Tak to vyzerá, že svätý grál ebikerov je tu. Po prvom prečítaní všetkých funkcií a možností sa mi zatočila hlava… Nie je to všetko o čom som pri riadiacej jednotke sníval? Nie, je to omnoho viac! Druhýkrát sa mi hlava zatočila keď som našiel cenu 🙂 Ale napriek tomu som v pokušení… Stránka výrobcu je tu: http://adaptto.com/controllers/
Je to tak, tí Rusi to proste vedia…
Celkom by ma zaujímalo, je tu niekto kto už takúto riadiacu jednotku má alebo o nej aspoň uvažuje? Našiel som dokonca aj obchod v rámci EÚ, lebo z Ruska objednávať by sa mi moc nechcelo. Viac informácií je možné nájsť tu: http://endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=31&t=58190 http://endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=61183
Riadiace jednotky sú namakané aj ta cena .. osobne si vystačím s ebayovskú za 40 dolačov. Posun v pred vidím v skombinovaní riadiacej jednotky bms a nabíjačky samozrejme by sa to muselo urobiť rozumne v pomere cena/priestor/prevádzková teplota.
Pretože ak kúpim 48V batériu je vysoký predpoklad že aj ostatné komponenty budú toho napetia..
Čo sa týka adapta sú to dobré riadiace jednotky ..som zvedavý na prvé obrazky od uživatelov , na prvý pohlad mi celá tá vec prišla ako fake super nadupana riadiaca jednotka za vysokú cenu nuž ale na endless sphere sú fotky takže to bude okej..
Niekto na tom stravil rok vyvoja. Ta nastavitelna rekuperacia je dobra vychytavka, EDS tiez dobra (ale nemaju to nakodovane ako adaptivne preto na lade vidiet tie opakovane seky v zabere) , FOC pomoze pri vyssich napetiach obmedzit vibracie. Preto nechapem preco max. napatie obmedzili na 90V co je len 72V bateria.
Asi preto ze to koncipovali hlavne ako jednotku k priamym hubmotorom.
Feature 96V bateria ci 144V bateria (200V mosfety) by danu drahu jednotku daleko viac predavala pre hubmotory. A stredove pohony nevyuziju rekuperaciu a ostatne vychytavky.
Mne sa páči, že throttle je power sensitive. To znamená že riadiaca jednotka reguluje aj príkon, teda prúd,nie len napätie ako je to vo väčšine prípadov teraz.
Akurát testujem podobný kontroler, prvá zásielka nevyšla. Čakám na druhú. Objednal som si Conhismotor controller 36V/350W so simulovanym torque senzorom. Reguluje sa tam prúd a nie napätie. Po pripojení motor zdochynal. Odpísali mi že potrebujem silnejšiu , tak čakám. http://endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=65508#p999757
Ináč, podobné problémy mal chlapík na ES, fullthrottle, s týmto Adaptto. Stredové motory majú inú zatazovu krivku. No, uvidíme.
Okrem toho pre ľudí, ktorí sa chcú a vedia vyhrať s nastavením a riadením je možno vhodný aj Arduino kontroler. Môže fungovať ako nadstavba nad súčasným, je už potom iba na užívateľovi čo chce snímať a regulovať.
Jak je to vlastně s tou nabíjecí cívkou Adaptto? Já znám jen „normální“ DC nabíjení, kdy je v první fázi konstantní proud a v druhé fázi se hlídá konstantní napětí. Uměl by někdo říct, jak funguje to funguje přes tu cívku Adaptto a v čem nebo proč to je výhodné? Díky.
Robikl, nabíjanie u adaptto funguje tak, že sa riadiaca jednotka v spojení s tým káblom a cievkou chová ako step-up (zvyšujúci) menič. Výhoda je, že vďaka tomuto a tiež vďaka rôznym nastaveniam ktoré sú k tomu je možné na nabíjanie použiť akýkoľvek zdroj nižšieho napätia ako je minimálne napätie batérie. To umožňuje použiť rôzne lacné, ale výkonné zdroje (napr. serverové 48V zdroje s výkonmi v kW) a navyše to dáva adapttu cez užívateľské nastavenie úplnú kontrolu nad nabíjaním.
Robikl, pripája sa to na DC zdroj napätia. Maximálny odber sa dá v systéme nastaviť, takže nedôjde k preťaženiu zdroja. Správnu nabíjaciu krivku reguluje adaptto.
LuboN, děkuji za zasvědcení do Adaptta. Adaptto mě přijde úžasné. Asi hlavně to že to má sinus výstup fázového proudu, dále možnost vše přesně nastavit, nebo samozřejmě i ta jejich plynulá rekuperace. Ale to nabíjení přes cívku asi neumím zatím docenit. Pořád nechápu, proč by to bylo lepší než jednoduše píchnout 230V nabíječku do zástrčky. Ale dejme tomu, že by se to dalo nabíjet ze solárních panelů, když si to umí zvýšit napětí. Hm.
Robikl, koľko si myslíš že by stála napríklad taká 1,5kW nabíjačka? Poradím Ti – pravdepodobne viac než by sa Ti páčilo za ňu dať, a to ak by si takú vôbec zohnal. Adaptto vďaka tomu káblu s cievkou dokáže nabíjať aj zo spínaného zdroja, ktorý sa dá ľahko zohnať za až neuveriteľne nízku cenu. Keď si ešte predstavíš že by si napríklad chcel nabíjať doma aj v práci a nechcel nosiť nabíjačku, nie je problém si také zdroje kúpiť aj dva a mať jeden doma a druhý v práci. Navyše, ak sa zastavíš u niekoho, kto má adaptto (v budúcnosti snáď celkom reálne), budeš schopný nabíjať z jeho zdroja aj napriek tomu, že máš inú batériu ako on. Tiež si v menu môžeš nastaviť prúd, a na aké napätie chceš batériu nabiť, to bežná nabíjačka neumožňuje. A určite to nie sú úplne všetky výhody ktoré to má.
Nastavení nabíjecího proudu a nabíjecího napětí pokládám za dobrý argument pro tento způsob nabíjení. Když jsme u toho, tak ta bms u Adaptto, má průběžné balancování, nevíš?
Tak jsem se díval na cenu Adaptto a není to tak hrozné. Když si vezmu Cycle Analyst plus Kelly ř.j., tak určitě budu asi na polovině ceny. Přitom Adaptto je o jeden level výše. no nasadil jsi mi brouka do hlavy. 🙂
Táto odpoveď bola upravená pred 9 years používateľom Robikl.
Autor
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.