Bafang BBS x konverzia

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 31 až 45 (z celkového počtu 53 )
  • Autor
    bob
    Účastník (Participant)

Nejdokonalejší mikroprocesor je náš mozek a jen ten si vše dokáže řídit přesně tak jak potřebujeme.
    Všechny ty čipy, torzní snímače a další fičurky ten stroj jen prodražují a taky je to další věc k poruchovosti.
    Jednoduchost a funkčnost to je to co potřebujem:-)
    Ty řídící sračky ať si cpou do automobilů:-)

marekSK
    Účastník (Participant)

Caf Dusan
    Pls ..ak s tým nemáš problém hod mi do emailu telefóne číslo … ja som z BA – DNV …by som ti zavolal ohľadne nastavenia motoru…..nobasil8@azet.sk

Robikl
    Účastník (Participant)

Je to otázka preferencí. Pro jednoho je nejlepší plynová rukojeť, ale pak už to holt není pedelec. Jasně pro silné ebike to asi je fajn řešení. Nic proti. Také mám jeden takový stroj. Ovšem kouzlo pedelecu je, že šlapu a systém přidává sám, když je to třeba. Jsem stále tedy cyklistou a užívám jízdy a nestarám se o nic jiného. A ikdyž nic asi není ideální, tak tvrdím, že pokud má systém všechna potřebná čidla, tak ho výrobce může nastavit hodně inteligentně, takže se fakt můžu věnovat především samotné jízdě. Systém přece jednoduše zjistí, že jedu do kopce, dřu se a přes to jedu pomalu. Všechno tohle systém umí zjistit a spočítat si můj výkon a dle toho přidat. Navíc není problém naprogramovat systém, tak aby pomáhal proporčně třeba až od mého výkonu 100W. Pak už je to na vysoké úrovni a můžu si užít jízdu. Tohle jde udělat s Cycle Analyst verze 3, který se mi moc líbí, ikdyž ho (zatím) nemám.

• Táto odpoveď bola upravená pred 9 years, 9 months používateľom Robikl.
    uzivatel
    Člen

No nevien Robikl… co som sa ja stretol tak do original vyrobkov teda e-bike fabricke ta do RJ nepustia. Nedaju ti ani program, ani kabel, ani informacie ….takze tazko nieco prestavis alebo nastavis…..mozno nie kazdy vyrobca je tak striktny ale ja mam skusenost prave taku

autofelicia
    Účastník (Participant)

Dusan ma pravdu. Najazdil som uz na Bafangu cca 270km aj na ceste aj v hornatom terene. Vykon 750W je prilis velky a naozaj pre cyklistu staci 250W. Skusal som aj plynovu rukojet. Islo to bez slapania do akehokolvek kopca len sa udrzat na bicykli 🙂 .Prevod pouzivam stale v predu 32Z a vzadu 11-30. Uz aby mi dosiel USB kabel lebo to odstupnovanie je hrozne a furt to treba prepinat a uz na prvom stupni to ma obrovsky vykon a skopne vas to z bicykla ked to zabere do kopca. Nechapem ako niekto moze povedat ze je Bafang lepsi ako Bosh. Na forach sa toho popise. Je silny ale to je vsetko. Elektronika je nevyladena , pre cyklistu nepouzitelna treba to nastavit ako pise Dusan . Zmiernit vykon a ist do max rychlosti lebo inak vas to len stale rozhadze s tempa ako to ubere potom zasa prida a zasa ubere. A este. chcelo by to prerobit ram a posunut to cele k stredu aby tam vosiel aspon dvojprevodnik 32Z+42Z napriklad. Ale potom z toho ramu to uz naspat nevyuzijete na normalny bike. Napadla ma este jedna vec objednal som si u cinana nabijacku na 12S LiPol. Nabija to bez balancera na 50,4V. Dava 4A a je pomerne lacna. Je to len na nudzu ak niekde cestuje s bikom a potrebujete dobit baterku. tu je link ak by niekto chcel. http://www.aliexpress.com/item/12S-48V-50-4V-CV-4amp-Li-ion-LiPoly-Battery-Charger-Aluminum-Casing-Electric-Bicycle-Charger/32220991084.html
    Mam ju doma ide. Dosla za cca 2 tydne.

Robikl
    Účastník (Participant)

SFSF: U továrních systémů to asi bude různé a software pro nastavení asi skutečně mají jen specializované servisy. Ale s Cycle Analyst verze 3 si každý nastaví sám jak to chce.

