Stredovy pohon – EVBIKE

Domov Diskusné Fóra Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov Motory Stredovy pohon – EVBIKE

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 61 až 75 (z celkového počtu 320 )
  • Autor
    Anonymný
    Neaktívny

Cauko Siki. Mam BBS001 350 W a chodim s nim po lese a krosovych tratiach, ale presmykuje mi koleso (aj ked som dal najsirsie plaste ake sa vosli medzi vidly), alebo vzhladom na to ze mam SPD tak dviha mi predne koleso v prudkych stupaniach. Ake mas s tym skusenosti. Nedalo by sa niekedy nahodou vyskusat Tvoj motor?

Siki
    Účastník (Participant)

Já se na to vyprdnu :). Menovec a rovnaké záľuby :).
    Môj pekelný stroj vôbec nie je problém vyskúšať. S prešmykovaním skoro vôbec nemám problém. Dosť pedálujem a motor je u mňa len pomocník. Doteraz som mal pomer vpredu 48T a v zadu 36T. S tým som príliš v prudkých kopcoch nemakal. Bál som sa, že ak príliš zatlačím na reťaz, tak ju trhnem. Mám síce sadu na opravu, no ak by povolilo aj niečo iné… 40km od domu v lese to nieje lákavá predstava. Zajtra budem skúšať nový prevod v zadu 42T (vid. foto). Uvidíme v kopcoch.

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    zmobilu
    Účastník (Participant)

Zdar Siki.
    Som zvedavy na tvoje zazitky s tak velkym zadnym kolieckom. Ja mam 34T najvacsie vzadu a zatial som sa vystveral vsade. I ked ja velmi nejazdim terenne kopce. Mam len trekovy bike. A pri tom najlahsom prevode mam dojem akoby siel motor naprazdno 😉
    Skusal si sa uz ak si z BA stverat sa na Peknu cestu z Krasnan? To je kopcisko
    No napis a pripadne i odfot teren kadial si sa s tym maxi kolecko vystveral a s akou dopomocou vo Watoch ak ti to ten display ukazuje.
    Na zaznam tras pouzivam Endomodo, pekne zaznacuje trasu i prevysenia oplati sa vyskusat.

Dik

• Táto odpoveď bola upravená pred 10 years, 1 month používateľom zmobilu.
    Attachments:
    Anonymný
    Neaktívny

…a pri ktorom meste brazdis kopce. Myslel som dakedy zajazdit, malo by to byt dva krat silnejsie, tak aspon sa pozriem ako rychlo sa budes vzdalovat:)

Siki
    Účastník (Participant)

Som zo Žochároviec (Topoľčian). V piatok som vybehol na 50km a 1250výškových metrov. Dopomoc (ak použijeme len trojstupnicu) na úrovni 1 max. 2. Akumulátor ukazoval po dojazde 50% stavu. Po príchode domov vôbec žiadna únava a to by ma táto trasa predtým celkom zdarne odrovnala. Problémom bol hlavne rozbitý terén na 50% cesty.
    Kolečko 42T je úplne božské. V jednom prudkom stupáčiku som trochu viac zatlačil do pedálov, motor tiež a zažil som vlastne predné koleso nad hlavou. Tak som odrazu ležal na chrbáte s nohami zacvaknutými do SPD. 🙂 Rýchlosť na 42T mám pri bežnej frekvencií pedálovania asi 8km/h. Žiaľ na tomto bajku nemám žiadny watmeter a tak nemám tušenia koľko tlačím do pedálov ja a koľko motor. No zhruba to odhadujem, že sa delíme fyfty fyfty. Z priloženej fotky sa možno bude dať trochu vyčítať. Používam Garmina navigáciu a dáta ťahám z nej. Inak čas jazdy som mal 3:25h a priemerná rýchlosť 16km/h.

Attachments:
    Siki
    Účastník (Participant)

Chystám sa niečo na prezentáciu stredového Bafangu natočiť, no úspešne sa mi podarilo znefunkčniť časť vybavenia potrebného na nakrúcanie. A tak teraz čakám na dodanie nového. Bude to niečo takéto amatérske: https://www.youtube.com/watch?v=UESyBDPiIfA&list=UUSjtbK254ty5jXgDVNDvccw
    Natočené minulý rok s deťmi.

