Pomoc-oprava E-biku

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    radoo
    Účastník (Participant)

Zdravim vas. Nasiel som tuto zaujimavu stranku. Potreboval by som od vas pomoc. Mam ebike cca 2 roky, dalo mi vela prace ho skompletizovat a hlavne dost penazi. Ked som ho konecne doskladal a zohnal potrebne komponenty (este mi treba vyladit zadnu kotucovu brzdu). S bicyklom som najazdil asi 100km, az ked jedneho pekneho dna som vysiel z domu a isiel dolu kopcom a bike z nicoho nic stratil vykon a motor vydava akesi nepekne zvuky. uz rok mi takto stoji a neviem co s tym mam robit a kde je chyba. Popripade hladam niekoho z vychodu co by sa mi na to pozrel. Vsetky kable som prepokontroloval, motor otvoril-nevidno tam nic spalene alebo obhorene. Mam podozrenie na riadiacu jednotku alebo motor, no neviem ako to odskusat. Bike isiel v poriadku malo to super vykon, len mi vadi nevyvazenost, vsetka vaha je na zadne koleso, ak pustim volant bike sa roztrasie, nedala by sa ta bateria nejako prerobit a dat ju tam kde stojan na flasu? Ta riadiaca jednotka sa mi zda trosku obhorena vid foto, ale ak by nebola funkcna tak motor by nesiel nie?

Dakujem za kazdu radu.

Motor mam: Bafang BPM2 48V500W Rear Driving E-Bike Hub Motor

Riadiacu jednotku: S12S 500W Torque Simulation Sine Wave Controller

Bateriu: lipo 48v/10ah

Pridavam par fotiek a video na youtube kde pocut ako to ide.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=–rZ4h8fTNI

• Táto téma bola upravená pred 8 years, 10 months používateľom radoo.
    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    LuboN
    Účastník (Participant)

Ahoj, ak nemáš niekedy cestu okolo Martina tak to môžme skúsiť riešiť aj na diaľku, z toho čo som videl a prečítal sa zdá že motor vydáva pazvuky len keď je zapnutý, je to tak? Nie je určite na ňom niečo povolené, alebo nejaká prasklina?
    Ak má RJ naozaj 25A tak to pri 48V znamená 1200W a pri plne nabitej bat. aj viac. To by tomu motoru nemuselo robiť dobre, sú tam plastové prevody ktoré by sa mohli poškodiť priveľkým krútiacim momentom.
    Keď točíš kolesom opačne (ručne, dozadu – ide to ťažšie lebo to točí motorom) ako idú prevody v motore, ide to hladko alebo to tiež rezonuje a vydáva pazvuky? Toto by mohlo pomôcť zistiť, či je chyba v motore.

Ak motor ide hladko a bez pazvukov, tak bude chyba asi v elektrickej časti. Nebolo by zlé premerať hall sondy, aj to by mohlo byť zdrojom problémov. Ak by chyba bola v RJ, tak najjednoduchšie je to overiť tak že sa zamení za inú, ak všetko funguje je to jasné. Máš možnosť si od niekoho RJ požičať?

LuboN
    Účastník (Participant)

Ešte k tej bat., no nevyzerá to moc na prerábanie… Teda neviem ako by si si to prerobenie predstavoval… Podľa mňa najlepšie riešenie by bolo batériu rýchlo predať nech zbytočne nestarne a kúpiť niečo čo do rámu vložiť pôjde. Jedine ak by celá batéria naplocho vošla do trojuholníka, tak by malo zmysel nejak ju tam skúsiť zafixovať. Potom by to bolo jazdne OK. Kombinácia motor+bat. vzadu je na figu a použiteľné to je len na nenáročné „presúvanie sa“ po meste a pod.

