Zlá baterka 24V 10Ah pre elektrobicykel

Domov Diskusné Fóra Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov Batérie a nabíjačky Zlá baterka 24V 10Ah pre elektrobicykel

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    teslabike
    Keymaster

Dnes mi priniesli batériu do ebike ktoréj problém bol že má 0V
    reku BMS je bud zlé alebo z nejakého dovodu odpojilo celý pack a čakalo ma prekvápko.
    Majitel mi povedal že bol vykonaný repas nekde v BA a batéria fungovala rok
    chyby ktoré som očakával:

Zlé spracovanie – odtrhnutý vodič alebo nejaký skrat

Zlé články nejaké 5200 mAh ultrafire ktoré by papierovo stačili 2 kusy no real 10
    kusov by bolo málo

Zle zapojené bmsko
    Nevyvážené zapojenie článkov

Po otvorení a preskúmaní batérie:
    Bolo všetko poriadku 18650 članky boli uložené v tvrdom papiery a obalené plastom čo je ok
    Batéria bola zabalená v kryte , a v plastovom obale pod ktorým boli ešte tlmiace podložky

Jednotlivé članky boli nabodované,žiadne letovance
    ani najednom nebola známka skratu či nejaké odlišnosti
    rozloženie člankov je 7s3p

Všetky články mali bud 0 alebo 0.5V čiže najhoršia verzia komplet dead baterka

Články sú ružovej farby spočiatku som to tipoval na niečo, nič moc no ak som sa dobre prizrel bol tam napísané Sanyo UR18650ZT čo sú dobré aku s kapacitou 2.8Ah čo by s prižmúreným okom odopovedalo. Nápis je tak slabý že není ani videt aj na fotkách je ten nápis nevýrazný -mohli by to zlepšiť
    (výrobca udáva že sanyo UR.. sa možu nabíjať ma 4.3V čo je v tomto prípade 30V no však 29V nabíjačka ich nezničí )

Takže tí čo spravili repas spravili dobrú robotu, žiadnej hrubej chyby sa nedopustili.

Výmena článkov je nevyhnutná nakolko zatal nemám bodovačku pre lion články tak nad výmenou ani neuvažujem, skor to dáme nekde urobiť.

Aby sa to neopakovalo , napadá ma že príčina može byť rachlé BMSko , čiže vybije jeden článok do 0V a potom odpojí všetky články tak že nejdú nabiť , samozrejme BMS sa napája z článkov a ak sa dlhšie nenabíju vymláti všetko..

Nabíjačka je v poriadku 29V

Pomohlo by kúpiť pack bez obalu ktorý by sa zmestil , máte nekdo tipa ? rozmery napíšem zajtra..
    Alebo nabodovať – dať spraviť.

Možno to nekomu helfne, dúfam že elektrobicykel bude čoskoro jazdiť..
    každá rada je vítaná
    díky

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    teslabike
    Keymaster

Nakoniec sme sa zhodli že firma ktorá vykonávavala repas nijako nepochybila

všetky články na 0V

príčina pokaznia batérie : BMS + Vyšlahaná batéria ktorá nebola nabitá pol roku

Na fotkách je batéria iba články,trošku ma fascinuje že táto kôpka dokáže mať takú silu rozhýbať jazdca s elektrobickel (24V 10Ah + dámsky elektrobicykel)

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    LuboN
    Účastník (Participant)

Ja by som BMS odpojil a články skúsil nabiť. Viem že to znie ako hlúposť, ale toto nie je LiPo, oheň a výbuchy zrejme nehrozia, pokiaľ sa nič nezačne hriať a napätia budú stúpať ako majú je šanca že by to ešte mohlo fungovať. Z vlastnej skúsenosti aj z príbehov iných ľudí viem, že nie je celkom vylúčené že by to ešte mohlo fungovať. Už to nebude ako nové, ale sú to kvalitné články a tie niekedy zvládnu viac než by mali. Samozrejme by som to robil na bezpečnom mieste (asi vonku) a malým prúdom. Monitoroval napätia a teplotu. Ak sa podarí nabiť doplna nechal by som na bezpečnom mieste odstáť aspoň pár dní či články držia napätie. Minimálne ako zaujímavý pokus by to mohlo zdokumentovať čo takéto hlboké vybitie s článkami urobí a aká je šanca na ich vzkriesenie.

teslabike
    Keymaster

Presne to som robil s nabíjačkou 4.2V niektoré išli niektoré nie..takže znamenalo by to aj tak prebodovat celý pak a staré članky by som už z novými nekombinoval – škoda roboty.
    Najlepšie spraviť nový pack , a na staré 18650 baterky ktoré sú schopné si kúpiť nejakú cree čelovku alebo svietidlo z aliexpresu..
    Bolo na to malo času a batéria nebola moja inak by som spravil hlbkový pokus

LuboN
    Účastník (Participant)

No tak to je potom jasné… asi už boli niektoré články vnútri vyskratované…

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.