Je to tak, je to hračka na blbnutí. Když na to sednu, tak mě to dělá radost. Ale jinak když to srovnám s pedelecem Focus Jarifa, nebo obecně s MTB pedelecem, tak co na tom silném ebike je? Je to těžký jako prase. (Myslím tak minimálně o 10kg.) Žere to třikrát víc. Dojezd to má čtvrtinový. Tedy v mém případě. Je to vlastně už takový elektrický moped, co se ještě tváří jako, že je to kolo, ale proti Jarifě to má z kola už jen málo výhod. A plné výhody motorky to taky nemá. Takže asi tahle kategorie fakt existuje jen pro to, aby jsme ošidili policajty a mohli mít snadno polomotorku a mohli s ní všude jako na kole. Jinak si myslím, že by jsme stavěli raději lehké elektrické krosky.
Jo, jsem zvědavý jak to bude svítit(prý jako světlomet z auta), nakonec mám objednanou kopii toho světla z odkazu ale z Číny jen za 230kč, což nemá ani smysl něco podobného doma vyrábět. Bude asi třeba trochu dotěsnit kryt a asi zlepšit tep.přechod z LED na chladič – holt čína.
Na druhou stranu k těm motorům je pravda, že ten MP na ten výkon nemá vinutí, po chvíli trvalého výkonu se začne přehřívat, takže trvale je schopen snášet odhaduju kolem 800W. A jakmile teplota venku leze přes 30st., jde použitelný výkon ještě níž. Ty větší výkony se dají používat jen nárazově, např. pro efektivní rozjezdy, frajeření na vyšší rychlosti nebo jako rezerva pro předjíždění pomalých nákladáků 🙂
Rob.brno, ak to berieš rovno z Číny tak určite to treba celé rozobrať a „dokončiť“, oni to vždy urobia tak na 80-90% a minimálne jedna kritická chyba tam je (často letovanie alebo chladenie). A batérie sú vo väčšine prípadov zrecyklovaný odpad. Kto s tým ráta a vie ako na to, môže z toho ťažiť…
Na MP som tento rok najazdil takmer 6000 km, pokiaľ má dostatočné otáčky tak zvláda aj cez 1000W (donedávna som mal limit RJ 1500W a robil som aj rýchle výjazdy do kopcov a neprehrial sa mi ani raz, v letných horúčavách som rád jazdil na plný plyn (40-45km/h) aj 10-15km úseky, bolo to v tom teple proste príjemné, a tiež nebol problém), naopak uvariť sa dá aj 300W-mi pri jazde takmer krokom do kopca… Treba to proste používať správnym spôsobom. Teraz mám 3kW a tiež nemám problém, zásada je mať otáčky a výkon v určitom pomere… Samozrejme krátke rozjazdy a záťaže na plný výkon nestihnú motor prehriať, to je v pohode. Na druhý bajk mám pripravenú 74V batériu a do motora (druhý MP) som už pre istotu osadil tepelné čidlo.
Robikl, doma máme všetci v zásuvkách a desiatkach spotrebičov 230V, navyše striedavých, a nie je s tým problém 🙂 Stačí použiť vhodné konektory a kabeláž, nie je predsa žiaden dôvod aby som chytal časti ktoré majú rozdielny potenciál. A na rozdiel od 230V zo zásuvky, tu je potrebné chytiť sa + aj – pólu naraz, jeden z nich sám o sebe je neškodný, bicykel nie je uzemnený a nie je tam striedavý prúd. A 74V zas nie je až tak veľa, cítiť to už je, ale nič hrozné.
LuboN, no s 230V většinou problém není, ale taky to není ve vlhkém prostředí s otřesy. U elektrokola myslím hrozí jak vlhkost, tak otřesy. S vyšším napětí asi pak taky rostou nároky na izolace a na konektory. Ale asi máš pravdu, že 72V by ještě mělo jít. Našel jsem nějakou tabulku a tam je jako bezpečné uvedeno 100V pro normální prostředí a 60V pro nebezpečné prostředí. Pokud to někdo všechno dá do kaslíku, tak asi je to dobře.
Robikl, je pravda že s vlhkom si až tak hlavu nerobím, nakoľko v daždi nejazdím. Dážď škodí aj obyčajnému bicyklu ako som sa v minulosti viackrát presvedčil. Jednosmerné napätie nekope, pokiaľ sa nechytíš obidvoch pólov, a popravde nevidím dôvod prečo by som sa mal chytiť za bežných okolností čo len jedného. Konektory sú plastové a ostatok je izolovaný. Pokiaľ by mi to predsa len zmoklo, doma odpojím hlavný prívod a nechám to celé vyschnúť. To isté platí ak prídem z veľmi nízkej teploty, vtedy sa všetko pekne orosí.
no ja planujem vnutro kastliku oblepit tenkou gumou uz viem aj kde to kupim cize pogumovane v nutro kompleto to nieco pomoze si myslim keby chcelo skrknut nieco niekde ..
Klotas, dnes mi to v poriadku dorazilo, díky moc, zabalené super, mal som čo robiť to rozbaliť 🙂
Vieš mi prosím Ťa napísať koľko Ah a aké C má ktorá? Musím nájsť tú diskusiu kde vypúšťali pretlak z článkov a až bude trochu času skúsim to. Urobím potom k tomu nejaký príspevok + dáke fotky.
BH Power 5200 mah 6S 30C (60C) taketo som kupil cierne ale dalsia varka mu dosli modre a mali rovnaky rozmer rovnaku vahu len tam tusim nebol popis aka to je ale mala by to byt presne taka ako cierna . este mam jednu modru ale tu mam zatial v trojpaku . keby sa ti podarilo to rozbehat poslem ti aj tu poslednu modru. ja si nejako musim ten adaptto kontroler aj dalsie baterky ktorym budem verit..
Klotas, dík za info, meral som ich a 2 články sú v čudu (každý v inom packu, ak by ich šlo vybrať (a nafúknuté vyfúknuť) mohlo by z toho byť 2x 5s. Takéto články nutne potrebujú kompresiu, inak sa pri veľkej záťaži nafúknu. Neviem akými prúdmi si ich trápil, ale podľa toho obhoreného bočníka v RJ asi dosť veľkými 🙂 Ďalšiu konštrukciu by chcelo starostlivo nadimenzovať (čo v tomto prípade znamená poriadne predimenzovať 🙂 ) Inak to si kupoval lokálne? Koľko vyšla jedna?
Dnes ma kamarát (tiež e-bikový, bafang stredový 500W) vytiahol si zajazdiť, tak som si popri ňom aj pekne zašliapal, a keď mi to už nedalo tak som tomu riadne uvalil 🙂 Na tie 3kW mi to ide ozaj pekne, radosť jazdiť, najmä do kopca 🙂
Dnes som znovu rozmýšľal nad smerom, akým sa s nedokončeným bikom uberať, či kúpiť silnú RJ na 74V alebo za obdobnú sumu dokúpiť 2 packy do batérie (teraz mám nachystané 20s/16Ah a keby som dokúpil dve 4s mohol by som z toho urobiť 14s/32Ah), v prvom prípade by som získal rýchlosť a vyšší výkon (a adrenalín), v druhom prípade väčšiu kapacitu a tým aj dojazd (čo je praktickejšie). V tom druhom prípade by mi odpadol aj problém s výberom RJ, nakoľko by som si len upravil (na 3kW) RJ Magic ktorú som pôvodne na tento bike kúpil.
hh trapil som to tak ako som pisal aj Lyenovi .. 3x 22,2V X 2 lebo zatial som mal 2 paky zapojene aj to len chvilku potom som zistil ze tam su vpici clanky a tak … neverim ze sme mali nieco zle zapojene lebo trojpak mal mat 66,6 ale vskutocnosti mal tusim pri plnom nabiti 75V . ale to by nemalo byt moc na ten kontroler. no tie paky medzi sebou dva boli paralerne cize V ostavalo rovnake len si robil kapacitu . no neviem haluze. a ako nabijas tie 20S kazdu zvlast? no ja musim silnejsiu nabijacku kupit a vpodstate budem moct 3 ks naraz nabijat ak to nepojde cez to adaptto cele cez konektor jeden a cez to bms ale vtom pripade dojdes asi do BA na brigadu .))) lebo bude treba kable predlzit ,pospajat , baterky pospajat , prepojit cez bms , spojit z displejom, atd atd .)))
Mne sa tie LiPolky nevidia, jednak je tam konektor na 50A a pritom tvrdia 30C (156A), a pokiaľ si ich mal zapojené paralelne, tak by mali dať trvalý cez 300A, a to si nemohol z nich brať ani omylom… Pokiaľ je všetko ostatné OK, mali by v zdraví dlhodobo prežiť aspoň polovičný prúd (tých 150A keď sú dve paralelne – a ani toľko si brať z nich určite nemohol). Našiel som ich na webe za vyše 80€/kus čo sa mi zdá celkom dosť na to že osvedčené Turnigy 6s/5Ah/20C stoja 40€ kus. Neviem ako máš priestorovo riešený kastlík, ale najvýhodnejšie je v tejto dobe skladať z Multistar 6s/16Ah, ak by si ich tam zmestil 6ks tak máš poriešené, pri kapacite 32Ah a 10 C to je aj tak 320A a to je určite 3x viac než potrebuješ 🙂
Adaptto má nabíjanie vyriešené super, stačí nejaký lacný kW+ serverový 48V zdroj a ono si to všetko ohliadne pri nabíjaní samo.
no prave mi sme uplny amateri vtomto lipol svete , ale chceli sme dat a dali sme takto 22,2V+22,2V+22,2V seriovo a taky isty trojpak a to paralerne nech je kapacita cize stale 66,6V. ci je nieco inak ako sme si mysleli? ano stali okolo 85€ kus ale ako najprv kupim to adapto a potom sbaterkami mi poradis no kastlik rozmerovo je dlhy 40cm vyska 14,5 a sirka 10,5 .. nieco sa tam zmesti ale to si neham poradit a mozno vazne sa nejako spojim racej stebou lebo sa vtom vyznas celkovo v ebike problemoch a rieseniach .)
Klotasi, jaký má ta jednotka Lyen jmenovitý proud, jaký maximální a na jak dlouho? Dále jak jsi omezil proud motoru a jak fázový proud? Předpokládám, že se to nastavuje přes program na notebooku podobně jako u mojí Kelly. Nebo ta jednotka Lyen to má nastaveno natvrdo? Pokud jsi tohle neřešil, tak se pak nediv ničemu. Minimálně jsi měl dát alespoň pojistku mezi baterku a ř.j.. Asi by ses pak divil, co ti tam teklo za proudy. Docela bych si i tipnul, že se ti to stalo při rozjezdu.
Autor
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 16 až 30 (z celkového počtu 35 )