Robikl
    Účastník (Participant)

Podle mě to bude tou řídící jednotkou. Mám asi podobnou značenou S06S a při rozjezdu z 0 otáček se to ne vždy chytí a dělá to taky divný zvuky. Kdo ví, jak ten sinusový signál vypadá. Pochybuji, že to je hladký sinus. Ve skutečnosti spíše obdélníčky různě široké, tak že to pak plošně odpovídá sinusu. Jako by to neumělo nízké otáčky. Po rozjetí na nějakou malou rychlost se mi to s PAS nestalo nikdy. Problém je jen při rozjezdu. Tak třeba to máš podobně.

Další věc ta baterka do rámu. Pokud nejezdíš nějaký větší terén, tak bych na to kašlal a nechal si baterii vzadu. Pokud ti to ale hodně vadí, tak asi fakt nejlepší koupit typ určený do rámu. Pak ale zase nemáš kam dát pití.

radoo
    Účastník (Participant)

Dakujem vam pekne za odpovede.

Motor tocenim v opacnom smere ide bez zadrhavania a bez pazvukov.

Zial druhu riadiacu jednotku si nemam od koho pozicat.

Kupil by som novu riadiacu jednotku ale neviem kde zozeniem taku istu, alebo aku inu tam mozem dat?

radoo
    Účastník (Participant)

Pozeram ze tu v eshope mate tuto RJ, sedelo by mi to namiesto tej mojej?

link http://teslabike.online/produkt/48v-500w-riadiaca-jednotka-pre-elektrobicykle/

radoo
    Účastník (Participant)

Mam tam takyto displej neviem ci to ta RJ s vasho eshopu podporuje.

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    Robikl
    Účastník (Participant)

A fáze máš správně zapojené? Ale to asi jo. Nastavil jsi správné parametry přes ten displej? Musíš znát počet magnetů a převodový poměr. Vynásobeno se to tam zadává.

LuboN
    Účastník (Participant)

Radoo, RJ z tunajšieho e-shopu by mohla fungovať, ale Tvoj displej k nej pripojiť nepôjde. Tiež asi nebude možné nastavovať úroveň PAS. Ak jazdíš len na plyn/tempomat, nevadí, ale tiež prídeš o údaje ktoré ten display zobrazoval. Navyše je tu stále možnosť že je chyba v hall sondách a nie v RJ, to treba najprv preveriť predtým ako budeš niečo kupovať.

Robikl, ja si myslím že ak mu to 100km šlo dobre, tak to asi správne zapojené mal…

teslabike
    Keymaster

ahoj skús pozret niečo na BMSbattery.com (tuším som tam videl nejakú riadiacu jednotku) ak by si nezohnal tak potom ostáva už len kúpiť tu.. Skúsenosti s rj sú dobre podporujú 60 i 120 motory s hall aj bez hall no displej na to zapojíš len ťažko jako stav batérie kontrolovať problém nieje ,ale ostatné funkcie (ovladanie pasu a pod..)

Držím palce lebo už je docela dobré počasie a treba jazdiť

radoo
    Účastník (Participant)

Nasiel som tuto RJ aku mam, na aliexpresse
    http://www.aliexpress.com/item/48V-500W-Brushless-DC-Sine-Wave-Controller-36V-500W-ebike-controller-48V-750W-ebike-controller-Regenerative/32331382328.html?spm=2114.13010208.99999999.261.o7cVSZ

Predtym nez by som ju kupil, chcel by som este zmerat tie HALL senzory, poradite mi ako to zmerat? Dakujem.

Robikl
    Účastník (Participant)

http://teslabike.online/tester-hallovych-sond/

Ale myslím, že problém je v té ridici jednotce.

radoo
    Účastník (Participant)

No ten navod je pre mna komplikovany a nerad by som odpalil nieco.
    Este otazka ak by bol chybny HALL roztoci sa motor?

LuboN
    Účastník (Participant)

Či sa motor roztočí aj s chybnou hall sondou záleží od RJ, takže možné to je…

radoo
    Účastník (Participant)

Tak dakujem vsetkym zucastnenim co mi pomohli, objednal som tu RJ s aliexpressu, je o nieco mensia ako povodna, co je aj lepsie, par konektorov som preorbil, nahodil ju a ono to funguje! Motor ide pekne tak ako ma.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.