Stredovy pohon – EVBIKE

Domov Diskusné Fóra Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov Motory Stredovy pohon – EVBIKE

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 91 až 105 (z celkového počtu 320 )
  • Autor
    zmobilu
    Účastník (Participant)

Inak Brano este jeden postreh.
    Na Sikiho biku som sice siel do strmaku chvilu ale i ked bol prevod 42/42 koleso presmykovalo i tak. No kedze motor tahal neustale mal som dojem ze bola sanca vystupat ten kopec. Na tom co som ja mal s uzkymi trekovymi kolesami a velkym tanierom to nebolo uz takeruzove.
    Takze podla mna na na caste vyjazdy do kopcov urcite najmesi mozny tanier.
    Aby mohol motor stale v otackach tahat a potomto uz jelen osikovnosti…

Anonymný
    Neaktívny

myslíš že ten kopec bol skôr otázkou prevodu ako silnejsieho motora?
    keď si spominal že pri asistencii úrovňou číslo 5 do prudkeho kopca ze to bolo o šikovnosti alebo manevrovani čo to znamená?

Siki
    Účastník (Participant)

Brano Zmobilu neupresnil, že povrch bol podmočený a boli na ňom napadané listy. Preto to dosť šmýkalo.
    A máš pravdu, je to samozrejme vec sily motora.

• Táto odpoveď bola upravená pred 10 years používateľom Siki.
    zmobilu
    Účastník (Participant)

Ja by som k tejto problematike este doplnil ze sa jedna vec nedala vyskusat. A to jazda do kopca bez pedalovania. Nakolko Siki nema pripojenu akceleracnu packu je jazda bez pedalovania nemozna. Pedalovanie ma dost velky vplyv na stabilitu a udrzanie rovnovahy. Ved pozrite na jazdcov na krosovych motorkach vyjdu cokolvek len reguluju plyn.
    Takze Sikiho bike so silnym motorom by toto dal len ta regulacia plynu chyba a pedalovanim to nevyriesis akurat sa z roviny vyhodis…
    Teda moj nazor

zmobilu
    Účastník (Participant)

Siki mohol by si ak bude prijatelne pocasie a budes mat cas vyskusat nahodit akc.packu a skusit ten lesny strmak vyjst bez sliapania so stlacanim akc.packy?
    Ci to nahodou nepojde lepsie.
    D.

Anonymný
    Neaktívny

ahote.písali ste že po jazde ste malý baterky na ešte štvrtinu nabité. napriek rozdielnym výkonom a rozdielnym batériam to bolo podobné vybijanie?

zmobilu
    Účastník (Participant)

No ved vies ako vyzera signalizacia stavu baterie. 3x zelena led a 1x cervena led.
    A ked som Ja dorazil dom. Teda do TO na byt, tak svietili dve spodne led (1x zelena a 1x cervena) A to je minimalne jedna stvrtina az jedna tretina baterky. Polovica urcite nie. Ukazatel na displayi pisal plny stav. Ale na ten sa neda spoliehat. Zatial som sa odvsadial vratil a siel som s dopomocou nie za vlastne. A to uz mam 2450km od 11.7.2014 😉
    Iste moj 250W motor a prevody co mam neda strme kopce v blate a mokre ale to ani nemusi. Ja mam bike na cesty a upravene lesne trasy…
    A ty Brano si pisal ze mas 350W motor a aku baterku k nemu? Mas akceleracnu packu? A ake mas prevody? Napis viac o svojom biku.
    D

zmobilu
    Účastník (Participant)

Trasa so Sikim
    http://mapy.hiking.sk/?trasa=MN66c
    Pri Topolcanoch je chodnickov a ciest kde sa da krasne pobicyklovat.
    Ak vydrzi pocasie este by som tam tento rok zasiel…

Fantomas
    Účastník (Participant)

Epohon začal nabízet přední tácy na středove pohony 8fun http://www.e-pohon.cz/e-pohon/eshop/3-1-Sety-na-prestavbu-e-bike/22-2-Sety-stredovy-motor

Siki
    Účastník (Participant)

Vyzerá to zaujímavo. Ja som svoj kúpil tu: http://www.alcedoitalia.it/shop/accessori-bbs/corona-42-denti-per-bafang-centrale-bbs01/
    Je super, ale cena je 79€ + 20€ doprava. 99€ je zaň celkom dosť.

autofelicia
    Účastník (Participant)

a nemohol by tam byt dvojtanier 46T na 32T . Bola by velmi prekrizena retaz ? aj tak na velkom tenieri by kazdy tocil spodne male kolecka a na malom 32T by zasa tocil vrchne. Tak sa pytam tych co to maju dalo by sa to ?

Siki
    Účastník (Participant)

Namontovať sa to tam dá. Len platí, že každý tanier posúva linku reťaze smerom od stredu bicykla. A ďalšia vec je, že tento tanier (Alcedo 42T) je skoro ideálne vycentrovaný v strede vzhľadom na zadnú kazetu. No musel som demontovať prednú prehadzovačku. Už sa tam nezmestila. Nad dvomi tanierami som na začiatku rozmýšľal aj ja. No prax potvrdila, že jeden správny prevod vpredu úplne stačí. Jazdné vlastnosti ebike sú oproti bezmotorvému bicyklu trochu iné. Motor (aspoň teda môj 500w) kompenzuje všetky nedostatky a ťahá sa mi úplne v pohodičke. Skúšal som ťahať aj bez pomoci motora a tiež to nie je pri správne zaradenom prevode vôbec náročne. Neviem ako 46T, ale ja už po nahodení 42T by som pôvodný 48T nechcel ani za nič. Ak trochu viac pokrútim pedále, tak 45km/h je v pohode. Dokonca som skúšal aj 50km/h a tiež som to upedáloval.

Fantomas
    Účastník (Participant)
    zmobilu
    Účastník (Participant)

Dik Fantomas
    Skusil ale uz to kaslem.
    Bike taha zmenit nejde tak ho necham.

Anonymný
    Neaktívny

Cauko
    Mam 46 tanier a celkom sa da aj ked som vybil baterku, len treba mat dost casu ak traba aj tlacit do prudkeho kopca, co sa mi stalo ked som siel z Kavecan do Presova po asfaltke vacsinu casu asi 37km za hod v priemere s tocenim kolko som vladal. Za hodku som bol v cieli. Naspat ale chcipla baterka tipujem 17 km pred domom po 55 km.

Po horach prevysenie asi 1500m ale baterka vysla na tesnotku.70 km ale aj bez baterky kolko sa dalo lebo som ju setril na posledny stupak domov.

Minulu sobotu 1250 vyskovych 35 km po blatnom terene a lesoch. Z baterky ostalo asi 20 percent.

Mam dojem ze by sa mi hodila druha baterka, len neviem ako rychlo by starla ak by bola pouzivana raz za mesiac na dlhsie vylety. Vie niekto poradit?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 91 až 105 (z celkového počtu 320 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.