci , a ze ide rychlo? vydem prvy na kopec? hurrra to som geroj…..kto ma silnejsi motor, vacsiu baterku a viac penazi o treieska ten je vitaz!!! Gratulujem vospolok.
aku ty mas homologizaciu ked ides 60kmh? ty uz mozes a ja ne? jak ma mozu namerat ked nepojdem rychjsie ako 25 v meste nechapem. nemas argumenty na moje argumenty sa vozis na slapacom/lebo inak to nejde/ prehadzovacom /neustale prehadzujes/ huciacom pekle / lebo to huci viac ako HUB/ a tu sa ukazuje prava slovenska zavist . poviem ti ze tam mam super komponenty a ty nic nato ale hlavne prvy prispevok ze to nemoze do terenu lebo ta vidla nepslna aby to zvladla dam ti video kde skace stakym bikom zas nic . poviem ukaz nam svoje dielo nic neukazes lebo je to srot za 500e. mozem stym ist kam chcem aj na cesty a nic sa mi nestane lebpo stym pojdem do 25kmh a tym padom som nic neporusil to mozes zacat pokutovat vsetkych predajcov co uz predavaju 250W ale prepnes si na 350W a niektory si to cipujete na 400W to uz je vpohode sak? .)) ale stale to ma nevyhodu musite slapat a neustale prehadzovat lebo tie vase senzori na pedaloch a rozne inde … same problemi kolecka uchyty osky ty si si vybral svoje stastie ja som si vybral svoje,ale nezhadzuj nieco co ma cenu na nieco co cenu nema . to si nezasluzi . si sam – na celu plejadu ludi co hovoria uplny opak. cize si si sam vybral stranu .)
a to ze chcem ukazat ako to ide/ v depe elektrickovom/ to je pre vsetkych nie pre tvoje komunisticke reci policajske ty co sa vyhrazas tu niecim ? ty kde si sa uvedom co pises ty si este asi v komunizme. kazdy normalny mlady chlapec by sa chcel previest na mojom . tvoj je obycajny co si kazdy moze kupit poskladat. si obycajny jak pigicaj chapes?
a presne tak pokazil si mi vecer ale ne ze pokazil ja som si dnes uzil celkom vpohode na nom ale proste rok a pol to skladam vedia tu niektory a ked uz robim testy a pisem im sem info ako to dopadlo cele tak ty si napises ze to vlastne nemoze nikde ani do lesa na lesne cesticky to neviem to asi nezvladne podla teba to nebudem stihat za normal bikermi/ kamaratmi / nemozem na cestu lebo policajta mam vo vacku a hned mi da pokutu a ked budem na hradzi tak ludia budu muset koli mne schadzat dole lebo sa nezmestia. dam ti video kde podobny bike stoji od 6500usd do 12000usd a ty si ticho ! tvoj nazor si mal zhrnut v jednej vete ze mas bike zo stredovim pohonom a jazdis len vlese sam. ale to ja som z mesta iny zivotny styl.co uz chcel by som byt tam vlesoch ale som tu v BA …ber to tak ze tie info boli pre inych co tu su a nevsimaj si ma polemizuj si v hlave ze ci ma chytia policajti v depe elektrickovom alebo ne a dalsie nevysvetlitelne otazky typu , kade stym budem jazdit. mna nasralo ze si to ocenilna -100 e ze mi vlastne zaplatis zato aby som ti dal stakym niecim pokoj. to proste to bol vystrel vedla .) kazdy normal zdravy mlady chalan baba by sa rado previezlo len ty nie .)
Vážení, to ste sa zle vyspali??? Mohli by ste prosím brať na zreteľ, že vaša komunikácia nie je súkromná a čítajú ju aj ďalší? Toto nie je dobrá vizitka pre nikoho z nás čo sem prispievame.
mas pravdu uz nebudem reagovat-odpovedat na otazky to je asi najlepsie riesenie .) a ospravedlnujem vsetkym ale musel som zareagovat ked niekto pise hluposti a chce sa jasne hadat …
ani ja nemozem preto na nom nejazdim a idem ho predat alebo rozobrat!!!!
Si chudak .
Zákon NR SR č. 8/2009 z 3. decembra 2008 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov
§ 2
Vymedzenie základných pojmov:
Nemotorovým vozidlom je prípojné vozidlo, vozidlo pohybujúce sa pomocou ľudskej sily alebo zvieracej sily, s výnimkou prípadov podľa písmena f) § 2 [1] a bicykel vybavený pomocným motorom so zdvihovým objemom valcov nepresahujúcim 50 cm3 s konštrukčnou rýchlosťou neprevyšujúcou 25 km/hod. alebo bicykel vybavený pomocným elektrickým motorom s trvalým menovitým výkonom do 0,25 kW, ktorého výkon sa progresívne znižuje a nakoniec sa preruší, keď vozidlo dosiahne rýchlosť 25 km/hod. alebo keď vodič prestane šliapať do pedálov.
