Oplati sa prerobit stary horskac?

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Jraid
    Účastník (Participant)

Mam stary horsky bicykel kelly, na jar zrekonstruovany ktory vyuzivam na jazdu do roboty a vylety do hor v okoli BB. Potreboval by som vypomoc do strmych stupani, kde sa uz clovek trapi pod rychlostou chodze. Nepotrebujem pohon na mierne zvlneny teren alebo stupania do 10% sklonu, to si v pohode odpedalujem sam. Nejazdim turisticke chodniky, iba lesne asfaltky a zvaznice.Mam 42 rokov, 70 kg a myslim ze slusnu kondiciu, spotit sa do kopcov mi nerobi ziadny problem. Stacil by na toto hub motor 250-350 w?

zmobilu
    Účastník (Participant)

Zdravim.
    Ja sam mam prerobeny bike, zvolil som stredovy motor a mozem len odporucat.
    A urcite postaci 250w.
    Vdaka svojmu uniestneniu dokaze plne vyuzit zadny prehadzovac a svoju silu lepsie davkovat. Takze i pri nizssom vykone je mozne zvladnut akykolvek kopec.
    Jasne clovek bezne pride o prednu prehadzovacku ale pri volbe spravnej velkosti taniera napr 44-41z je mozne v kopcoch i na rovine dosiahnut vyborne vysledky.
    Pozri diskusiu EV bike stredovy motor tu niekde…
    Alebo pocitaj diskusie k temam vykonnych bikov… Roman a bob to dost rozoberali

LuboN
    Účastník (Participant)

Súhlasím s odporúčaním stredového motoru, hub motor je pre takéto stúpania/rýchlosti nevhodný. Tiež by som odporúčal tanier menší než 48z, najlepšie ešte v kombinácii s nejakou „megarange“ kazetou s čo najväčším kolieskom aby bolo možné dosiahnuť potrebný prevod do strmého stúpania.

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.