Stredovy pohon – EVBIKE

Domov Diskusné Fóra Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov Motory Stredovy pohon – EVBIKE

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 320 )
  • Autor
    zmobilu
    Účastník (Participant)

Zdravim Teslabikeri…
    Chcel by som sa s Vami touto cestou podelit o svojich skusenostiach so stredovym motorom.
    Jazdim na biku do prace a z prace a pre deti do skolky a na vylety a sem tam i na nakupy… A to za kazdeho pocasia. Teda maximalne ako sa da.
    A vzdy ma stave ked sa do mna vietor oprie a ja sice sa snazim ako kon a stojim zrazu na mieste.
    Inak cesta do prace 6km v pohodke a dokazem to i bez spotenia. No vietor ci dazd to su svinsky protivnici.
    A tak som premyslal, ci kupit moped alebo co. No vozim deti a tak vyhral doplnkovy motor k biku.
    Kedze jazdim po verejnych komunikaciach tak som nechcel riskovat a kupil som 250W motor s 13Ah bateriou 36V.
    Vyhlaska hovori ze bicykel jazdi maximalne 25km/h a ma maximalne 250W dopomoc…
    Takze som nakupil na skladacikola.com
    Prislo krasne zabalene komplet (motor, cyklopocitac, baterka, senzor, 2x brzdova packa, akceleracna packa, ovladacie tlacitko, prepojovaci kabel) a ktomu este naradie na odmontovanie strdoveho naboja a pedalov. (objednane extra)
    Za 3-4hodky som s kamosom zhodil pedale a tanier a nahodil motor a ostatne na svoj Author TRIUMPH kde uz bola nahodena detska sedacka a na riaditkach kosik. Bike vyrazne otazel.
    Prva jazda s maximom 25km/h docela dobre. No po precitani navodu sme prisli na moznost zmenit maximalku. Je tam vcul 50km/h.
    Potom bola dalsia jazda Fuuuu, super. Maximalka 45km/h po rovinke na najtahsom prevode pravda so sliapanim… Ak by som sa do toho este oprel dam i viac.
    Takze uz dva mesiace jazdim s dopomocou tohto motorceka ktory mi na biku pridal 7kg hmotnosti.
    Okrem toho na sedacke v zadu sedava mladsi syncek a aby toho nebolo malo v predu vozievam starsieho na tyci. Len dnes sa mi podarilo zbuchat sedatko dopredu pre starsieho.
    No jazdim s tymto e-bikom v pohodke vo vetre i dazdi do prace i na vylety ci kam treba i netreba.
    Uzivam si.
    S detmi som zmakol i jazdy do kopcov, ked dostal motor riadne zabrat.
    Baterka minule dala 65km pri priemerke 27km/h v protivetre a po tom este dalsich 25km len tak maximalny tah mestom. Zatial sa mi nepodrilo baterku tak vystavit ze by som domov nedosiel. Asistencia prebieha v 3-stupnoch. Na prvom stupni asistuje do asi 25km/h, na druhom stupni taha i 33km/h a na 3-stupni taha a taha a taha. Az na maximum…
    Na displayi pise kolko W prave asistuje. A pri tretom stupni su tam pri sliapani i 300W a ked prestanem sliapat a zatlacim packu akceleratora tak i 500W.
    No spokojnost.
    Moj e-bike sice teraz vyzera i s tymi sedackami dost podivne ale zatial to zvladame. Synom sa vozenie s motorom paci. A tak spolu tahame 30km/h a ideme kam chceme.
    V pripade otazok kludne napiste.
    Mozem takyto motor len odporucit.
    Policajti ma zatial neriesili i ked som kolo nich prefrcal bez sliapania 30…
    No uvidime. Za 2 mesiace mam najazdene cez 1000km!
    Takze posudte ako sa s tym jazdi.

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    zmobilu
    Účastník (Participant)

Dost som sa o tomto motore a baterkach docital na http://www.rebelbike.com

dusan
    Účastník (Participant)

Ahoj, to je veľmi zaujímavé. Hlavne ta hmotnosť. Ako sa na tom jazdí do kopcov v lese? Je to dobre sprevodovane? 46 zubov je dosť veľa na nejaký lesný uphill, nie?
    Ako je to s tými brzdovymi packami, je tam možné pripojiť aj hydraulicke brzdy?
    Máš tu 36V/13Ah bateriu? Tam už musí byť slušný dojazd.
    Nevieš životnosť v km, tohto kitu?

