Domov › Diskusné Fóra › Diskusné fórum pre svet elektro-pohonov › Hotové elektrobicykle prerábky a koncepty › prve testy ebiku
- Toto téma obsahuje 335 odpovedí, 14 hlasov, a bola naposledny upravená pred 7 years, 5 months od
LuboN.
-
AutorPríspevky
-
22 októbra, 2015 o 9:01 am #7115
LuboN
Účastník (Participant)Klotas, díky moc, som zvedavý čo z toho vykúzlim 🙂
Ten odporový bočník zvykne byť zo špeciálneho materiálu, nebýva medený. V podstate by to mal byť hrubý odporový drôt. Napadlo ma ešte, či náhodou nestiekol pri tej teplote nejaký cín ktorým bol ten drôt priletovaný a neurobil niekde skrat… Ale chyba nebude v bočníku samotnom (iba ak by mal studený spoj, ale to by bolo vidno) ale niekde inde. To že je obhorený je známka priveľkých prúdov na ktoré nebol dimenzovaný (možno to iba Lyen prehnal s tuningom, alebo niečo nefungovalo ako malo.) Každopádne ak si s tým neporadia, môžem sa Ti na to potom kuknúť. Mal by som to aj na čom odskúšať (mám 14s a 20s bat. a 2 bajky s MP2 motormi.22 októbra, 2015 o 5:16 pm #7117klotas
Účastník (Participant)dikes, keby nevedeli nasi poslem to potom tebe nech sa nato pozres opravis popripade .) dik este raz za ochotu
25 októbra, 2015 o 12:47 pm #7125LuboN
Účastník (Participant)Klotas, budeme pokračovať v debate tu, aby sme nepísali od veci druhým do ich vlákna 🙂 Dnes mi to nedalo a „amputoval“ som jeden vadný, nafúknutý článok z tej Tvojej lipolky (čiernej). Najťažšie bolo ho odlepiť od susedného článku, je tam obojstranná lepiaca páska medzi nimi. Nakoľko je definitívne kaput, vyskúšam si na ňom to vyfúknutie – aj tak už na ňom nemám čo pokaziť 🙂 Ak budem s výsledkom spokojný, budem pokračovať nafúknutými, ale funkčnými článkami. Urobil som aj fotky, až budem mať viac času napíšem ako to šlo + pridám fotky. Tiež ešte skúsim odmerať kapacitu všetkých článkov.
26 októbra, 2015 o 10:10 am #7128klotas
Účastník (Participant)Robikl
ano nemal som ziadnu poistku
http://www.electricride.de/xtc/product_info.php?info=p904_18-FET-Low-RDS-MOSFET-Overclocker-Ready-LYEN.html tu mas nejake tie info o nej
aj Lyen hned ze ake pruudy sme dali .. no normal baterky 22,2V+22,2V+22,2V a paralerne nech je iba kapacita ale stale 66,6 . no pri kupe sa pytal ake prudy chceme pouzivat presne som mupisal ze ake baterky a kolko a ako zapojene ze na 66,6V. dalej sme chceli ze nastavenie rychlosti do 25 do 50a naplne. vsetko bolo ako malo . len to neslo ze 25 ale 18kmh asi keby to slo na 72V tak by to slo 25kmh neviem ..ale proste nastavane bolo ako sme chceli cize a najlepsie je to ze celi cas pri skuskach videach sa tocilo koleso naopak . potom tam boli aj nejake pokusi ze ako ked zle zapojis faze alebo hall ze sa tak zle toci alebo iba huci mozno aj to pomohlo . no a potom sme sa vozili naplne kade tade aj 100 200km sme mohli nabehat a stalo sa mi to hned na ulici pri dome pri malej rychlosti slo slo a zrazu prestalo. cize nebolo to ze sme dali nejake extra prudy a zrazu dym a konec … normal sme sa vozili par dni skusanice
LuboN
tebe by som rad poslal dalsi balik ten kontroler.keby si mal chut sa nato pozret pripadne to opravit vyskusat . daj vedet ze ci mozem poslat. predca mas vias skusenosti mas kde skusit celkovo si vhodnejsi ako co mam ja v robote chalanou…26 októbra, 2015 o 11:27 am #7129LuboN
Účastník (Participant)Klotas, kľudne to pošli, celé to prezriem, premeriam, a ak zistím čo odišlo buď to skúsim opraviť, alebo ak to bude niečo špeciálne (nejaký špeciálny integráč) mohol by to Lyen poslať v obálke a vymeníme ho. Vždy lepšie ako posielať celú RJ hore-dolu cez veľkú mláku… Ak by sa to nebodaj nakoniec predsa len nepodarilo rozchodiť, aspoň na to nevyhádžeš zbytočne ďalšie prachy.
