prve testy ebiku

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 91 až 105 (z celkového počtu 336 )
  • Autor
    klotas
    Účastník (Participant)

cim je otazka, neni problem kupit patricnu nabijacku ale nabijat by som to chcel cez to adaptto cez bms a to uz si prajem ze by mohol vsetko spravit LuboN. ono chcem kupit aj tu somarinu coil co tiez je na nabijanie cez nejaky iny zdroj ci co…aspon tak som vyrozumel stoho. to este doladime co kupit a co nie .)

bob
    Účastník (Participant)

Složené baterie budou mít 75V to asi 48V nenabiješ, tak že každou budeš nabíjet zvlášť?
    Pokud ano tak je to velmi nepohodlné pokaždé to rozpojovat.

klotas
    Účastník (Participant)

ee asi to nehame na 66,6V tak ako som to aj mal .cize to bude 3x 16000mAh 22,2V.a nabijat cez adaptto tam je nabijaci kabel.chcem to mat tak aby to vedela nabijat aj moja mama .)) a tak to bude. lebo nato to idem kupit drahe ale dobre hlavne nezhori motor bude tichsi nabijanie excelentne pohodlne. vsemozne nastavenia ktore nastavi Lubo a ja uz sa toho nechcem chytat.

bob
    Účastník (Participant)

Ta otázka nebyla na tebe ale na Luba.
    Ale 3×22,2V je nomínální napětí po nabití to má těch (3x25V=75V)

• Táto odpoveď bola upravená pred 8 years, 10 months používateľom bob.
    LuboN
    Účastník (Participant)

Bob, Adaptto nabíja z nižšieho napätia než je napätie batérie. Je k tomu špeciálny kábel na ktorom je induktor a kondenzátory a v spolupráci s RJ to funguje ako inteligentná nabíjačka. Takže 48V zdroj môže nabíjať Li-Ion/LiPo batérie od 16s nahor (vybitá batéria s 3V/článok x 16 = 48V). Toto riešenie umožňuje používať lacné zdroje s vysokým výkonom ktoré by sa inak priamo na nabíjanie použiť nedali (nemajú správne napätie a CC/CV). Tento systém funguje myslím od 24V nahor (možno to ide aj na 12V, ale to by boli strašné prúdy a straty takže by to nebol dobrý nápad).

klotas
    Účastník (Participant)

ahoj,
    LuboN : pisal som do obchodu ze mam zaujem o adaptto a ktory doporucuju , okrem toho chcem to najvecie bms a ten coil 70A okrem toho daju puzdro hlinikove na BMS a istic C63 zadarmo
    http://www.vectorebike.com/orders/componencts.html

Hi,
    I want to buy adapto for my crystalyte hs4080 motor.
    I want to use these batteries 3x in serie
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__61510__Multistar_High_Capacity_6S_16000mAh_Multi_Rotor_Lipo_Pack.html
    what kind of adapto do you reccomend for me? and if I will buy BMS too, is the case for free with it ? 🙂
    Best regards
    Klotas

odpisali :
    Dear Klotas,
    Thank you for your letter. Considering the motor you use, Midi-e controller will be the most suitable for you.
    The price of the Midi-e is 635$.
    Yes, if you order BMS you will get free BMS case. The price of BMS is 105$.
    Best regards,
    Anastasia from Vector team.

myslim ze tak sme to aj planovali. takze mam nasetrene zajtra to mozem objednat.davas tvoj odborny suhlas? .)
    mam uz aj kostru doma – haluze z prednou vidlicou bol tam mierny pohyb a nevedel som to predstavcom pritiahnut tak vyrobil taky stahovak je to lepsie o nieco ale stale mam pocit ze to vakle ale ze to uz ako keby vidla robila …
    no a zvaranie vyrovnavanie kola dopadlo tak ze nevedel si rady lebo vsetko krive hh ale ako kolesa rovno ale zas ked sa zahladis tak zbadas ze zas nieco ine ti nesedi … no je to predca len custom ale ako vsetko vypada ok len presne to neni a nikdy nebude. stym sa budem muset zmierit sak to otestujes vtvojom prostredi. teda dufam .))

LuboN
    Účastník (Participant)

Nazdar, to sú dobré správy, no s tou kostrou to je tak keď sa nerobí sériovo na „koze“, vždy niečo niekde trošku ujde, ale ak to jazdne nevadí tak by som si s tým hlavu nerobil, a jedno je isté, aj tak si na to zvykneš… Čo sa Adaptta týka myslím že je to OK, je lepšie mať silnejšiu RJ a prípadne ju trošku „stiahnuť“.
    Jednu dôležitú vec na doriešenie by som videl v baterkách, sme totiž limitovaní rozmermi priestoru a tak by bolo dobré zistiť aká konfigurácia bude najlepšia. Inak najjednoduchšie sa pripájajú na to BMS 4s packy, pokiaľ sa použijú iné (6s) ide to tiež, ale je potrebné urobiť špeciálnu kabeláž ktorá rozdelí balančné káble po 4 články. Tieto dve veci treba vziať do úvahy a nájsť nejaké dobré riešenie. Samozrejme na kúpu Adaptta to nemá vplyv…

klotas
    Účastník (Participant)

Ok , adaptto objednam . a tie baterky, tie kable to sa neda nejako kupit aby si ich nemusel vyrabat? a kastlik nieco vymyslim aby si mal predstavu alebo daj navrh ake by si tam dal a ja poviem ci vlezu do kasltlika ale najracej by som bol ze cim menej baterii tym lepsie pre mna lajka. chapes same kable to neni pre mna cim viac kombinacii tym horsie pre mmna. sak nieco poriesime .)