Anonymný
    Neaktívny

Dojazd,stav baterie, vyskove prevysenie a aj priemerna rychlost…vsetko znie super. Aka je prosim Ta max rychlost na rovine?Som z Kosic tak naplanovat to mi nejak potrva, ale niet nad osobnu skusenost.Ked idem hore kopcom po ciernej lyziarskej zjezdovke pri urcitom stupni stupania mi dviha predne a neviem vyjst aj ked som von zo sedadla a nakloneny dopredu. Pomohlo by vacsie kolecko na kazete-mam 34? Co myslis?

Siki
    Účastník (Participant)

Motor je naozaj navrhnutý ako dopomoc. Ako samostatný ťahúň sa príliš nehodí. Dojazdy mám super možno preto, lebo sa nesnažím chodiť rýchlo a len mi pomáha. Prevody používam skoro tak isto ako predtým. Len je to všetko poriadne ľahšie. Na rovine som mal maximálku 49km/h. To aby mi nevyplo pohon pri päťdesiatke. Ale postupne sa mi zdá, že je to zbytočne veľa. Radšej by som bral predné koleso 42 alebo 44T. Rýchlosti nad 40km/h mi zbytočne žerú baterku. A prevod 48-11T je pri menších rýchlostiach nepoužiteľný.
    S tým dvíhaním neviem. Zišlo by sa to otestovať. Asi bude záležať aj na technike jazdy. Ja skôr preferujem ľahší prevod, sedenie v sedle a náklon nad predné koleso. Ak nesedím v sedle, zadne koleso stráca prítlak a obyčajne prešmykuje. Keď som mal prevod 48 vpredu a 34 vzadu, tak mi to bolo málo. Bolo to do kopcov stále príliš rýchle a ťažké. Teraz mám v zadu 42 a menšie je 36T. To mi vyhovuje. Ešte zvažujem vymeniť predné 48T za 42T.

roman
    Účastník (Participant)

siki:
    ak budes mať prevody 1:1 vyjdes vsetko Tj 42:42
    ak tam das 40 prevodník:42 pastorok vyjdes vsetko,motor sa bude menej hriat a budes kusok pomalsí
    mas kratku reťaz

ja mam 38prevodnik :40t pastorok vzadu

zmobilu
    Účastník (Participant)

Dnes je presne treti mesiac co mam na svojom biku Author Triumph nahodenu motosadu evbike 250W motor a 36V/13Ah li-ion akumulator v rame. A na pocitaci 2100km!
    Taky uspech som necakal. No teraz jazdim bikom kam sa da a kedy je prilezitost. A spokojny som. Vymenil som kazetu a najvacsie koliesko mam 34z a kedze prudke kopce casto nejazdim tak i 48 zubov v predu moze ostat. Este by som bol rad ak by sa dala riadiaca jednotka prerobit na viac asist. stupnov. Aspon 5, lepsi by slo dopomoc davkovat.

Attachments:
    Siki
    Účastník (Participant)

Reťaz je síce kratšia, no pri zjazdoch som zistil, že prestala padať. Preto to zatiaľ nebudem riešiť.
    Aj ja som sa pristihol, že všade kam sa dá chodím bicyklom. Je to fakt šikovné a bez námahy. 2100km za tri mesiace je paráda. V tomto prípade 100% návratnosť. Len mám podozrenie, či nebicykluješ aj namiesto spánku :).
    Dne prišiel poštár a doniesol náhradné diely na kameru. Tak skúsim zas niečo amatérske. Len toho času by mohlo byť trochu viac.

Siki
    Účastník (Participant)

Tak som včera niečo natočil. Vzhľadom na možnosti som celkom spokojný. Toto sú moje typické krátke výlety do okolia:

Fantomas
    Účastník (Participant)

Zdravím podivej se tady mělo by to jít podle toho návodu i nastavit max rychlost dopomoci. http://www.greengobikes.com/wp-content/uploads/2013/09/C965-800U-Specification.pdf

zmobilu
    Účastník (Participant)

Dik Fantomas. Tento navod som uz nasiel. No nastavenie PAS cez ovladac nejde. V texte sa spomina moznost pocitacoveho nastavenia. Ale na to treba kabel a soft.

zmobilu
    Účastník (Participant)

Nasiel som tuto diskusiu http://endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=28&t=58780
    Je tam i soft na stiahnutie a popis zapojenia kablov.
    No nemam zatial chut skusat to.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 61 až 75 (z celkového počtu 320 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.