Ak som to správne pochopil, nemáš k tomu programovací kábel k pc, či? Niekedy môže zblbnúť aj softvér, mne sa to na mojej RJ stalo, a pomohlo vyresetovať nastavenia do továrenského stavu.
A ak to opravím, tak si prejdeme zvyšok elektriky na Tvojom bajku či je všetko OK a či náhodou niekde tam nie je príčina problémov.26 októbra, 2015 o 11:56 am #7130Robikl
Účastník (Participant)klotas: Píšeš o napětí, ale napětí ti to neponičilo. Patrně tam tekl příliš vysoký proud. Oni píší něco o 65A, což je patrně hodnota proudu, na který je to navrženo. Předpokládám, že o něco vyšší proud by to mohlo zvládnout po omezenou dobu. Teď je otázka co bylo nastaveno softwarově. Pro zajímavost, tak moje mini ř.j. Kelly zvládne 100A, ale jen po dobu 10s, jinak je dimenzovaná na průběžný proud 40A. Při testování jsem nastavil vše na 100% a pak se nestačil divit, co tam teklo. A to mě to brzdila stará LiFePo4 baterka. Ještě jsem tam neměl články Headway, které dají dostatečný proud jako nic. U mě to naštěstí první odnesla pojistka na baterii. Nakonec jsem to hodně musel seškrtit, ale v mém případě i fázové proudy s ohledem na zadní stavbu mého kola. U té tvé Lyon jednotky to patrně funguje tak, že pokud i softwarově nastavili 65A, tak by to mělo řídit výkon tak,a by si to více nevzalo. Je samozřejmě otázka kolik ti tam vlastně nastavili. Pro příště doporučuji si to „naprogramovat“ sám. Takhle přicházíš o hodně. Nejde jen o proud z baterie. Doporučuju příště si to nastavit sám a hlavně sledovat proudy, které ti tečou z baterky. A je docela divné, že by se ti při 65A nafoukly. Ale kdo ví.
26 októbra, 2015 o 12:08 pm #7132Robikl
Účastník (Participant)klotas: Jinak to co píšeš o 25km/h, tak tomu nerozumím. Asi jsi chtěl mít možnost dvou režimů a to legální do 25 a pak plný výkon? K čemu to? Že až tě chytí policajt, tak to přepneš na 25? 🙂
26 októbra, 2015 o 12:08 pm #7133LuboN
Účastník (Participant)Robikl, celkom si to vystihol, mne sa tiež veľmi nezdá že by šlo „len“ 65A. Niečo je buď celkom zle, alebo je to dosť divoko nastavené. Preto som sa pýtal aj na ten programovací kábel. A samozrejme základ je odkontrolovať si všetko minimálne nejakým wattmetrom, koľko vlastne z baterky tečie… Fázový prúd je potom závislý na otáčkach a max. prúde baterky (ak nie je v RJ limitovaný), aký je tam vzťah vidno na http://www.ebikes.ca na ich simulátore, fázový prúd je „motor current“ a je vždy o niečo (ale niekedy o hodne) vyšší než prúd baterky. Ale ten bočník v RJ obhorel prúdom z batérie, takže to s fázovým prúdom nesúvisí.
26 októbra, 2015 o 12:26 pm #7134Robikl
Účastník (Participant)LuboN: Máš pravdu, fázový proud úplně nesouvisí. Snad jen tak, že když jej omezíš, tak ti při rozjezdu proud z baterky nabíhá postupně (z hodnoty nižší než je nastavený max. proud baterie) a chvilku máš konstantní i moment, než to dosáhne otáček, od kterých to klesá. Bez omezení fázového proudu je brutálnější moment na startu, tak jak je to v tom simulátoru. Škoda, že tam nemají i možnost nastavit fázový proud. 🙂
26 októbra, 2015 o 3:49 pm #7137LuboN
Účastník (Participant)Robikl, je to presne tak ako píšeš, lepšie RJ umožňujú nastaviť limit fázového prúdu. Ja si plánujem urobiť z arduina niečo ako cycle analyst a chcel by som tam mať aj nastavenie max. fázového prúdu. Na jeho snímanie použijem hall senzor prúdu do 100A ktorý umiestnim na fázový prívod motora. Výhoda je, že toto čidlo nie je galvanicky spojené s vodičom ktorý sa meria. Nebude to celkom jednoduché, lebo je tam jednak striedavé napätie a jednak hodne veľké špičky, tak ešte uvidím čo z toho bude 🙂
26 októbra, 2015 o 4:44 pm #7138klotas
Účastník (Participant)hh dobre ste mi nalozili ale spravne ! lenze ja som vodoinstalater a okolo seba mam sice asi 5 elektrikarov ale aj tak su to proste lami na toto. ja potrebujem teba LuboN normal potom ked to pokupujem vsetko este to stebou preberem komplet ze ako to cele zbuchat ci kupit ten velky max adaptto alebo bude stacit ten mini .. ale skor asi nasetrit na ten velky aby bol klud ze nejakeee pruudy velke …a neviem asi ti donesem bike a budes to mat ako projekt x .) lebo rad by som mal elektriku total ze 1000 percent ze budem sa moct nato spolahnut. to nejaky cas potrva nasetrenie aj tebe na odmenu bude treba nieco nech mas motivaciu .) nech mi to slape buduce leto tak nech sa mozem spolahnut na elektriku a budem spokojny ostatne je mechanika to sa da tu robit ale ked su tu lami co to nevedia tak sa robia len skody. aj ty neni len tak zobrat 700e vec nejake dalsie baterky drahe a nejake bms a cele to spojazdnit .. to neni len tak .chcem to proste od profika a steba citit profika .)
