Mosfetový pripájač batérie

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 91 až 96 (z celkového počtu 96 )
  • Autor
    Robikl
    Účastník (Participant)

bob: Tak ti to asi nejiskří protože tam máš nějaký hlavní spínač či jistič a při zapojení baterek jej máš vypnutý. Nevím. 🙂

bob
    Účastník (Participant)

Nemám žádný jistič, nyní mám jen vypínač ale ten občas zapomenu vypnout a i když jsem ho tam ještě neměl stejně nic nejiskřilo.
    Sám to nechápu, předtím jsem měl crystalyte a taky nic nejskřilo, že by ty konektory Anderson Power Pole byly tak kvalitní že ani jiskřičku nehodí?

Robikl
    Účastník (Participant)

Nechápu to, ale to nevadí. 🙂

LuboN
    Účastník (Participant)

Takto tomu na kĺb neprídeme, verím že s merákom v ruke a trochou trpezlivosti by som na to prišiel, ale to asi nenastane vďaka vzdialenosti 🙂
    Ako som už písal dávnejšie, tí čo im to neiskrí nech sa tešia, a my ostatní by sme si to mali nejak poriešiť…
    Len tak pre zaujímavosť, ja pripájam RJ cez modelársky T-konektor, keď bol nový strieľalo to strašne, ale časom sa predné hrany tak opálili a zoxidovali, že ako to k sebe priložím tak zrejme cez ten zoxidovaný povrch mi to nabije ako cez plniaci odpor a ako to následne zasuniem do seba tak to len občas takmer nebadateľne zaiskrí… Hlavné styčné plochy sú OK, takže tie ohorené predné hrany mi vôbec nevadia.

rob.brno
    Účastník (Participant)

Lubo, nebylo by jednodušší zrušit ten „chuml“ odporů,trandů a kondů nalevo od silových FETů, přemostit FETy výkonovým odporem třebas 150ohm(ten by omezil zkratový proud kondu) a gate silových FETů sepnout se zpožděním nějakým RC článkem?

• Táto odpoveď bola upravená pred 9 years, 4 months používateľom rob.brno.
    bublifuk21
    Účastník (Participant)

Zdravím páni. Sledujem tu všetky vlákna a konečne som si zaobstaral aj ja sadu na prestavbu. A vidím, že nie som sám, čo mám problém s pripájaním baterky. To iskrenie sú celkom pecky a kontakty konektoru začínajú byť trošku očmudené. V niektorom príspevku som videl, že by sa dal použiť istič? Napr.: https://www.gme.sk/jistic-eti-etimat-10-b-1p-10ka-32a by v pohode na môj motor 750 W 36 V stačil a dalo by sa tým predísť iskreniu pri zapájaní RJ. Či sa mýlim? Ja som si objednal konkrétne tento motor: https://www.e-pohon.cz/e-pohon/eshop/3-1-Sety-na-prestavbu-e-bike/0/5/181-Konverzni-kit-MagicPie-zadni-kolo-Remerx-Edition a tak nejak som zostal prekvapený, že RJ sa nedá len tak vypnúť. Na ich stránke majú v ponuke aj klúč na signálne napájanie, ale nikde na RJ na to nie je konektor, resp. kde by som taký klúč na signálne vypínanie zapojil? Na silové káble to nemôže ísť, tak si predstavujem, žeby to malo byť pripojené len niekde na RJ, či? Som začiatočník, i keď nejaké skúsenosti s elektrikou mám. Díkes.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 91 až 96 (z celkového počtu 96 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.