Pivnicek, ja komplet jazdím na LiPo, ale to nie je pre každého. Články 18650 nie sú shit a keď si to trochu prepočítaš tak zistíš že nie sú ťažké ani príliš drahé. Dokonca tie novšie majú lepší pomer kapacita/hmotnosť ako ktorákoľvek LiPo. Batériu z nich si môžeš dať vyskladať firme ktorá to robí profesionálne alebo si urobiť za pár ečiek bodovačku z trafa mikrovlnky. Paralelné spájanie nie je problém, pokiaľ sú články kvalitné je šanca natrafiť na zlý kus veľmi malá. A na rozdiel od LiPo ho je možné aj vymeniť. Len tak pre zaujímavosť aj automobily tesla majú batériu vyskladanú z tých smiešnych 18650-tiek.
Pre extrémne výkony pri relatívne malej batérii sú LiPo vo výhode, ale inak je možné vždy vyskladať alternatívu z 18650-tiek. Tie navyše nemajú vo zvyku horieť a sú aj mechanicky aj elektricky odolnejšie a bezpečnejšie. Je možné ich vyskladať do akéhokoľvek tvaru.
A ešte jedna vec, tie LiPo čo tu uvádzaš môžu byť pochybnej kvality, jedny také podobné doma mám a jeden pack bol vadný. Multistar z Hobbykingu sú preverené a z Holandska je doprava do týždňa, cez colnicu to vôbec nejde nakoľko je to v rámci EÚ takže no problem. Multistar 16Ah/6s 10C stojí 115€.
LuboN, tie multistar su dobry tip, len pripojim odkaz: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__66310__Multistar_16000mAh_6s_10c_EU_Warehouse_.html?strSearch=multistar 6s
Blbe je, ze ju nemaju skladom a ze este treba priratat dopravu. Co sa tyka horenia LiPoliek, to je dlho omielana fama. Ano, horia, ked ich prepichnes sidlom, to ale musis spravit cielene. Kazdy z nas ma Lipo vo vrecku v mobile a nikto neriesi bezpecnost. Ja to riesim tak, ze mam Lipo v samozhasacich vakoch urcenych pre Lipo. Ohladom hmotnosti LiPo len spomeniem, ze uz je novsia generacia NANO LiPo a tie su lahsie a maju vyssiu prudovu zatazitelnost. Zase su vpredu pred vsetkym ostatnym. Spajanie tych Samsung clankov je rovnako narocne ako spajanie LiPo. Aj v Lipo sa da clanok vyhodit. Ja som odpiekol jeden a sikovny modelar mi zo 6s urobil 5s. Dokonca sa mi to hodi, kvôli znizeniu napatia. Aj ked mozno RJ a motor vy to zniesli.
Presne ako píše Bob, treba vždy pozerať v EU sklade. Poštovné rozumné, objednáš v pondelok do piatku to máš… Inak majú to blbo urobené, je trochu problém tie Multistar v EU sklade nájsť, ale stačí si dať všetky LiPo a nájsť v zozname nejakú Multistar, kliknúť na ňu a potom v detailnom popise produktu hore je zobrazené v akých kategóriách sa daný produkt nachádza a tam si stačí kliknúť a vyhodí to komplet zoznam všetkých modelov.
Áno viem že aj LiPo pack sa dá rozobrať, ale to si tak hockto veru neurobí. Navyše aj ich štandardné používanie si vyžaduje určité vedomosti a schopnosti, len vtedy je ich benefit najvyšší.
Nano LiPo nemá pre ebike význam, komu už len treba 90C pri 10 a viac Ah? Navyše práve články s najvyšším vybíjacím prúdom sú najťažšie – musí v nich byť viac medi a ďalších kovov aby taký prúd cez ne dokázal tiecť. Preto boli vyrobené Multistar, odľahčili ich tým že ubrali z kovu v nich čím síce klesli na „iba“ 10C (Čo je pri 16Ah packu 160A, menší by som už ani nekupoval, ani sa to nejak moc neoplatí), ale to aj tak úplne stačí.
Pufli- před několika roky jsem u něj koupil elektro sadu i s baterkou, kterou jsem po 2 měsících reklamoval a zajel sní přímo k němu. Pán je ochotnej spolehlivej, ale je to vlastně překupník, svoji živnost provozuje doslova v (kozím chlívku) a skoro nic nemá skladem, vše se musí objednat. Jinak kola opravuje, montuje sady docela se vyzná. Nebál bych se u něj nakupovat-jen ta dodací lhůta je asi o týden dva delší.
Autor
Zobrazuje sa 8 príspevkov - 16 až 23 (z celkového počtu 23 )