Stredovy pohon – EVBIKE

Domov Diskusné Fóra Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov Motory Stredovy pohon – EVBIKE

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 46 až 60 (z celkového počtu 320 )
  • Autor
    dusan
    Účastník (Participant)

Rozober, vycisti a namaz 🙂
    Video Wartung BBS01:

zmobilu
    Účastník (Participant)

Cim to mam namazat ak to rozoberiem? Ak mas typ na vhodne mazivo sem s nim.
    Asi budem potrebovat i novu maticu na stred, ak sa mi ju podari dat dole bude uplne zodrata od kluca… Da sa niekde kupit nova samostatne?
    Dik

dusan
    Účastník (Participant)

Myslíš maticu na stred? To kúpiš hocikde, možno aj samostatne. Je na to špeciálny kľúč.
    To mazivo tam môžeš dať aj TF2 alebo nejaké silikónové.
    http://endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=28&t=58898
    http://www.chainreactioncycles.com/sk/en/weldtite-lithium-grease/rp-prod5959?utm_source=Google&utm_medium=Shopping&utm_name=Australia&gclid=CKP6g-DP3r0CFQEepQodASMANQ&gclsrc=aw.ds

Všetko by si mal dostať v cyklistickom obchode.

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    Siki
    Účastník (Participant)

Mám najazdených 500km a už môžem posunúť prvé postrehy:
    Jazdím prevažne horské spevnené cesty, priemerne 50km a výškovo nastúpaných 700 – 1000m. (Často sa mi cesta jednoducho stratí a vtedy sa snažím nájsť inú cez napadané konáre a lístie. Už som takto našiel aj diviačie bahnisko v ktorom som sa vyváľal aj s bicyklom. Elektro sústava to prežila bez úhony.)
    – „zmobilu“ mal správnu pripomienku na utiahnutie stredu po 100km. Pohon si trochu „sadne“ a treba skontrolovať a príp. dotiahnúť stredovú maticu a pedálové kľuky.
    – za niekoľko dní očakávam objednané reťazové koleso 42T do zadnej kazety – konkrétne tohoto: (viď obrázok). To by malo stačiť na výjazd každého kopca čo v horách stretnem. Pedálové šliapanie s motorovou dopomocou je trochu odlišné ako bez neho. Dôležité je správne radenie prevodov. Postrehol som, že stačí na chvíľu prestať šliapať a motor hneď odpája pohon. Vtedy je radenie bez problémov a vôbec netreba žiadny dodatočný senzor na odpájanie pohonu. Prednú pílu 48T zatiaľ nechávam tak ako je. Prevod 48/11 je podľa mňa výhodný na rýchlejšiu jazdu po rovných cestách. Zvykol som si aj na kríženie reťaze. Pohonu to vôbec nevadí ani pri zvýšenom zaťažení a čas ukáže ako sa zníži životnosť reťaze. Znovu však pripomínam správne radenie. Netlačiť ťažký prevod do prudšieho stúpania a radšej voliť ľahšie prevody. Motoru sa uľahčí, šetrí sa energia z batérie a zvyšuje životnosť prevodového mechanizmu.
    – odpojil som páčku ručného plynu. Jednoznačne mi zavadzia. Blokuje páčky prehadzovačky a už niekoľkokrát som do nej neúmyselne „drcol“ čo malo za následok okamžité nepríjemné poskakovanie celého bicykla. Vždy pedálujem a preto ju vôbec nevyužívam. Silu motora nastavujem zásadne podľa úrovne dopomoci. Podľa môjho názoru akumulátor o skutočnom napätí 46,8V a 11Ah nemôžem považovať za dostatočne silný aby mňa a môj stroj poháňal bez pedálovania na väčšiu vzdialenosť. Tiež tento typ motora je asi skôr predurčený ako výkonný motor na dopomoc pri pedálovaní. Ak niekto požaduje vozenie bez pedálovania, doporučujem prečítať si príspevky „boba“ a ísť radšej cestou pohonu napr. Cyclone.
    – k dojazdu. Mám nastavenú max. rýchlosť na 50km/h a úrovne som zvýšil z 1 – 3 na 1 – 9. Mám kondíciu priemerného cyklistu. Používam úroveň 1 a hlavne 2 pri bezvetrí, rovinatej ceste a do nie moc prudkých stúpaní. Snažím sa využívať hlavne prevody aj za cenu nižšej rýchlosti. Pre mňa platí, že pokiaľ sa mi ľahko šliape a motor (tak ako pri šoférovaní auta) netrpí je to OK. V prudšom stúpaní využívam dopomoc 3 až 4. Viac som ešte nevyužil a na prevod 48/36 som pri úrovni 4 dokázal vyšliapať skoro všetko čo som potreboval. Pri tomto štýle, najazdených 50km a nastúpaných cca 700 výškových metroch som ešte neklesol pod 50% kapacity batérie. Presnejšie sa neviem vyjadriť, nakoľko Cycle Analist na tomto bicykli nemám nainštalovaný.
    – k odolnosti proti vode. Vzhľadom k upršanému letu a všadeprítomnému blatu umývam po každej jazde. Minimálne moja súprava je odolná proti striekajúcej vode a bez problémov znáša umývanie hadicou.