26 októbra, 2015 o 4:50 pm #7139klotas
Účastník (Participant)Robikl : ano , akoze zlegalizovat bike keby nahodou ma zastavili policajti. proste je tam moznost obmedzenia a hotovo, do 25km do 50 a naplne ale toto vsetko bude mat adaptto vsebe aj to obmedzenie prudu si myslim ze ked naplno potocim plyn tak pojde postupne sila do motora tam sa da vselico nastavit. a hlavne este ta rychlost do 25kmh mozes tomu pomahat s pedalmi .
26 októbra, 2015 o 6:06 pm #7140LuboN
Účastník (Participant)Klotas, dík za dôveru, rád Ti s tým pomôžem, zatiaľ nás nie je veľa a ešte menej tých čo sa fakt vyznajú, ja to tak cítim že si treba pomáhať, aj na zahraničných fórach to takto frčí, chcem prispieť k tejto e-bike revolúcii a profík zatiaľ nie som, ale verím že sa k tomu dopracujem 🙂 Jazdenie a bastlenie ma fakt bavia, hodne čítam, študujem, keď človek má pre vec vášeň, tak to ide ľahko. Raz z tohto bude pekný biznis, snáď sa z neho aj mne ujde 🙂 A dovtedy si treba užiť to dobrodružstvo objavovania nového, vzrušujúceho sveta ktorý sa nám práve otvára 🙂
Inak práve som sa pustil do druhého LiPo packu, zlý nie je krajný článok, ale ten pod ním, tak idem amputovať 🙂 Robím fotky, potom to tu hodím až budem mať trochu čas…26 októbra, 2015 o 6:54 pm #7141klotas
Účastník (Participant)no dik aj ty ze sa budes tomu venovat .) . ver tomu ze ked to bude hotove tak to bude tahat oci . keby sa mal stat stoho biznis si jednoznacne v teame .) . ako mna si fotil chalanko vo veelkom jeepe a ten urcite mal peniaze na taku hracku len si to nevie poskladat. ale ono by to chcelo potom tu elektriku spravit tak ze ked nato kukne lajk ako JA tak dam iba do zasuvky a bude trcat konektor a supnem konektor a HOTOVO pre lajka . potom to bude predajne . ja to dokoncim do krasy ale po elektrickej stranke to musi byt top . proste pre lajka ako som ja a ostatny. iba konektor nabijaci… .)) dokazal by si tak spravit? lebo ten adapto sa tak nabija ze iba konektor jeden a vsetko potom robi same to bms . no ja sa vtom nevyznam ale nieco take to vie .) a drzim palce nech ti posluzia baterky .)a hlavne davaj si bacha.
26 októbra, 2015 o 8:25 pm #7142LuboN
Účastník (Participant)Amputácia úspešne skončila (inak super že si mi tie LiPolky poslal nenabité, keď by sa aj čosi stalo, je už v nich málo energie na to aby to bolo nebezpečné – či už v pošte alebo teraz pri rozoberaní). Posledný pack sa rehabilituje v mrazáku, asi pôjdem pozrieť či mu to prospelo 🙂 Nakoľko nebol moc nafúknutý a napätia mal dobré na všetkých článkoch, rozhodol som sa najprv vyskúšať toto. Ešte som sa nerozhodol čo z toho bude, ale pokúsim sa nejak ich potom vyskladať tak aby vzniklo niečo užitočné. Idem skúsiť založiť nové vlákno a pridať fotky. Díky moc za študijný materiál 🙂
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Komentáre