řemenové rozvody u středových motorů

Domov Diskusné Fóra Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov Motory řemenové rozvody u středových motorů

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Joda_cz
    Účastník (Participant)

Zdravím,
    momentálně využívám cyclone motor s klasickým řetězovým rozvodem. Do budoucna zvažuji možnou náhradu za rozvod pomocí ozubeného řemenu. Má tu někdo z fora s tímto osobní praktickou zkušenost? Teoretický základ a představu mám… zajímá mne spíše osobní zkušenost z přímého užívání.

moje představa a různé varianty které bych chtěl využít:

a) řemenový rozvod od motoru na talíře s pedály, klasický řetěz dozadu s využitím běžné přehazovačky.

b) řemenový rozvod od motoru na talíře s pedály + klasický řetěz dozadu s využitím vnitřního řazení (variátor či podobné systémy)

díky za případné odpovědi…

dusan
    Účastník (Participant)

Osobne skúsenosti nemám ale Lightning rods kit používa remeň.
    http://endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=28&t=57720

Čo viem výhodu, znižuje hlučnosť. Nevýhodou je zle použiteľné napríklad v blatovych podmienkach.

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    roman
    Účastník (Participant)

remenove prevody maju zmysel ak niekomu vadi hlucnost. Reťazový prevod je vsak trvacnejsi a prenesie viac toc. momentu. Pokial bajk jazdi po rovine a výkon nie je vysoký, jeto OK. na GNG motoroch Gen 1 kde bol remen, tak to veru nechvalili,
    na US a AU forach je o tom dost popisane, ale vzhladom na problemy so životnostou som sa hlbsie nezaujimal

Joda_cz
    Účastník (Participant)

Koukám na ten kit… neprostudoval sem to nijak detailně ale z prvního pohledu nabývám dojmu že ten řemenový převod tam je pouze jako náhrada planetové převodovky jako je například u cyclone motoru? Potom to jde klasicky přes řetěz k pedálovému tácu.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.