Taktiež platí pre elektrobicykle § 55 tohto zákona (hovorí o využívaní cyklistických chodníkoch)
Povinnú výbavu na bicykle resp. elektrobicykle (všetky naše elektrobicykle majú povinnú výbavu) nájdete vo vyhláške č. 464 Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky z 3. novembra 2009, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevádzke vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách
Cestná premávka elektricky asistovaných bicyklov – elektrobicyklov (nazývaných tiež v nemecky hovoriacich krajinách „pedelec“ a v anglofónnych krajinách „e-bike“ ) sa riadi Smernicou európskeho spoločenstva O schvaľovaní typu dvojkolesových a trojkolesových motorových vozidiel – 2002/24/EC. Zo schvaľovacieho procesu sú vyňaté také elektrobicykle, ktorých rýchlosť s asistenciou elektromotora neprevýši 25 km/h a u ktorých je menovitý výkon elektromotora maximálne 250 Wattov (článok 1, oddiel 1h smernice).
Systém elektromotora môže byť aktivovaný len pri aktívnom šliapaní do pedálov, akcelerátor môže elektrobicykel uviesť len do rýchlosti 6 km/h zo stavu pokoja (viď normu EPAC nižšie, v prípade šliapania do pedálov môže byť jeho výkon až do maximálnej asistovanej rýchlosti).
V septembri 2009 začala vo všetkých krajinách EÚ platiť špecifická norma, ktorá ďalej upresňuje požiadavky na elektrický obvod, elektrické káble a spoje elektrobicykla, testovanie batérií, elektromagnetickú kompatibilitu, riadenie výkonu, maximálnu rýchlosť, ktorú možno dosiahnuť vďaka elektrickému motoru, a na meranie maximálneho výkonu. Táto norma má označenie EN 15194 a je tiež známa pod skratkou EPAC (Standard for Electronically Power Assisted Cycles).
V súčasnosti prebieha legislatívny proces na úrovni európskej komisie, ktorá se zaoberá návrhom združenia ETRA (European Twowheel Retailers‘ Association), ktorej členom je aj náš partner spoločnosť ekolo.cz. Navrhuje sa, aby bol výkon elektromotora zvýšený z 250 na 500 W, čo by umožnilo využitie elektrobicykla aj ťažším jazdcom, prípadne by sa mohol použiť na transport ťažšieho nákladu. Maximálna rýchlosť by zostala zachovaná na 25 km/h. Výsledok tohto procesu možno očakávať približne v lete 2010.
Takze hrubym…..ziadna rychlostna packa a nieto rychlost nad 6km/h ….
A ozaj jasne je pisane instalovany vykon do kW to je 250W ..nie omedzenie prepinacom……
Po slovensky ak vydes z brany zavodu alebo z panelaku uz si jedou nohou v problemoch / pokuta alebo este horsie/
To nieje vyhrazanie to je rada ….
Pisalo sa to tu aj inde mnohokrat……len neviem preco ostatny uzivatelia mlcia….
bud uz sa na to tu vykaslali alebo ti nechcu pokazit naladu ako ja…..
Tak este raz v dobrom sa rozidme…..
Niesom proti tebe, sam som tym presiel a len radim….mozno nie som ten spravny clovek na radu…no to uz nerozoberajme…..
Vela zdaru a vela peknych chvil pri jazde…..
toho chudaka si si mohol odpustit. tebe ja poradim kup si kona. ten sa bude nateba usmievat a ty mu mozes davat rady od rana do rana .) . proste tu je videt jeden rozdiel medzi nami. ty to ides rozobrat lebo je to cele na nic . iba ti to huci a pocit z jazdy ziaden. ty si posraty ja nie . mohol by si si vytlacit komplet zbierku zakona aj trestne pravo a zostan zavrety v byte lebo co ked nieco nahodou … ja uz ktebe nebudem reagovat na nic mozes si pisat co chces vpodstate nebudem uz reagovat vobec tu na tomto fore a to koli tebe lebo zistil som ze ako takym ako ty sa hovori jednoznacne “ neprajnik“
User, jdi do prdele s tou EU buzeraci, konkrétně u nás máme limit 1kW.
Německo je taky v EU a bosch klidně vyrábí 400W motory a sere na nějké mnesmyslne sračky o omezování výkonu.
Přišel jsi sem dělat jen hadky tak toho laskavě zanech a nebo táhni jinam.
Tvé výblitky tu nemají žádný přínos.
