Uverejnené Vložiť komentár

2000 km na elektrobicykli skúsenosti.

 

V skutočnosti som najazdil o trochu viac ako 2000 km ,zo začiatku  nemal som nainštalovaný tachometer tak som to nezapočítal. Zostava je taká istá 8fun motor 36V Lifepo4.

 

Začnem tým čo sa pokazilo

 

Voltampermeter ktorý som tam dorábal na meranie stavu akumulátora a spotreby prestal svietiť , problémy začali keď som odpojil a znovu pripojil batériu. Riadiaca jednotka má kondenzátor ktorý vybitý (batéria odpojená) a ja znovu pripojím riadiacu jednotku tak to spraví šlehu (kondík sa nabije) no táto šleha asi to spôsobila. Aj keď pochybujem že BMS by prepustilo prúd nad 100A (bočník na ampermetrovej časti).

 

ja s teslabikom na pri solarnej elektrarni drahovce
ja s teslabikom na pri solarnej elektrarni drahovce

 

Ďalšie čo považujem za chybu že bočník sa pretavil z plastového puzdra to patrí k voltampermetru ktorý som pridal,asi tiekol moc silný prúd ,preistotu som dotiahol kontakty.

Na pôvodnej elektrifikačnej sade som chyby nezaznamenal nič nezhorelo ani nič sa nezlomilo.Skúsenosti sú teda vynikajúce , nič sa nepokazilo a dúfam že to tak ostane.

Tých 2000 km som nabehal nielen na ceste ale aj popri Váhu v térene. Elektobicykel som sa snažil čo najviac využiť takže išiel cestami necestami a prežil to bez ujmy.Často ťahal aj dvoch nejako do kopca do moc nedoporučujem ak je strmý ale na rovine sa dalo.

Najväčšiu výhodu vidím v tom že idem tam kam by ma nenapadlo ísť ani z autom napríklad na Královú za Sereďou keby idem autom tak by ma škrelo že som vyhodil peniaze do luftu za benzín, na bicykli by mi to trvalo dlho stačilo by do Serede.Na elektrobicykli som neprepočítaval peniaze takže som mohol isť hoci kam len tak , bez nejakého super mega dôvodu.To je asi najväčšie plus ktoré má elektrobicykel .Je to istý druh slobody.

Stav batérie ostal rovnaký ako na začiatku keď som ju kúpil monitorujem to tak že kolko mi poklesne napätie na batérii pri rýchlosti 20km/h  resp pri  odbere 5 ampérov.

V budúcnosti by som chcel spraviť solárne dobíjanie mám pár nápadov ktoré by mohli byť aplikovateľné aj na môj elektrobicykel. Také solárne dobíjanie ktoré by pomohlo zvýšiť dojazd elektrobicykla. Tento rok by som chcel mať najazdené 4000 Km , či sa mi to podarí môžete sledovať v mojom denníku

https://teslabike.sk/teslabike-denik-jazd/

Ak máte aj vy podobné zážitky alebo otázky môžete poslať komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *