Využitie elektromotora z bicykla na dedine

Domov Diskusné Fóra Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov Ostatné Využitie elektromotora z bicykla na dedine

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    jurij
    Účastník (Participant)

Ahojte všetci. Už dávno sledujem túto tématiku, až som si jedného dňa zakúpil motor v zadnom kolese. Predajca píše, že s príslušnou RJ pri napätí 48W dá 1000W. No môžem potvrdiť, že pri správnychy batériach podľa momentálneho použitia dá aj 1600W 🙂
    Samozrejme ho nesilím.

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    jurij
    Účastník (Participant)

Dal som tam 2 krát ten istý obrázok. No ešte sa len učím. Momentálne som ukončil testovanie a začne prerábka stroja. Umiestnenie batérií k zadnej náprave. Iná sedačka , Poprípade solárny článok, ktorý bude slúžiť ako strecha. V pohode utiahnem cez dvor 500kg malý báger :). Tak len toľko pre prípadnú motiváciu :). Želám príjemné Veľkonočné sviatky.
    Ešte nejaké foto: https://postimg.org/gallery/1het1pbtu/

teslabike
    Keymaster

🙂 je to sranda .. utiahne to aj malú vlečku dreva ? .. aká je rýchlosť naložený / nenaložený ?

nech sa darí

jurij
    Účastník (Participant)

Tak vypočítaná rýchlosť je cca 6,6km/h na 4-rychlosti. Na jednotke cca 1,5km/h . Určite to nie je veľa, ale na behanie kolo domu a po záhrade stačí. Na 1 alebo 2-jke to utiahne po záhrade aj brány. V tej vlečke na fotke som niesol už aj drevo okolo domu a po ulici. Ale pravda je, že tu je to skoro všade rovina, aj keď nejaký briežok sa nájde. Skôr ako by to nevládalo, tak to začne šmýkať. Keď je na 4-ke veľka záťaž, tak RJ vypne motor. Ale podradím a idem 🙂 . Prevodovka je zo škodovky. V podstate samotný traktor donesený zo zberných surovín. Vymenený za staré radiatory. 🙂 Ešte aj kolesa mal. Samozrejme nie tie zadné 🙂 Mal som tam malý čínsky benzínový motor a prevodvku z rotavátora, ale toto sa mi páči teraz viacej. Také bežné prevezenie pokosenej trávy kolo domu a odvezenie na záhradu. Spotreba asi 180W, podľa merača spotreby. Takže tie staré baterky čo nepotiahnu už štartér na aute to stíhajú v pohode. Ako som už písal, tak potiahol som aj cca 550kg minibagrik čo mám doma. Takže testy prebehli ok. Teraz pôjdu batérie pod sedadlo k zadnej náprave. Sedadlo pôjde iné. K volantu merač spotreby. No proste keď som to začal stavať, tak som neveril, že to pôjde. Ale 27Nm cez prevodovku to v pohode ide.Motor som preto dal takýto, reku ak to nepôjde tak budem mať na bicykel. 🙂
    Želám pekný deň všetkým.

LuboN
    Účastník (Participant)

Výborný nápad 🙂 Ak RJ vypína je to tým že napätie na batériách klesne pod minimálnu úroveň danú nastavením v RJ. Je zjavné že tie batérie dožívajú, asi by som zmeral či na nich napätie klesá na všetkých rovnako v záťaži, lebo je možné aj to že len jedna robí problém. Tiež by to nevypínalo ak by sa v RJ nastavilo 36V alebo 24V, ale to by potom šlo vybiť batérie príliš hlboko.
    Nebude to vpredu príliš ľahké keď budú batérie pod sedadlom? Teraz robia peknú záťaž vpredu 🙂 Možno to potom prestane šmýkať a miesto toho začne dvíhať predok 🙂
    Tá RJ bežne dá cez 1500W s nabitou batériou, motor ak má dostatočné otáčky to zvládne v pohode tiež… RJ treba nechať na vzduchu tak aby sa mohla chladiť (tie rebrá).
    Mňa ešte pri pohľade na fotky napadlo že ak by to malo radenie aj na reťazi zvýšil by sa možný prevodový rozsah aby to mohlo ísť aj rýchlejšie…

zmobilu
    Účastník (Participant)

Sprevodovany stredovy motor vo vozidle cirkusantov
    Hadam obrazky prejdu

• Táto odpoveď bola upravená pred 7 years, 8 months používateľom zmobilu. Dôvod: Foto uz hadam prejde
    Attachments:
    jurij
    Účastník (Participant)

No využiť to ide všelijako 🙂 . Ja momentálne bežne všetko porobím s tým malým motorom kolo domu. Odviesť pokosenú trávu 🙂 Pripojil som aj malý pluh od agzatu a napodiv to v záhrade aj oralo 🙂 Tu vlečku čo je na fotke vyššie, plnú suchého dreva vytiahlo hore brehom aj na dvojke. Vždy som si myslel, že 1kW, alebo v tomto prípade max až 1,5kW nič neznamená, ale ono to zasa až tak nie je. Keď budem vyorávať zemiaky, tak dám foto :))))))))))

jurij
    Účastník (Participant)

Nové umiestnenie akumulátorov 🙂

Attachments:
    LuboN
    Účastník (Participant)

No super 🙂 Inak na to aby to šlo výkon netreba, stačí že je to dostatočne sprevodované. Výkon treba až na to aby to šlo aj rýchlejšie 🙂
    Až mi niekedy príde pod ruku pokazená štvorkolka urobím si niečo obdobné na behanie po záhrade 🙂

jurij
    Účastník (Participant)

Niečo na pobavenie 🙂 Pokusy na záhrade 🙂

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.