Aj ja mozem potvrdit, ze Yamaha je top. Moja stara XT600E od kupy az do predaja po 12,5 roku len jedina porucha. Inak len benzin tankovat a olej bolo treba menit. 🙂
Dusan, tiez gratulujem k u kupe…nech sluzi a vydrzi co najviac.
Pridam len moj postreh z original elektrobike….nieje to sice z takej dobrej kategorie no original Agogs 750w hub 8fun som posunul synovi /chodieva menej na bike/ Nemozne dostat sa do RJ, nemozne nic doladit co sa elektrifikacie tyka, predajca arogantny…neposkytne ani info ani soft ani kablik na prepojenie RJ s PC.
Viacero somarin tam maju ale tak ako pisal kolega predomnou pripomoc 3 stupne do 25km/h potom 2 stupne su urcene kvoli legiaslative SR do terenu…ale tiez len do 35km/h pripomoc. Cyclone 1680W nema problem s nicim. Snad s hlucnostou a martanskym vyzorom 🙁
no mne to vcelku nevadi, ze nemozem nieco konfigurovat a programovat, toho si uzijem v praci dost
co sa tyka predajcu, treba byt „tvrdy“, ak mas nejake podozrenie, treba tam prist a riesit, ja som tam uz bol trikrat, treba si to vydiskutovat a vyskusat aj ine modely
tak som tam bol naposledy ze mam volu v strede a zistil ze to maju vsetky, ze to asi robia aby sa nerozsypali loziska
tak ci tak, ak nieco tak im to do dvoch rokov vratim/vymenim
cize moja uloha je uz iba jazdit 🙂
no este by som chcel nieco, tie km co pisu na dojazd su pekna blbost
ci je to Bosch alebo Yamaha ale na Eco mode neexistuje aby niekto urobil 130km, mozno z galuskami a pojde vacsinou cez 25km/h, teda s vypnutou asistenciou
dnes som napr urobil 50km a 2/3 z 400Wh odisli, to je cez 5Wh/km
pravda je, ze prevysenie bolo cez 2km a pouzival som aj standart mod
No, dnes som sa bol zase popasovať v ebajk.sk, zfukoval mi zadný tlmič, ten starší technik čo tam robí je v pohode. Zobrali mi to na reklamáciu, takže mi na nejakú dobu ostáva iba behanie
Potrebujem vychytat chybičky, potom to už bude ok.
no neviem dusan….ja nemam take nervy ako ty. Ked dam tolko prachov a stale daco posrate…aj ked to zreklamuju…bud rad ze si blizko. Zober fakt ze si z Medzilaboriec /tam uz lisky dobru nac davaju – nech sa nik neurazi/ a chces sportovat. Kupis ten bike co mas teraz. Napocitaj si kilometre autom tam a nazd alebo dopravu postou – co ti nik nezreklamuje ani nezaplati.
Mne sa to osobne vobec nepaci. Taky bike v tejto kategorii musi chodit. Jednoducho sa moze stat ze zfukne tlmic, prerazi tesnenie, dotiahnut matku, precentrovat koleso …ale na funglaci a za taku cenu? noo neviemm
Dusan,
takže si s ním spokojný?
chcem kúpiť http://www.topkolo.cz/haibike-sduro-fullnine-rx-d329
a neviem sa rozhodnuť. ako je to so servisom. Tento maju až v Ostrave a tu na Slovensku asi nič z tejto značky neservisuju..
Sfsf, možno bol určený na vychodoeuropsky trh ☺, no tak či tak tú možnosť tam mám a určite ju vyuzijem, vyuzivam. Rock shox tlmiče trpia touto vadou, treba ho pretesnit.
Wamp, som spokojný. Píly ma myslím 32 a 44. Zavolaj tam.
Opísal by som ešte svoje prvé skúsenosti po 300km.
Jedná sa o
Haibike Sduro-fullnine-rc http://www.ebajk.sk/obchod/celoodpruzene/sduro-fullnine-rc/
Ebajk nie je žiadna hračka, počas cesty v cestnej premávke vykazuje veľké zrýchlenie už na Eco móde. Vcelku rozumiem prečo je rýchlosť obmedzená na max 25km/h. Cyklista je rýchlejší ako auto. Torque sensor funguje ako plynová páčka, s max výkonom 700W. Po precipovani, sa po dopravnej nehode stávate okamžite vinníkom.
V lese jazdím takmer výhradne na Eco móde, do 250W,či už kvôli slabej batérií (400Wh) alebo dostatocnemu výkonu.
Výrobca zostavil bajk z pevných komponentov, max zaťaženie je do 120kg. To sa týka rámu, nábojov či samotného stredu.
Zásah do zmeny prevodov sa považuje ako porušenie záruky. Ja som dopĺňal 42z pastorok dozadu a menil kazetu, samozrejme rozumný technik to vie zvážiť a pochopiť.
Na 400Wh batérií sa mi nepodarilo urobiť cez 80km v XC teréne pri konstante zapnutej asistencii v Eco móde. 130km udavanych výrobcom vypadá ako marketing. Samozrejme pri šetrení je možné dostať sa vyššie keďže odpor motora je takmer nebadatelny.
Komponenty, ako každé iné sa vyrábajú v Číne, skladaný je v EÚ, môj mal nálepku, vyrobené v Maďarsku.
Po zakúpení, má užívateľ ročnú záruku, na reklamáciu počas, ktorej by si mal dať bajk do poriadku ☺.
Predajňa ebajk.sk, má široký sortiment ebajkov, je to ale stále malý predajca, jeho cieľ je aj bezproblémový zisk. Pri reklamácii je nutné stat za svojim, pripadne kontaktovať staršieho pána v okuliaroch predavača/technika . Ach tá dnešná mládež ☺
Viete ze som bol a som motorkar, a dopravne nehody su stale diskutovane na roznych forach….treba si uvedomit ze plechovky su i tie najmensie ako je fiat500 alebo smart omnoho silnejsie a tazsie ako motorky a nieto ako bike . Je mala sanca ze biker zrazi chodca. Stava sa, ale malo. Takze nehody a precipovanie a podobne by som neriesil. Ak dojde k somarine tak policia sa k tomu nedostane a ak dojde k poriadnej nehode tak ti to uz bude jedno kto bol na vine.
Ja osobne sa cestam s autami vyhybam. S „horskym“ sa to da v nasej lokalite bezproblemov. Cestak preto lezi /stoji/ doma ladom. Nie ze ma nebavi na nom chodit ale nieto kde aby tam neboli auta.
Autor
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 16 až 30 (z celkového počtu 142 )