Ako skontrolovat baterku pri kupe z druhej ruky?

Domov Diskusné Fóra Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov Batérie a nabíjačky Ako skontrolovat baterku pri kupe z druhej ruky?

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Hacked By KholilXploit
    Účastník (Participant)

Zdravím ebajkerov,
    Na jednej lokálnej stránke predáva babka druhú vraj nikdy nepoužitú batériu, lebo je vraj ukradli jej ebajk. Je k nej aj nabíjačka. Zatiaľ som sa cez email dozvedel že ide pravdepodobne o 36V a 10Ah kedže mi uviedla 360Wh a nabíjačka je 2Ah. Chce to predať za 100€.
    Vidí sa mi to celkom dobrá kúpa, ovšem ak je to naozaj nová nepoužitá batéria.
    Voltmeter doma mám… Ale neviem koľko a čoho mi má ukázať aby som vedel že babka neklame :).
    Budem vďačný za každú radu a odkaz čo mi dokážu pomôcť. Vedel by mi potom ešte niekto poradiť ako by to bolo s káblami aby sa to dalo spojiť? (ja mam cyclone, baterka samsung z linergy 36V 15,75Ah)
    link pre zvedavcov http://www.nolensplein.nl/view.php?ID=1669709
    S pozdravom Peter

bob
    Účastník (Participant)

`Především bych si zjistil stáří té baterie a změřil výstupní napětí.
    V dané situaci nic více nezjistíš.
    Osobně bych se vyhnul nákupu z druhé ruky, prodávajíci ti nikdy neřekne pravdu jelikož chce prodat.
    Někdy uvádějí i takové nesmysly jako že 21Ah bateií nabiješ 2A nabíječkou za 6 hodin, viz jeden inzerát i zde.
    I výhodná koupě může znamet peníze vhozené do kontejnéru.
    Dej je raději na charitu to bude užitek:-))

• Táto odpoveď bola upravená pred 9 years, 11 months používateľom bob.
    LuboN
    Účastník (Participant)

Posúdiť stav batérie nie je tak jednoduché. Meraním napätia nič zistiť nejde (okrem prípadu že by som nič nenameral – batéria vybitá pod hranicu kedy bms odpojí články). Stav batérie charakterizuje jej kapacita a vnútorný odpor. Kapacitu je možné odmerať viacerými spôsobmi, ale ani jeden z nich nie je rýchly a celkom jednoduchý. Vnútorný odpor možno posúdiť úbytkom napätia batérie pri záťaži. Keby som to ozaj chcel nejak riešiť, požiadam predávajúceho aby batériu plne nabil, vezmem wattmeter a nejakú odporovú záťaž a urobím meranie priamo na mieste. Bez toho je to kúpa mačky vo vreci a radšej by som sa tomu vyhol.

Hacked By KholilXploit
    Účastník (Participant)

Vdaka za usetrene mince…
    Vyzeralo to sice pekne, ale kapacitu som si zmerat na kolene nevedel..takze som si pomeral volty a ako inac ako 41,7V… lipo
    Podakoval

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.