• Táto odpoveď bola upravená pred 10 years, 3 months používateľom dusan.
    teslabike
    Keymaster

Dakujeme na za tvoje skúsenosti , tie 8fun motory s kombináciou 13ah baterkou sú skvelou volbou čo može človek kupiť.
    rýchlost/cena/celkový výkon/prevedenie/..

Jazdi jazdi jazdi 🙂
    nech tam je 10 000 km

zmobilu
    Účastník (Participant)

Mam trekovy bike s hladkymi gumami, do kopcov moc nejazdim.
    To si skor kukni na Rebelbike.com tam testovali tieto motory na odpruzenych bikoch v lese. A zda sa ze im to slo.
    Iste 46 zubov je v predu vela ale ak je v zadu 34 tak to do kopca ide uplne v pohode. Treba ratat s prehadzovanim.
    Ja mam klasicke brzdy a ta ich packa obsahuje vypinac ktory zastavuje motor, no nemusi sa pouzit.
    Motor zastavi hned ako sa prestane sliapat. Takze kludne vlastne brzdy a ides.

Ale ano dojazd mam pekny. 13ah aku nabijam po kazdom navrate dom a ako pisem, zatial ma v stychu nenenechala.
    A to som dal minule 150km!

dusan
    Účastník (Participant)

Presne o tom som uvažoval. Kompenzovať tych 46 zubov vpredu, kazetou s 42 zubami vzadu.
    http://www.wolftoothcycling.com/pages/giant-cog
    Tym by som poriesil minimálne dve veci, zvýšil dojazd 48V verzie pri znížení rýchlosti a teda výkonu pri uphille a možnosť jazdiť s vypnutym (napr. vybita baterka) motorom tu istú trasu.
    Touto konfiguraciou môžem konkurovať Cyclonu a mať zapuzdreny kit s možnosťou neobmedzenej rýchlosti. Naviac hmotnosťou +7kg sa dostávam na bezkonkurenčné miesto s možnosťou voľnej hornej ramovej trubky a pripadneho prenosu biku trebárs aj na pleci.

Stále mi ale nie je jasné ako je to s tými brzdovymi packami pokiaľ chcem používať tu funkciu vypnutia motora a ostať pri hydraulických brzdach.
    Vidim ze ponúkajú zložené ebiky aj hydraulickymi brzdami, takže nejako by to mohlo ísť.

bob
    Účastník (Participant)

Pokud jsi dal na 13Ah baterií 150km tak přípomoc byla 3,1Wh/km, v paxi je to přípomoc 0 a tím pádem i vyhozené prachy za motor:-) Věřím že to bylo jen vyjměčně a že jsi na té trase dobře šlapal a nebo jsi jel jen samospádem.
    Taková nejnižší přípomoc se počítá od 4-5Wh/km, průměrně vychází 8-10Wh/km, kdo jezdí 3Wh/km tak motor ani nepotřebuje.
    Tohle mám ověřeno 4 letým důkladným měřením a vlastní praxi. No jak vidět někdy se najde i vyjimka:-)

zmobilu
    Účastník (Participant)

V den ked som bikoval 150km som spravil 67km s manzelkou ktora nemana biku motor teda sme sli lazo plazo 20km/h po tom som stretol braceka ktory si chcel zamakat a tak sme proti vetru do Kyselice a s5 tahali 30km/h a to uz siel motor vacstinu cesty na 2-stupni. A po tom som si este vecer pri nocnom osvetleni presiel kesto a s5 asi 20km a to som sa uz len vozil. Na 3-stupni alebo bez sliapania s akceleracnou packou…
    A po tomto vykone baterka ukazovala len cervene svetlo a na displayi svietila jedna palicka. Teda vybite.
    No celkom to bolo 150km na ktore by som sa bez toho motoraurcite nevydal. Teda minimalne s bracekom ten rychlyvylet do Kyselice a s5 s protivetromcl tam i s5.