Tobě může být úplně u prdele kdo na čem jezdí a kdo bude případně platit nějaké pokuty, ty je za nás platit nebudeš a tak se nestarej.
Čest soudruhu
Táto odpoveď bola upravená pred 9 years, 4 months používateľom bob.
user : prepac , ja niesom taky typ hadavi skor usmievave decko „stare“ to si trafil. ale teraz som dosiel s s polomotorky polobicykla a poviem ti ze je to zaujimave. a presiel som pol mesta a nic sa mi nestalo ani policajti tak drz palce aby to tak aj ostalo . dik .)) este raz sorry za nervy
jj aj ty prepac, alebo vlastne vsetci. Je to vase forum k veci a k e-biku.
Ja sice e-bike mam a ide tiez super , viem je to adrenalin a ina jazda…ked tocis, makas naplno bez motora, tep okolo 160 a pride kopcek…otocim plyn a hups rychlost sa nemeni neprehadzujes a ide to….
Ano poznam to , preto tebe a fakt vsetkym prajem hooodne km bez problemov.
Bob tebe nielen tych km ale ale aj hodne zdravia lebo iste by si zasiapal tak ako ja…..
PS: tiez som dnes dal taku kratucku vecernu jazdu / bo praca nepusti/ samozrejme bez motora so struckym bikom cca 30 rocnym kusok prerobenym no aj tak mi 3x spadla retaz…kurnik co uz / natahovana kostra a zadne koleso nesedi dobre v zadnej stavbe/
Setrim na ten Cannondale scalpel ale popri rodinnom rozpocte to ide tazko…..
Obcas tu nazriem , no e-biker som uz len z 20% …..
Drzte sa…
7 milíard ľudí – 7 miliárd názorov , načo tie zbytočné žabo-myšie vojny. Toto je seriózny web a nie pokec…
k téme – legislatíva: (2015)
k povinnej výbave bicykla už nepatria blatníky, zvonček a svetlá (tie len pri zhoršenej viditeľnosti). Prilbu a reflexné prvky by som nosil aj bez vyhlášky nakoľko ide o môj život (vyditeľnosť/bezpečnosť)! elektrobicykel musí spĺňať: pedále (takže nerobiť si kostry len zo stupačkami)!!! senzor PAS alebo ekvivalent pre rozpoznanie pedálovania (na bicykli môžte mať tlačidlo na jeho odstavenie – offroad mód) nominálny výkon motora 250W, maximálny teda môže byť aj 10kW (výrobcovia ako Stealth Bomber používajú legálne tlačidlo offroad 250w/4,5kW)
takže teoretická situácia z praxe: idem na bicykli ako ma klotas 50km/h v meste. Polícia ma namerá a zaství z výrazom wtf??? Nuž páni dnes mám dobrú kondíciu(veď ste nepedálovali – veď zotrvačnosť), motor mi pomáha len do 25km/h a má nominálny výkon do 250W(ukazujem na štítok/označenie na motore kde to čínsky výrobca uvádza – dúfam že sa rozumieme:))Offroad tlačidlo vypínajúce PAS je samozrejme pri kontrole vypnuté. Pánom policajtom poprajem pekný zvyšok služby a ideme ďalej…
V realite to funguje tak že zatiaľ si ebiky chlpatý nevšímajú, prípadne nepoznajú ani zákony. Treba mať hlavne povinnú výbavu(hlavne kvôli svojej bezpečnosti) a byť slušný, či už k orgánom, chodcom, premávke alebo k prírode v lese.
Môj názor čo sa týka klotasovho biku :
niečo podobné som chcel skladať v minulosti aj ja, takže viem pochopiť tú koncepciu. Pri tej cene čo ťa vyšla kostra si mohol už mať aj origo kostru ako napr. od quilbix-u. Motorovo by som šiel do špičkového cromotoru (keď do pekla tak na poriadnej kobyle). Batérie u mňa zatiaľ LiFePo4 headway články kvôli cene/výkonu/životnosti/jednoduchosti výmeny jednotlivých článkov.
re: user
viem pochopiť aj tvoj názor nakoľko mám pojazdených pár horských maratónov a tak je možné vidieť kam sa výkonovo človek môže tréningom dostať(a urobiť niečo aj pre svoje zdravie -aj keď je to diskutabilné). Sám tiež preferujem tento sposob cyklistiky. No sú aj starší ľudia, invalidi, ženy prípadne ľudia čo vyhľadávajú výkon/rýchlosť prípadne legálnu náhradu cross-moto do lesa. A pre tých je tu toto fórum. Fórum pre vyznávačov klasickej cyklistiky je mtbiker…
takže rýchlo preč od klávesnice a hor sa na bike alebo do dielne…
Autor
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 16 až 30 (z celkového počtu 336 )