Domov › Diskusné Fóra › Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov › Motory › rekuperácia
Označené ako: rekuperácia
- Toto téma obsahuje 11 odpovedí, 5 hlasov, a bola naposledny upravená pred 10 rokmi, 9 mesiacmi od
Borda.
-
AutorPríspevky
-
29 mája, 2014 o 11:43 pm #2555
JanoZ
Účastníkmá niekto skúsenosti s rekuperáciou ?
30 mája, 2014 o 6:32 am #2556teslabike
SprávcaAhoj z rekuperáciou nemám skúsenosti chystám sa otestovať bionx ale to až najskor za také 2 mesiace. Sú tu ludia ktorý majú crystalyte motory sú to priame a podporujú rekuperáciu vedeli by sa presnejšie vyjadriť svoje skúsenosti
čo konkrétne by si chcel vedieť o koľko predlži dojazd alebo niečo iné ?
zo skúsenosti iných je rekuperácia dobrá na šetrenie brzd no spätné nabíjanie batérie sa pohybovalo 5-15% pričom to boli skôr nižšie hodnoty. Oplatí sa ju mať v kopcoch.4 júna, 2014 o 10:52 pm #2612JanoZ
Účastníku predajcov som sa stretol so zatracovaním rekuperácie, ako zo zbytočnou vecou, preto ma zaujíma, čo na to ľudia, čo majú s tým skúsenosti.
na rovine, logicky nemá zmysel, ale pri turistke môže citeľne predĺžiť dojazd, alebo v meste ako je BB, kde bývam.neraz som sa stretol s veľmi divným názorom ľudí, napr. keď som kupoval plastové okná a chcel trojsklá, tak ma presviedčali, že je to zbytočné.
však moja skúsenosť zo zimy, keď som mal zhodou okolností, vedľa seba dvoj a troj sklo bola až šokujúca. pri -15 bolo dvjsklo do hora mokré a od 1/3 dole zamrznuté a trojsklo malo dole asi 1cm orosený pásik.
názory sú jedno a skúsenosť druhé…s pozdravom
Zsolnai
9 júna, 2014 o 4:32 am #2627teslabike
SprávcaMyslím že je to dobré uvažovanie v kopcoch… sériozné meranie som na internete nevidel, predajci motorov s volnobežkami hovoria že rekuperácia je marketing a podobne..Osobne sa chystám otestovať bionx no to bude až za 2 mesiace alebo až na jeseň kedy už sa bude blížiť konec sezóny , ale či to budú nejaké smerodatné vysledky aj pre ostatné motory ? ..to neviem ..
Ak by som do kopcov nezvolil stredový motor viz. cyclone ale hub motor išiel by som do crystalite , je to veľký priamy motor a dolu kopcom by šetril brzdy tým že by kládol odpor.
Možno by vedeli roman alebo bob povedať o rekuperácii viac mali crystalite motory ktoré to dovolujúSkúste sa ich spýtať tu:
http://teslabike.online/crystalyte-3525-ht-romanove-skusenosti-iii/Osobne mám bafang ktorý je sprevodovaný , zatial ťaha dobre od marca som najazdil 1600 km
No do kopcov je to tiež o batérii lepšie ak má vyššie napätie a je kvalitnejšia…12 júna, 2014 o 5:29 am #2680bob
ÚčastníkOsobně jsem rekuperaci příliš nevyužíval jelikož těch kopců do kterých jsem se dostal nebylo mnoho:-)
Faktem je že z kopečka to šetřilo brzdy ale až při rychlosti nad 30km/h.
Když se mně podařilo nechat vyvézt na nějaký kopec tak návrat energie při sjezdu byl opravdu zanedbatelný.
Bionx to má údajně pořešeno lépe.7 júla, 2014 o 9:30 pm #2843roman
Účastníkmal som motor s rekuperáciou, ale nepacilo sa mi to, lebo to velmi silno brzdilo, tiež odpor pri šlapani bol citelný, ak už bola baterka vybita.žeby sa volako dobila, som nemal pocit.ak si z bb anechceš to len po ceste, kup si riadny stredový pohon.odporucil by som cyclone alebo gng . napatie 48volt min 25A prud vytiahne ta to vsade
18 júla, 2014 o 10:17 pm #2858JanoZ
Účastníkto musí byť šialený výkon, lebo 250 W temer stačí. miesto rekuperácie sa mi po čase zdá byť lepší variant mať dve batérie.
19 júla, 2014 o 2:44 pm #2861teslabike
SprávcaTak to maš recht , aj ja uvažujem o dvoch batériach .. alebo lepšie sa zastavit nekde v šenku a opytat sa či si možeš nabiť za jedno euro 1L kofoly + 50km daľší dojazd sa mi zdá féér 🙂 ..
ja im vždy hovorím že nabíja sa to ako mobil a zežere to za 1 cent elektriny… 5:0 dovolili nabit keby nedovolili dovolia druhí..
21 júla, 2014 o 9:44 pm #2893JanoZ
Účastníkmyslím, že druhá batéria ma oslobodí od pokukovania na indikátor ku koncu cesty. jedna batéria mi vystačila zatiaľ na celý deň, ale čo ak nie. druhá dáva väčšiu slobodu a tiež, že môžem batériu vybiť až na dno, a tým aj využiť plný cyklus nabitia. verím, že el.bic. čaká veľký boom a v podnikoch pri cestách si s toho môžu urobiť slušný biznis. veď jedno € za nabitie nieje veľa pritom elektromer natočí pár centov.
22 júla, 2014 o 9:03 am #2894teslabike
Správcateraz som nahodil prídavnú batériu z bionxu na stred , váhu ani necítiť , no kapacita neni nejaká skvelá , batéria už je asi stará …
No ale čo chcem napísať je to podobné ako píše jano , naložil som jej zdatne a zabudol doma nabíjačku , tak prepol na druhú baterku a doviezol sa naspäť …Skoro každý deň stretnem jazdca na elektrobicykli , to pred dvomi rokmi nebolo..
22 júla, 2014 o 3:43 pm #2895bob
ÚčastníkJa přepínám mezi třemi aku, 2 kusy 15Ah/36V lipolky (skládané nové).
1 kus li-mn 18Ah/36V z linergy třetí rok v provozu.
Tak mám jistých 45Ah pro dálkové jízdy.29 augusta, 2014 o 6:40 am #3278Borda
ÚčastníkMam cinsky set od EVbiku s 500w 36v motorom v predom naboji.
Rekuperacia sa aktivuje pri rychlosti cez 30km/h.
Koleso kladie vacsi odpor a blika indikator stavu nabitia baterie.
Bateria je do ramu tiez od EVbiku.
Aby sa rekuperacia aktivovala kopec musi byt strmsi,skratka treba nabrat tu spravnu rychlost.
V meste prinos nevidim,no na vyletoch s nejakymi dlhsimi zjazdami by sa dojazd mohol predlzit.
Tolko moj subjektivny nazor. -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Komentáre