LuboN
    Účastník (Participant)

No batérie tam v prvom rade musia vliezť, ale to ja nemám ako odskúšať, ak mi pošleš presné vnútorné rozmery môžem to skúsiť spočítať čo by tam vošlo… To je základný predpoklad z ktorého treba vychádzať. Najjednoduchšie by bolo proste skúsiť tam nejaké povkladať, ale Ty Multistary nemáš a ja zas nemám kastlík 🙂

klotas
    Účastník (Participant)

treba mi dat vedet ake by si vyskladal baterky kukneme rozmer baterie a spravim maketu baterky a poukladame ich tam ako by tam boli naozaj .) len vymysli tie baterky aby som mal dojazd co najveci ale aj vykon nech to je silne .). ale tak aby zas nebolo vela bateriek lebo sak to poznas kabelaz …

LuboN
    Účastník (Participant)

Pre max. dojazd, rýchlosť a najľahšiu inštaláciu by boli 5x 4s/20Ah:
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__80905__Multistar_High_Capacity_4S_20000mAh_Multi_Rotor_Lipo_Pack_EU_Warehouse_.html

menšia kapacita aj rozmer so zachovaním ostatných výhod je 5x 4s/16Ah:
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__66309__Multistar_High_Capacity_4S_16000mAh_Multi_Rotor_Lipo_Pack_EU_Warehouse_.html

nižšia rýchlosť, lepšia cena ale nutnosť prerobiť kabeláž k BMS: 3x6s/16Ah alebo 3x6s/20Ah:
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__66310__Multistar_High_Capacity_6S_16000mAh_Multi_Rotor_Lipo_Pack_EU_Warehouse_.html
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__80911__Multistar_High_Capacity_6S_20000mAh_Multi_Rotor_Lipo_Pack_EU_Warehouse_.html

Ak by si mal stále moc voľného miesta a dosť peňazí tak je možné to zdvojiť.

klotas
    Účastník (Participant)

no naj budu asi tieto
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__66309__Multistar_High_Capacity_4S_16000mAh_Multi_Rotor_Lipo_Pack_EU_Warehouse_.html
    malo by sa to tam pomestit ale este spravim pre istotu tie makety lebo aj bms tam pojde a celkovo asi ako to bude vypadat ked to tam bude vyplnene. cena je dobra +50e ako bol plan . cize 350e cca. ale naj ma potesilo ze tebe odpadne robota s kablami aj ked to neni docela pravda robota s kablami tam bude habadej .) ale co ma potesilo najviac je ta kapacita o dost viac ako som mal v plane a asi aj rychlost bude vecia sak ked sa to nabije doplna bude to mat viac V.no uvidime spravim makety

LuboN
    Účastník (Participant)

Prosím nezabudni pri tom meraní že sú tam aj káble, batéria nie je len tehlička, treba ju „predĺžiť“ o min. 3cm aby bol priestor kde budú konektory a kábele, pokiaľ sú dve takto k sebe káblami tak im stačí spoločný cca 4-5cm priestor medzi nimi. Ak by si mal nejaké nejasnosti ozvi sa mi…
    20s/16Ah má nominálne napätie 74V, max. 84V. Uložená energia je 1184Wh, pri rezerve hore aj dolu ostáva cca 1kWh využiteľnej energie.

klotas
    Účastník (Participant)

LuboN :

https://drive.google.com/file/d/0Bw4_GE1926cnOGJEbjM5LXNpNE0/view?usp=sharing

su to 20cm obdlzniky a ciara je 17,5cm ako su original velkost 4S 16000mAh.horne 2 su ulozene lezato na plocho ,spodne 2 su ulozene nabok a na nich na lezato polozena tretia . pre predstavu ako su aj tak aj tak . miesta tam je asi dost .) aj na BMS a kable. no sak daj vedet keby ta este nieco napadlo co by si chcel vedet.kabel od motora je tam z boku cize pohoda este je pod baterkami miesto na kable na spodku taky priestor.to by som chcel kontroler tak ako bol vonku a pretiahnut kable do kastlika sak to je iba o odletovani konektora a predlzeni kabla a dat spet konektor.ale oprav ma keby som drizdal hh.btw mam vseliake automotive prechodky cez plech na kable gumove a gumovo umela jedna velka. este by som chcel vedet ze stymito 5x 4S 16000mAh ,ale zmestia sa asi aj tie 4S20000mAh ale som za tie 16000mAh lebo to je lacnejsie a otazka znie: bude to vecsi dojazd ako keby boli tie 3x 6S 16000mAh? ako ked budu 5x 4S 16000mAh. lebo takto sa to elegatne pomesti a nemas problem s BMS a + lacnejsie ako 4S 20000mAh.keby to malo lepsi dojazd ako 3x 6S 16000mAh tak potom by ma to potesilo .)

LuboN
    Účastník (Participant)

5x4s/16Ah má viac Wh než 3x6s/16Ah, takže áno, dojazd bude lepší a aj max. rýchlosť vyššia. Ak by to vošlo boli by najlepšie tie 4s/20Ah, to by znížilo zaťaženie článkov a zvýšilo dojazd.
    Články by nemali byť v kastlíku len tak poukladané, mali by byť stlačené v pevných obaloch a určite dobre upevnené aby nič nehrkalo.
    Vďaka za video, teraz si viem konečne predstaviť ako to asi môže vyzerať. Na baterke bude dosť roboty ak to má byť ozaj poriadne.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 91 až 105 (z celkového počtu 336 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.