rekuperácia

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 91 až 100 (z celkového počtu 100 )
  • Autor
    LuboN
    Účastník (Participant)

Bob, „neudělal nic“ znamená že nijak nereagoval? Alebo reagoval, ale nedokázal obvod rozpojiť? Inak, z obrázku je zrejmé že ističe používaš, ale viac som z toho nezistil… Teda až na hodnoty tých dvoch, aj keď 16A sa mi teda zdá dosť málo, aké tam máš napätie/výkon?

LuboN
    Účastník (Participant)

Rob.brno, súhlasím s tým čo píšeš, ale zase keď vezmem do úvahy že je napr. stavaný na 10kA, tak tých max. pár stovák A by zvládnuť mohol… Skúsim o tom zistiť viac…

bob
    Účastník (Participant)

Tohle už samozřejmě nemám, bylo to v době kdy jsem začínal s 250W motorem a řj. do 18A.
    Ano při zkratu to neudělalo nic a tak mně vyhořela ochrana na BMS. baterie šla do opravy do německa a stálo mně to 2500Kč. Od té doby používám autopojistky 32V/20A bez nejmenšího problému.
    I když zkratům se snažím vyvarovat tak občas když nevypnu vypínač dojde při nasazení baterie k menšímu jiskření není to ale zkrat. Sem tam to zachytí i výše uvedená pojistka. 🙂

LuboN
    Účastník (Participant)

Bob, je možné že tá batéria ani nedala taký prúd aby sa istič aktivoval. Inak BMS by malo pri skrate vypnúť a nie zhorieť 🙂 Poštudoval som trochu problematiku ističov na webe, a zistil som že DC ističe obsahujú magnet, ktorý „roztiahne“ oblúk a tak uľahčí jeho prerušenie. Používajú sa aktuálne asi najviac v solárnej technike, takže sú dostupné a je možné ich za rozumný peniaz kúpiť. Mňa hneď napadlo, či by nestačilo na vhodné miesto na obale ističa priložiť dostatočne veľký neodýmový magnet 🙂

bob
    Účastník (Participant)

Špatně jsi četl, ja nepíši že shořelo BMS ale ochrana která byla umístěna na BMS desce. 🙂

• Táto odpoveď bola upravená pred 9 years, 6 months používateľom bob.
    LuboN
    Účastník (Participant)

Vážení, nevie niekto z vás na akej frekvencii beží PWM rekuperácie niektorej RJ ktorú používame? A je identická s frekvenciou pri „zábere“ motora?

rob.brno
    Účastník (Participant)

Na endless někdo psal, že rekuperace kolem 1khz a pohon kolem 20khz, ale už nevím pro jakou jednotku.

Jinak tady ještě něco k rekuperaci:https://endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=7891&hilit=regen+pwm+frequency

Robikl
    Účastník (Participant)

Bobe, je to jedno, ale tobě shořela podpěťová ochrana od Linergy u baterky od Linergy bez BMS.

bob
    Účastník (Participant)

Ano, to je ale jiná ta o které píšeš ty nešla do zkratu ale údajně přesáhla odběr 30A proto mně neuznali reklamaci a oprava mně vyšla jen na 1600Kč. Fotky tu taky někde jsou te ochrany.
    Ta co mně odešla zkratem byla jiná to se linergy jmenovalo jinak nějak „24h cosi“ to už si nepamatuji.
    Ta měla BMS s Ochranou proti zkratu a oprava stála 2500Kč.
    Mně už těch baterií prošlo rukama hafo a zatím nejlepší a nejstabilnější jsou ty lipolky. 🙂

LuboN
    Účastník (Participant)

Rob.brno, vďaka za info, dúfal som tiež že regen je na nižšej frekvencii ako pohon, to by som to teda mohol skúsiť aj cez arduino, prípadne mám UC3525AN a tam mám rovno aj budič fetov integrovaný, frekvenciu nastavím akú chcem… Nezávislý „regen“ modul by vyriešil starosti s výberom vhodnej RJ, nakoľko som zatiaľ takú čo by mala všetko (okrem adaptto) nenašiel. Pokiaľ by som nemusel brať ohľad na regen, je výber široký.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 91 až 100 (z celkového počtu 100 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.