LuboN
    Účastník (Participant)

Výhoda určite je že to ide nastaviť. Neviem posúdiť (nakoľko ten motor nemám), či je to továrenské nastavenie skutočne zlé, alebo len nesadlo niektorým z vás. Každopádne je lepšie keď sa do dá „personalizovať“ na mieru, čo hotové e-biky väčšinou neumožňujú. Nedávno som v lese stretol ebike (konečne, prvý od kedy jazdím) a práve stredový bafang 500W. Tak možno budem mať možnosť ho niekedy viac vyskúšať a uvidím, ako je to od výroby nastavené…
    Zaujímalo by ma, ako by sa na tom streďáku jazdilo s Magic RJ, pridal by som si na nejakú úroveň, zapol tempomat a potom by som podľa prúdu a potreby radil… Možno by to celkom fungovalo.

dusan
    Účastník (Participant)

Toto je moje posledné nastavenie riadiacej jednotky, používam väčšinou úrovne 2-5, čo zodpovedá 25-250W. Nižšie úrovne po rovine, vyššie do kopcov. Na 250W vyslapem všetko a to mám vpredu 42z, 12-32z.
    V nastavení som aktivoval parameter Work mode, ktorý dodáva výkon na základe kadencie. Tiež som znizil reakcne časy štartu a zvýšil akceleráciu všetko za predpokladu že sa pohybujem v rozumnom vykonovom spektre, viď max prúd.
    Dobrý torque sensor urobí všetko za vás, v lacných napodobeninach sa meria len kadencia a nie sila. Neviem či je v dohľade dobrý torque sensor pre bafang BBS, museli by prerobiť celý stred. Niečo podobné môže byť
    http://www.idbike.com/index.php/sensors
    Veľa spravia aj správne prevody, keby som mal vzadu 11-42, myslím bolo by to lepšie. Bosch má prevody cca 42 vpredu, 11-36 vzadu, čiže je to podobné len ma torque senzor. Od výroby ma najnižší pomer Yamaha 1:1. To by sa ale dalo dosiahnuť dodatočným pastorkom vzadu 42z, t. j. cca 400% vzadu. Snímač kadencie ale bude stále iba snímač kadencie. Simulovany torque sensor je lepší ale v princípe to stále nie je skutočný torque sensor.

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    bob
    Účastník (Participant)

Neřekl bych že bosch má pilu 42, viz obrázek:-)

Attachments:
    zmobilu
    Účastník (Participant)

Bosch je sprevodovany vo vnutri

zmobilu
    Účastník (Participant)

Dusan Ty si si zo 750W motora 250W urobil?
    A mas konecne dobry pocit, a to ja mam 250w od zaciatku. Teda je to cele o spravnom nastaveni RJ.
    Po Tvojom poslednom prestaveni mojej RJ na
    0-10% (50)
    1-30% (100)
    2-70% (100)
    3-100% (100)
    Tak slapem trvale na PAS 1 a staci na rovinku i mierne kopceky
    PAS 2 a 3 som zatial pouzil len na trvaly tah do dlheho kopca.
    Prud mam zvyseny z povodnych 15A na 18A takze motor uz nieje 250W ale vykonnejsi.
    Vo stvrtok som jazdil v BA 64km na a ostalo mi viac ako polovica baterky… V piatok s detskym vozikom a dvoma capartami v nom 50km a baterky polovica. To ale bolo vo vetre, do Marianky dalej do kopcov a na Peknu cestu a s5 do Biskupic… Vegetne priemerka 15km/h…
    Ano mozem potvrdit ze 250w motor je ok na bezne bikovanie. Asistencna packa pomaha tam kde nejde pedalovat.

Attachments:
    zmobilu
    Účastník (Participant)

A to mam v predu 46z a vzadu 11z-36z

uzivatel
    Člen

chalani co mate s tym torqe senzorom….naco je to dobre? Prave som sa vratil z „vyletu“ http://tdm.sk/foto/cyklomapy/vgerlachovsliezskydom.jpg
    Vpredu mam 32 a 42 …vzadu od 11 do 42. Tuto trasu som siel na 32 vpredu a v zadu 28 ked som pomahal motoru vtedy som siel cca na 250-500W a ked som dal na 32:42 tak som uz tocit nevladal lebo motor ma kadenciu 160 a ja len 90 🙁 /samozrejme keby som znizil rychlost na 5km/h tak by som mohol pomahat/ Ale vtedy som isiel ako na motorke . Rychlost od 10-15 km za hodinu. Celkove prevysenie 870m na 10 km ale nie ako dusanove …hore dole…vkuse len hore.
    Torque senzor vobec nechyba….navolim rychlost napr 15km a co pomoze motor to pomoze …podla toho je spotreba Ah… teraz som to dal cca 8Ah. No 10km a skoro 1km n.m za 45 min to sa bez e-bike neda….Neviem mozno vrcholovy sportovci…ale ja urcite nie….
    Preto najjednoduhsie veci su najlepsie…. motor-RJ-aku-plyn /tempomat/ 🙂

• Táto odpoveď bola upravená pred 9 years, 9 months používateľom uzivatel.
    LuboN
    Účastník (Participant)

SFSF, mimo veľmi technicky náročný terén tempomat a plynová páčka postačia väčšine ľudí, len ich treba vedieť správne používať.

bob
    Účastník (Participant)

Na velmi náročné technické terény je výhradně skvělý plyn tak jak je tomu i u motokrosu.
    V takovém terénu jsou torzní snímače a pedelecy úplně k ničemu.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 31 až 45 (z celkového počtu 53 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.