Prosím majitele a znalce řj. Kelly

Táto téma obsahuje 3 odpovede, má 2 hlasy, a bola naposledy aktualizovaná používateľom  bob pred 2 rokmi, 10 mesiacmi.

Zobrazujú sa príspevky 4 - 1 cez 4 (z 4 celkovo)
  • Autor
    Príspevky
  • #7907

    bob
    Participant

    Pánové, včera se mně stala taková nemilá věc, řj. kelly přestala fungovat a to tak že při přidání plynu se to ani nehlo. Měřením bylo vše v pořádku.
    Doma jsem potom řj. vymněnil za rezervní ale ejhle sign dioda hlásila tohle (x= počet bliknutí) xxxx x dle manualu je to tohle
    Regen or Start-up over-voltage
    Motor drive is disabled if an over-voltage is detected at start-up or during regen. The voltage threshold detection level is set during configuration.
    Ale ať nastavuji v nastavení co chci sign. dioda bliká stále stejně.

    Dále tu co přestala fungovat jsem ozkoušej na jiném motoru (cyclone) a tam bez zátěže (volně bez řetezu na hnaný převodník) funguje.
    Při přehození na motor v kole (cyclone) opět ani nevrzne.
    Vypadá to že chyba by mohla být v motoru, dnes ho ještě odpojim od zátěže a vyzkouším.

    Byl by někdo z vás schopen tu blikající řj. opravit?

    • Táto téma bola upravená pred 2 rokmi, 10 mesiacmi používateľom  bob.
    #7909

    karel
    Participant

    Bobe, mně se dříve stávalo, že mi kolo nejelo, když jsem měl napětí na baterce vyšší, než bylo nastaveno horní napětí v ŘJ. Ale nevím už, jaký chybový kód mi to blikalo. Taky se mi někdy stane, když se rozjedu z kopce a mám ještě jističem odpojenou baterku, tak jde z motoru nějaké napětí do ŘJ a ta zahlásí chybu. Po vypnutí a zapnutí to zase hned jede. Ty máš ale asi chybu někde jinde.

    #7910

    bob
    Participant

    Bohužel problém byl jinde a já nemám šenci zjistit kde, po opětovném namontování původní kellky to zase funguje.
    Průser je že jsem už komplet nemobilní a v případě nějaké poruchy musím volat někoho na odvoz mně i elektra.
    Jinak nastavení jsem něměnil a mám nastaveno max 42V a min 34V pro lipolky.
    Ještě je možné že jsou zase zasrané hallovky v motoru což jsem u prvního cyclona měl.
    Štve mně ta druhá kellka co hlasí na obou motorech stejnou závadu, bohužel nemohu zjistit proč. Ať nastavím co chci stale bliká stejnou poruchu.
    Taky mně serou s barevným značením drátu kde to neodopvídá origo schématu.
    Tak u te kellky co bliká na obou motorech je signální dioda zapojena na žlutém a černém kabliku. V origo schématu to má být na bílém a černém kabliku.
    Mají v tom pěkný bordel.

    #7911

    bob
    Participant

    Tak vyřešeno, jelikož je to řj. kelly na 48V a ja tam měl nastaveno 42V jelikož mám 36V aku. Stačilo to nastavit na 60V a blikání zmizelo.
    Dále jsem musel přidat i počáteční napětí na plynovce a to na 1,4V při nižším to nefungovalo.

Zobrazujú sa príspevky 4 - 1 cez 4 (z 4 celkovo)

Musíte byť prihlásený any ste mohli odpovedať na túto tému