nazdar chlapci,
máte niekto skúsenosti s posielaním li-ion článkov do Česka cez normálnu poštu? Volal som na ich zákaznícku linku a tam mi vraveli, že v pohode, ide to ako obyčajný balík, žiadne označenie apod. Čo ma dosť prekvapilo, lebo kuriérske služby to prepravovať nechcú.
Mám čakať nejaké problémy?
Ja si myslím že by to problém byť nemal, koľko toho chceš poslať? Základ je to správne zabaliť aby im to niekde na pošte alebo v aute nezačalo horieť, to by si mal asi pekný prúser… Treba rátať s tým že na pošte s balíkmi nezaobchádzajú moc opatrne… Mám eshop, posielam aj krehké veci a základ je to dobre zabaliť a nie spoliehať na nálepku „krehké“ (tú nepoužívam chcú za to moc prachov, radšej to lepšie zabalím).
Mne SK posta uz viackrat dorucila LiPo bez problemov. Samozrejme odborne zabalene z hobbykingu. Pokial to postar ihlicou neprepichne, nieje problem. Resp. aj ine veci, ako napr olovenu bat. mi poslali z eshopu po kurierovi a v poho. A tam uz bola kyselina naliata.
Mam EVBIKE set BBS01 cca 1300km a zacalo praskat v strede.Povodne som si myslel ze retaz tak som ju vymenil ale to nepomohlo.Praska len pri akceleracii bud pedalmi alebo motorom.
Ked je rychlost rovnaka nepraska.Kde je chyba??
Táto odpoveď bola upravená pred 8 years, 4 months používateľom hajnalka.
Zdravim.
Iste zvuky moze sposobovat po tych par km uvolneny motor.
Dalsia suche ozubenie tu je moznost nastriekat TEFLONOVY olej v spreji k ozubeniu do medzery medzi plastovym krytom a stredom zo strany od taniera.
Ja mam aktualne za 2 roky 11000km na EVBike 250W a toto vzdy pomohlo k tichej a hladkej prevadzke.
Niekde v tomto vlákne bola reč o mazaní vazelínou, tak sem píšem skúsenosti z tohto roka.
Pýtal som sa predajcu, čo tam dávajú, odpovedal mi: The white grease for the nylon gears is lithium grease and the black grease is Mobilgrease 28.
A napíšem tiež o baterke, ktorú som si na jar dal zložiť.
Články 3500mAh Sanyo/ Panasonic 18650GA kúpené v nkon.nl a skladané v e-pohon.cz
Zaujímavé je, že na krabičkách bol údaj o tom, kedy boli naposledy nabité- a bol tam december 2014, pričom kupované boli v apríli 2016- možno tam je koreň tej nápadne dobrej ceny, v iných e-shopoch boli o cca 3€ za článok drahšie.
Doprava článkov do ČR- jedine Slovenská pošta, vypisuje sa k balíku taká sprievodka, tam som napísal že li-ion články a žiadny problém. Kuriérske služby to od súkromnej osoby odmietajú prebrať, s tým že ide o nebezpečný tovar. Zábavné je, že mne ich, z Holandska aj Česka, doručil kuriér:-)
BMS+obal typu „Dolphin“ (oni ho nazývajú „Kinte“) +práca (články sú zlepené a bodovo zvarené) stálo 100€
BMS- nakoniec som sa e-pohon dohodol, že tam dajú 20A/40A, a keď mi baterka došla, na štítku aj v záručnom liste bolo 15A/30A. Sťažoval som sa na to, ale ťahal som za kratší koniec, čo oni dobre vedeli a podľa toho tá komunikácie aj vyzerala. Skrátka typickí Česi. Na tento rozdiel medzi dohodou a skutočnosťou nech si dajú pozor tí, čo majú silnejšie kontrolery a divší spôsob jazdy. Keď dodáte vlastné články, tak sa takáto situácia v podstate nedá reklamovať.
Ja mám 18A a jazdím po asfaltkách turisticky, nežmýkam to na max. výkon dlhšie než 20-30 sekúnd, v praxi som s tým BMS nemal vôbec žiadny problém.
Celkovo ma baterka 48V/13Ah vyšla na 420€
Je dosť tvrdá, aj po vybití 11,5 Ah, kedy už blikal symbol na displeji, že je baterka vybitá, som ešte vyšiel slušný kopec zo Svrbíc smerom do Piešťan.
Po sezóne môžem povedať, že je to, aspoň pre môj štýl jazdy, super baterka za dobrú cenu.
Sice nevím proč hážeš všechny čechy do jednoho pytle ale chybu jsi udělal ty.
Ja si taky nechával u e-pohonu stavět baterii a měl jsem smluvně ujednáno BMS 30A/60A.
Tak že příště vše písemně a s razítkem, pak tě žádný čech, němec či slovák neochčije 🙂
I tak jsem ji do měsíce prodal, jelikož pro cyklona to bylo moc „mněké“, lipol zippy jsou lepší 🙂
Táto odpoveď bola upravená pred 8 years, 4 months používateľom bob.
Ale ochčije, keď niekto poruší mailovú dohodu, poruší aj zmluvu, to je vec povahy.
A nerozčuľuj sa, veď ty si Moravák:-)
Najviac ma nasrala tá neserióznosť, niečo sľúbia, iné dodajú a potom sa tvária že o nič nejde.
Ale musím uznať, že na moje účely vyhovuje, nemal som s ňou za pol roka žiadny problém.
Hoj to bms si môžeš vymeniť sám ,najťažšie je to vybodovať, inak mrkol si sa na to BMS ? či sa tam nieje silnejšie a v záručnom napísané slabšie ?.. sem tam sa to stáva..
Ešte spýtam aké články dáva e-pohon štandartne ? naposledy to bolo 29E nečo podobného daval aj evbike no keď som objednával posledné aku už tam boli Sanyo čo je tiež ok ale niekomu by to mohlo vadiť že má niečo lepšie než si objednal 🙂
Ono je celkem jedno kdo je jaké národnosti protože šmějdi se najdou všude. Kvůli jednomu šmejdovi ale neodsuzuji celý národ.
Ja objednávku poslal poštou a doporučeně ne mejlem.
To že poslali něco jiného jim rozhodně dobé jméno neudělá.
Bohužel mám pocit že je to ani nepoškodí jelikož konkurence neni zas tak velká.
Proto si myslím že kdo se vyzná v bateriích pro toho nebude na škodu přejít na lipolky.
Stejně je to zajímavé jak tahle nevraživost Slováků vůči Čechům vznikla a hlavně proč to trvá. Doufám teda, že až přijedu na Slovensko, tak že mi nedáte přes hubu. 🙂 Jinak za mě zkušenost s e-pohon je dobrá. Kupoval jsem od nich několik motorů, baterek.
Autor
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 301 až 315 (z celkového počtu 320 )