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    zmobilu
    Účastník (Participant)

Siki, prezrad ako si zmenil urovne dopomoci z 1-3 na 1-9
    Lebo ja som tu moznost na mojej RJ cez ovladc nenasiel. Max. obmedzovac a jas podsvietenia. Robil si to cez PC?

Siki
    Účastník (Participant)

Chvíľku som nad tým maturoval, ale je to jednoduché. Do prvej úrovne nastavení sa dostaneš ak súčasne chvíľku podržíš + a -. Vtedy začne blikať nastavenie maximálnej rýchlosti. Ak chceš pokračovať do druhej úrovne, tak + a – nesmieš pustiť a zároveň začneš opakovane stláčať aj tlačítko zapínania. Ak to urobíš správne, začne blikať nastavenie rozmeru pneumatík. Si v druhej úrovni a už môžeš + a – pustiť. Posúvaš sa len tlačítkom zapínania. Asi tretie nastavenie je počet úrovní dopomoci.
    Tu je to celkom zrozumiteľne vysvetlené:

• Táto odpoveď bola upravená pred 10 years, 1 month používateľom Siki.
    Siki
    Účastník (Participant)

• Táto odpoveď bola upravená pred 10 years, 1 month používateľom Siki.
    zmobilu
    Účastník (Participant)

Dik, no ja mam iny display. C965 a k nemu som nasiel len manual na zakladne nastavenia, zmena poctu rezimov dopomoci tam nieje. Mam preto 3stupne a da sa. Moj 250W motor najviac vyuzivam na 2.stupni. Trojku len ked sa uz velmi ponahlam. Vcera som dal 45,62km v protivetre a s priemerkou 26,4km/h. Prvu polovicu cesty som siel na 2ke a druhupolovicu s5 som tahal na 3ke. Stihol som to za 1:43h a to som sa uz pred tym cca 20km vozil. Po dojazde dom na baterke (36V/13Ah) svietila uz len posledna kontrolka.
    Takze secko slape ako ma… e-Bike asi odlozim az ked uplne zasnezi cesty a poladovica bude kazde rano. Ale i to je otazne ;P

Siki
    Účastník (Participant)

Presne moja reč. Som nadšený nadšený nadšený! Zima nezima, jazdiť sa musí 🙂 Len asi vymením sedanku, lebo zadok nevládze jednorázovo dojazdiť baterku.

zmobilu
    Účastník (Participant)

Sedanku mam ja gelovu z tchbo.cz sedanka ale viem ze dobre skusenosti bez vypchavok ma bracek s Brooks sedackou. Je cela kozena a po par jazdach sa plne prisposobila. Dolezita je siroka sedanka. A potom uz len prijemne jazdy…

zmobilu
    Účastník (Participant)

Inak zmenil som si nastavenie maximalnej rychlosti. Stiahol som to o 10km/h dolu a mam dojem ze baterka vydrzi viac. Dal som dnes vyslap z Race cez Peknu cestu a okolo u Silvu na Kacin a dalej do Marianky a s5 po beznych cestach. A na ukazateli svietili dve spodne LED po 43km, kde cast bolo v strmom stupani bez toho ze by som sa do pedalov postavil…
    I tak jazdit viac ako 40 je s bliziacou sa zimou uplne blaznovstvo, aj pri rychlosti viac ako 25km/h je uz rano dost chladno.
    Ja som este bateriu obliekol do softsheloveho obalu aby jej tak zima nebolo 😉

zmobilu
    Účastník (Participant)

Prichodom chladnych dni sa zacinam zaoberat otazkou ako nadalej jazdit a nemrznut.
    Nasiel som par diskusii k clankom o elektricky ohrievanom obleceni pre motorkarov.
    Ty to maju jednoduche, 12V rozvod maju priamo medzi kolenami.
    No my na ebikoch to mame zlozitejsie.
    A potom este to profi oblecenie tiez nieje lacna zalezitost…

Siki
    Účastník (Participant)

Kazetové ozubené koleso 42T dorazilo. Montáž skoro pre deti, len ešte dnes som kúpil väčšiu reťaz. Večer nahodím a zajtra testujem 🙂

Siki
    Účastník (Participant)

Už je na ceste aj China-balíček s rukavicami a zimnou kuklou pod prilbu. A ešte zvažujem jeden antiblatový doplnok:

Siki
    Účastník (Participant)
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 46 až 60 (z celkového počtu 320 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.