Klotas, ak máš na adaptto, nie je čo riešiť… To je produkt ako keby prišiel z budúcnosti 🙂 Niekde mám uloženú stránku s e-shopom čo má pre nich zastúpenie v EÚ. Samozrejme ak by to prešlo nepozorovane colnicou, lacnejšie by to bolo priamo z Ruska. Za 400 to ale asi aj tak nebude, navyše určite by som bral aj ten ich bms systém, to je úplne geniálne a rieši to bezpečné používanie LiPo batérie. Inak dnes som konečne urobil čosi na novom bajku, už to nie je len kostra, už to má 2 kolesá 🙂 Dnes prišli aj multistar baterky, takže už môžem poskladať batériu (20s 16Ah). Zatiaľ ostáva stále nedoriešená RJ…
vcera som mal v hlave ze ako robia si baterky 20S a tak a ako to nabijaju potom . no ja by som to bral to adapto aj stym bms ale to uz kto zapoji cele aby to nevybuchlo . uz mam haluze ze z displeja idu 3kable z mega konektorom ale ja chcem vsetko do kostry viest kabelaz a dole co maju konektory na kontrolery tiez guca kratkych kablov ja potrebujem predlzene .. cize same haluze. kto to vsetko spravi .. a nezabudaj ze uz mam porobene dieri v kastliku h cize nove ine velkosti inde popripade.. musis setrit aj ked to nebudem vedet zapojit chcem to mat doma lyen si precital spravu kukol fotky a nic .) . uvidime poobede ci si najde cas na odpoved.
Klotas,
změř FETy jestli není některý proražený, změř napětí na konektoru napájení halovek, zda je tam 5V. Jaký teče proud z bat do reglu v klidovém stavu(u 12FET Lyena mám 30mA). Já si odpálil hlavní řídící šváb a Lyen mi poslal dva náhradní. Po jeho výměně regl opět funguje.
rob,
dik za rady ale zajtra ho dam dole z biku a tento tyzden sa mu to budem snazit poslat spet na opravu. lyen odpisal presne to co pises ale ja nemam chut sa stym zapodievat neham to na nom je to obhorene takze asi je to jasne ze kde je chyba.a ja uz mam vhlave ten adaptto mini ten by mal stacit na ten motor a tie baterky.ide zima cize ma to az tak nemrzi ale mam co setrit zas .. a lyenov bude ako nahrada „keby nieco“
obdivujem stroj, ktorý si si postavil. Zatiaľ mám len sériovku a som celkom spokojný..ale určite pôjdem aj do niečoho výkonnejšieho….ale zase“seriovka-M1 spitzing R-pedelec je zatiaľ favorit.
jediné čo ma ruší je ten hluk, na terajšom nepočuť nič…
nie každý je taký šikovný aby si to spravil sam
wamp,
ty mas tiez delo ako ti to slape ? lebo zas mas to hotove komplet a ides si podla predstav bez komplikacii a spol. a ja ? chvilku sme sa vozili tam retaz odrthla sa ano asi koli spojke mam uz nitovac retaze .. ale ides zas chvilu a kontroler sa odpalil kazde ma svoje muchy ale este som neni spokojny stym este to neni hotove. nemam pocit ze sa mozem zobrat a ze nic sa nepokazi…chcem ten adaptto kontroler a lak a vyrovnat to kolo predne to musi este zvarac.. coize roboty je ako na kostole a to nespominam este doplnenie bateriek co sa nafukli po pokusoch prvych s elektrikou a lipo baterkami ..vela penez to este zozere ale potom budem spokojny .) . a ty si uzivaj tvoj pekny stroj co urcite slape jak hodinky .) ale musis slapat ! hh ja ne
Klotas, čo ideš robiť s tými nafúknutými článkami? Koľko ich máš? Na nejakom fóre som pred časom čítal debatu o tomto probléme, a bolo tam aj vlákno o tom ako ich opraviť…
ono ja som aj chcel ich dat opravit v modelarskomobchode a nemali nijaky kontakt na nikoho kto by sa stym zaoberal a ze to je riziko.. no ja im uz neverim co ked zhori bike ..
Klotas, ak ich už nebudeš potrebovať tak sa ich ujmem, snáď sa mi podarí z nich niečo urobiť a nájsť im využitie… Minimálne za pokus to stojí a aspoň sem môžem potom prispieť skúsenosťami s takouto vecou. Opatrnosť je určite na mieste, veľký pack by som z nich ani po úspešnej oprave asi nerobil a tiež by som ich asi nedal dohromady s novými…
Klotas, poslal som Ti mail… Ešte ma napadlo, okrem nepreťažovania je dobrá prevencia proti nafukovaniu článkov správna kompresia. LiPo články by mali byť stlačené medzi 2-mi rovnými plochami (v smere kolmom na plochu jednotlivých článkov, nikdy nie zboku) dostatočnou silou (dosť ťažké v realite dosiahnuť, ale čokoľvek v tomto smere je lepšie ako nič). To by malo zabrániť nafukovaniu (alebo skôr dejom, ktoré nafúknutie spôsobujú).
dnes sme v robote sa porozpravali s tipkom co sa vyzna lebo robia teraz tie oznacovace co su v autobusoch., no a ukazal som mu fotku a zacal chrlit ako to funguje a rozmyslal ako sa to mohlo stat a presne povedal ze to sa mohlo stat ze ked dostalo supu naopak a naam ako sa tocilo koleso dozadu celi cas a az potom sme to zistili a chvilu sa vozili normalne a ze to je iba obycajny drot asi medeny ten odporovi bocnik ze to chce iba vymenit kukat ci nehreje a ze ked ne tak pohoda ..ze premerat tie sulce a tak proste vyznal sa asi to nebudem ani posielat Lyenovi naco .. oni sa mi nato pozru . a aj tak chcem adaptto. zajtra volam zvaracovi nech mi spravi z dvojstopoveho jednostopove .) ale ono to ani neni dvojstopove ale predne kolo proste neni rovno ale videt to je az ked sa nato zameras uplne .. no neham to nanom co povie.este vela roboty predonou .
Autor
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 46 až 60 (z celkového počtu 336 )