Yamaha eBike System

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 136 až 142 (z celkového počtu 142 )
  • Autor
    dusan
    Účastník (Participant)

Ďakujem za príspevky, vyjadrím sa neskôr.
    Dnešná trasa, väčšinou rovina a asfalt.
    Spotreba na Eco, 2.56Wh/km, 39 stupňov.
    Dokopy najazdené za aktívny 1.5 mesiac, cca 1000km.

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    Robikl
    Účastník (Participant)

No pro opravdu silný stroj – ebike s výkonem dejme tomu nad 1kW nebo raději více je stavba pořád zajímavá záležitost. Jasně jde si koupit i silné ebike hotové, třeba Stealth Bomber atp. Ale v momentě, kdy chci jinou geometrii, nebo preferuji nějaký pohon a baterie, tak to stejně postavit musím, prostě proto, že nic takového se neprodává. Ale pokud někdo chce na kole jezdit pořád jako na kole, tak jednoznačně koupit kvalitní hotový pedelec, třeba zrovna s Yamahou. Hlavně to umí pomoc dávkovat inteligentně bez zásahu jezdce, takže jezdec je pořád cyklistou, protože se nestará o nějakou plynovou rukojeť. Takže jsou to dvě zcela jiné kategorie a nemá cenu se tady v diskuzi nějak kvůli tomu pošťuchovat. Můj osobní názor je, že je potřeba mít oboje! MTB pedelec na sportovnání a ebike s výkonem a plynem na jízdu s vyšším výkonem, jako na motorce. Obě kategorie mají svoje výhody a nevýhody. Problematický je většinou kompromis těhle dvou kategorií, kdy to nemá už výhody pedelecu a přitom to není ani pohodlné jako čistě udělané silné ebike. Můj názor.

Robikl
    Účastník (Participant)

dusan: A co že máš za stroj, že máš takovou extra baterku? Každopádně pokud jsi jel jen na baterku a nešlapal, tak máš dle těch kalorií účinnost 74,7%, což je pořád ještě docela dobrý.

Robikl
    Účastník (Participant)

bob: Bohužel to je úděl asi všech diskuzí, že se odbíhá od původního tématu. Známe to i z diskuze z nakole.cz. Ale dukuď diskuze odbíhá jen k elektrokolům a ne někam k politice, tak je to pořád dobrý. Tímto se omlouvám za odbočení od tématu. 🙂

bob
    Účastník (Participant)

Jo to je fakt, toho (politikum) jsme zatím ušetřeni.
    Taky souhlasím s tím co jsi výše uvedl o přestavbě.
    Regulérni obchod by neměl prodat hotový e-bike se silnějším motorem jak 250W.
    Skoro vše ostatní nad tento výkon si musíme zbastlit:-)

detoxter
    Účastník (Participant)

Ahoj všichni, něco nového, nějaké nové zkušenosti s Yamahou? Měl jsem rok Bafang středový, není to úplně špatný systém ale pořád takový „bastl“ tak by mne zajímaly reálné zkušenosti..
    Plánuji koupit Haibike Sduro Fullnine, tak kdyby někdo měl zkušenosti s dojezdem, spolehlivostí atd budu vděčný 🙂

teslabike
    Keymaster

tu sú novinky od yamahy pre rok 2017

Bosch novinky pre elektrobicykle v roku 2017

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 136 až 142 (z celkového počtu 142 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.