dusan
    Účastník (Participant)

Tuto je stock Bafang 750W verzia, s roznymi bateriami.
    http://50.116.60.235/store/index.php?route=product/product&path=45&product_id=187
    Vsetko su to Samsung Li Ion baterie, niektore vedia dat 10C – High Power INR18650-20R
    Postovne je od 70 Euro.

zmobilu
    Účastník (Participant)

Toto by mohlo riesit problem snimania brzdenia pri hydraulickych brzdach http://www.aliexpress.com/store/product/electric-bicycle-brake-sensor-for-Hydraulic-Brake-System/904105_1117778378.html

Ale co som sa bavil s jednym manikom, a sledujem.to i sam. Prestanes sliapat a motorvypne. A ked brzdis nesliapes.
    Takze sa da fungovat i bez snimacov.
    Ja mam ich packu len lavu, teda prednu brzdu.
    Mam do paciek brzd zdruzene prehadzovacky takze prava packa ostala povodna. A nevidim problem ked pribrzdujem len zadndou a uz nesliapem.
    Velmi pohotovo ten motor reaguje na tocenie – netocenie pedalmi.
    Odporucam.
    A na rebelbike fb stranke ponukaju ich prerobene a otestovane biky na predaj.
    Ten cerveny odpruzeny s 500W stredovym motorom je paradny.

dusan
    Účastník (Participant)

Premyslam, ci by mi nestacila 250W verzia, motor je o kilo lahsi a ma silnejsiu bateriu 36/13. Pri spravnom sprevodovani by to mohlo stacit na 26″ pedelec.
    http://rebelbike.com/index.php?clanek_detail=true&id_clanek=1073&n=V%EDce-jak-1000-km-s-e-pohonem-v-ter%E9nu

Ako tuto uzivatel uvadza, nie je kopec, ktory by nevysiel s 250W
    http://www.rebelbike.com/index.php?clanek_detail=true&id_clanek=942&n=20.000-km-a-5-let-zku%C5%A1enost%C3%AD-s-epohonem

zmobilu
    Účastník (Participant)

Dusan dobre premyslas ak o stredovom motore premyslas.
    Lahky bike len s jazdcom a zadnou kazetou 11-34 musi zmaknut ozaj co kolvek.
    Ja nejazdim velmi lesom, vozim na biku deti. Ale i tak viem ze vyjazd z garaze plne nalozeny zvladne na 2 stupni a v zadu na 4-tom kolecku samozrejme so sliapanim do pedalov.
    Dojazd je vzdy otazny. No je mozne ho maximalozovat zaloznou bateriou v batozine.
    Ak si z BA, ci okolia mozme sa dohodnut a skusis si ten moj stroj…
    Jazdim uz na ebiku skoro vsade

zmobilu
    Účastník (Participant)

Zdravim
    Mozno mi poradite dala by sa dakde zohnat redukcia ako je v prilohe?
    Aby som mohol nahradit 46 zubovy tanier mensim.
    Pripadne mat 2 taniere a prehadzovacku. na tah do kopcov by to bolo idealne.
    Co poviete, slo by to?
    Dik

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    dusan
    Účastník (Participant)

http://www.alcedoitalia.it/shop/guarniture/corona-42-denti-per-bafang-centrale-bbs01/
    https://www.endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=28&t=50104&start=2500
    https://www.endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=28&t=58841&start=25

S tymi dvomi tanierami, neviem. Cyclone ma predlzenu stredovu osku. Som z BA, nevies ako sa tu posielaju spravy ?

dusan
    Účastník (Participant)

Inac, osobne si myslím, že keď dáš dopredu 42 a dozadu 11-36 tak by to mohlo byť OK. Na horských je najmenší 36/32 a to je už len o stabilite, čo by som s dvomi deťmi neskúšal :-).
    Pripadne ako som písal hore, tak najväčšie koliesko v kazete vymeniť za 40 alebo 42. Samozrejme treba zistiť či to zvládne prehadzovacka.
    Tiež by bolo vhodné zistiť pri akých otáčkach má motor najvyššiu účinnosť a podľa toho to sprevodovat. Predpokladám ale, že keď je to pedelec, malo by to byť podobné otackam jazdca.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 320 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.